Czyli mamy przemyślane bardzo ukryte podprogowo naganianie "guru ". On jest ZA a nawet Przeciw. Najbardziej podoba mi się stwierdzenie, które kompletnie nic nie znaczy: "Moich akcji nie uświadczycie w arkuszu". No jak to sprawdzić ? PZU to po prostu nieomylny fundusz wg naszego wodza, a ile funduszy poległo na: Pure, OAT ( NN wchodził w okolicy 50 kupując kwit od CEO, dziś poniżej 10 ) i wielu innych kwitach. Ja też napiszę, że nie przesądzam czy 100 będzie czy nie bo na bananie może być wszystko, ale żeby tak było musi wejść odpowiedni kapitał, a żeby taki kurs się utrzymał i abyśmy nie zawiśli na złotych hakach to musi to być kapitał długoterminowy a nie spekulacyjny, tak jak stało sie to na Synektiku. Czy moje akcje są w arkuszu czy nie tego Wam nie powiem, bo tu każdy gra na własną korzyść, właśnie gra a nie inwestuje, o ile nie będzie stabilnego kapitału. Czekamy na kolejne wypracowanie Guru !!! PS. Przypominam Pantarana z BML oraz Bumech Silesia z Bumechu. Dzięki nim BML wyleciał w kosmos z 1 na prawie 30 a Bumech z 3 na 90. Czy tu będzie 240 przy zastosowaniu tego mnożnika ???? Bez fundamentów to będzie wyłącznie czysta spekulacja. Spora odpowiedzialność jest też po stronie zarządu. Jak było do tej pory? To już każdy pamięta. A jak będzie ? A to się dopiero okaże. Pamiętacie jak Pan Wiesław mamił inwestorów przy kursie 700 ? Pamiętacie bajki z BML ? Mam nadzieję, że tutaj tak nie będzie, ale ręki pod topór nie postawię w tym zakładzie probabilistycznym. Życzę wszystkim willi w Hiszpanii, nowego Porsche oraz 120 lat życia w zdrowiu, bez konieczności korzystania z produktów naszej perły. I pamiętajcie bananowe porzekadło: Tyle zysku ile w pysku !!! A każdy niech sam decyduje gdzie go zrealizować. Wszyscy jednak jak wiecie w tej grze nie wygrają, bo na tym właśnie ona polega. Boleśnie doświadczyli tego inwestorzy na CDR pakując się w okolicy 400 +, o Mabionie za 120 nie wspominając, czy OAT ( Molecure )powyżej 80. Także rozumnie kamraci i z ostrożnością.
Kramer strategia ludzi którzy wierzą a jednak chcieliby dotknąć żeby mieć pewność że nie są robieni w bambuko - niewierny Tomasz to ja. Napisałem to raz ale napiszę jeszcze jeden - masz zysk np 350% bierzesz i sprzedajesz 30% swoich akcji. Odzyskujesz cały zainwestowany kapitał + na deser od Gesslerowej. Reszta akcji jest za mniej niż ZERO i śpisz spokojnie i czekasz na finał... I tyle w temacie. I domyślam się że każdy tu zrobił tak samo a nawet sprowadził swój kurs nabycia pozostałych do mocno arktycznych poziomów. Reszta to bezsensowne gdybanie o czymś na co nie mamy wpływu....
YODYOD PZU tego nie zrobił, o czym piszesz. Prezes tego nie zrobił, o czym piszesz. Prof. Suwalski tego nie zrobił, o czym piszesz, więc nie mów, że wszyscy to zrobili.
CC ma 97-98% szans na rejestrację w FDA, ma 99% szans na komercjalizację kwestia tylko za jaką cenę. Jeśli pójdzie za 100 M$ to jest 90% szans na 30 pln dywidendy na akcje a wówczas jest 100% pewne że kurs bedzie wyzej niz dzisiejsz 38 pln.
Także to nie tylko kwestia samej wiary , ale też kalkulacji, co jest indywidualną kwestią każdego inwestora.
Ja patrze na swoje inwestycje z perspektywy życia a nie 2 miesięcy. Na ICE właśnie mi się obrodziło, taki piękny sztywny pal Azji na wykresie ale niech rośnie jeszcze pewnie, ale mam sporo hektarów ziemi, a już inni czyhają i właśnie obsialem przed nimi a zyski będą, będą tak jak wiedziałem w lipcu że będą na ICE wtedy wychodząc z Milton też naraziłem się na ujadanie, a wierzyłem w ta spółkę ale mniejsza kasa , no cóż miałem rację, Stępień zaprzedał duszę i tyle w temacie
YODYOD skoro masz np 15 spółek spółek w portfelu ,a np Ice stanowi obecnie np 10% twego porfela ,to sprzedaż 30% ICE oznacza 3% bezpieczeństwo porfela ( jesli xaly kapitał masz ulokowany w akcjach ).
Sorry ale ja bym wolal nie miec twojego Haremu , twoich prowokacji i bezsensownej logiki inwestycyjnej . Za to wolalbym miec nawet 100% portfela w ICE i liczyć na ( 2 w najblizszych latach ) dywidendy , szczególnie gdy na sid akcje po cenie w okolicy 10 pln (7 -13) PLN.
Czas pokaże ktora strategia bedzie lepsza , poki co Ty z tyvh wzrostow wyjaleś (kilka kilkanascie % wzrostu twego portfela) , teoretyczny moj 100% w ICE prawie 300 %.
To już moja sprawa, ale część pakietu ze średniej po 12 ożeniłem, zgodnie z zasadą Kolegi powyżej. Pozostałą część ożenię w odpowiednim momencie w zależności od tego co tutaj będzie się działo. Wszyscy po 12 nie weszli, więc zasada Kolegi tak nie działa :), bynajmniej nie dla wszystkich, a Ci którzy weszli powyżej 30 aby mogli tak zrobić muszą jeszcze poczekać na nowych w tej grze, a do tego potrzebujemy dobrych informacji oraz cierpliwości. Wszystko będzie zależało od wielu czynników które opisałem w poprzednim komentarzu, a nie są one tylko takie, bo jest tutaj sporo niewiadomych ukrytych dla ulicy. Asymetria informacji to podstawa bananowej. Dlatego ostrożnie i z rozwagą, bo złote haki pojawiają się w najmniej oczekiwanym momencie :)
Idąc tokiem rozumowania Kramera nie należy NICZEGO kupować na giełdzie, bo Cię na "złotym haku" zawiesić mogą na każdej Spółce, dosłownie NA KAŻDEJ, nawet na KGHM. Najbardziej rozbawiła mnie uwaga w kontekście tego że śmiem cokolwiek dobrego pisać o Spółce i mieć jakiekolwiek oczekiwania prowzrostowe, że niejako wpisy pantarana, tu moje, potrafią wyciągać kurs jak na Biomedzie z 1zł na 30zł! Niezłe jaja! xD Gdyby tak było to humaniści kroili by krocie na giełdzie, a jednak statystyka pokazuje że to umysły ścisłe najczęściej zarabiają na giełdzie. Uwagi o trzymaniu przeze mnie akcji nie komentuje, a bawić się w wystawianie akcji nie zamierzam, bo to dziecinada i nie zamierzam jakiejś wątpliwej personie cokolwiek udowadniać. Co tam jeszcze z uwag do mnie? Aha, mówi Kramer o podprogowym naganianiu na wzrosty, gdy sam, wielokrotnie, podprogowo (pewnie wcześniej pod innymi nickami, może to sam Lukakutu), pisze o: złotych hakach, mamieniu inwestorów dywidendami jak na Mercu, ubieraniu pod wpisy pantarana z 1 na 30zł, o kładzeniu ręki pod topór, o rychłym spadku na 16zł czy o tym że "jak jest tanio to zastawiaj dom i kupuj" sugerując że nie znajdzie się nikt do kupna na wyższych poziomach, a wszystko to robi w trakcie sesji, podczas emocji, najczęściej jak idzie jakaś korekta. To jest dopiero podprogowe działanie w wersji zmultiplikowanej. Co do wyceny obecnej napisałem w oddzielnym wątku.
Naprawdę Kramer, ale dwoisz się i troisz aby wystraszyć ludzi. Rozumiem - ostrzec o ryzykach, które są na każdej spółce, zwłaszcza na startupie, ok, sam to robię również tutaj, rozumiem wskazywać że nic nie rośnie wiecznie - spoko, sprawa oczywista, ale ty perfidnie działasz tutaj, z ogromną konsekwencją, tylko w jednym celu - odstręczyć kogo się da od akcji Medinice, i to natychmiast, na już. Oczywiście wszystko pod przykrywką zatroskanego akcjonariusza Spółki, bo jakżeby inaczej. Dziecinada. Pisz sobie dalej co piszesz ale nie życzę sobie notorycznych wycieczek w moim kierunku, a i ja w rewanżu nie zamierzam więcej na Ciebie zwracać uwagi. Żegnam
Kramer działa dokładnie jak napisałeś Ice_goru. Generalnie żadnych hamulców i zasad, ważne jest to co on ... Co prawda trzeba mieć na uwadze, że wielu tu takich jest - taka specyfika giełdy ... trzeba do tego przywyknąć
Dyżurują cały weekend bo wiedzą że muszą nagonić maksymalnie aby potem zrobić spłuczkę wg sprawdzonego schematu. A potem znów będą naganiać pod kolejne kółko aż zrobią trzy wierzchołki i zjadą z kursem tam gdzie trzeba .
Tu jest jak w sekcie. Wszyscy się nakręcają że spółka jest rewelacyjna. Jak ktos ma odmienne zdanie od razu atak. Głos rozsądku jest zagłuszany ujadaniem wyznawców.
Gdzie wy trolle widzicie w swoich postach głos rozsądku? Wyjecie od 15 zł a rynek ma wasze ujadanie gdzieś. Kupcie te akcje w końcu i dajcie se na luz.
Nikt normalny nie traci czasu na wypisywaniu tylu tekstów o spółce , której nie ma, a jeżeli ma i spółka budzi jego kontrowersje, to sprzedaje akcje i tym bardziej nie traci czasu o pisanie o niej … chłopie nie masz swojego życia, czasu ci nie szkoda ????!!!!