Od około 2 lat jestem zatowarowany w HTL bo traktowałem tą spółkę jako długofalową inwestycje. Kupowałem na górce, kupowałem na spadkach ale cały czas trzyałem ten papier licząc na to że spółka rozwinie skrzyła. Co kwartał czekałem na informacje o wynikach i oraz ew akwizycjach nowych podmiotów.
Oprócz zakupu szlifierni i zdobywania coraz to większego rynku zaczeli współpracę przy nowych technlogiach sond badających nowotwory
Kilka miesięcy temu zaczeły HTL-em interesować się fundusze. M.in POLSAT i to był super znak potwierdzający moje teorie.
Jeżeli przy tym wezwaniu "Duzi" wysypią się ze swoich udziałów to tak naprawdę sami są Leszczami. Jeżeli fundusze pójdą na ugodę to jest to albo znak ich słąbości albo poukładania się HTL.
apel do wszystkich drobnych inwestorów - nie sprzedawajmy! najwyżej nas ostatecznie "wycisną" a wtedy i tak dostaniemy najmniej 13,71 pln
Swoją drogą dobry jest ten koleś z EQT:
"Mamy nadzieję, że zarówno te instytucje, jak i anonimowi akcjonariusze mniejszościowi odpowiedzą na nasze wezwanie. To spółka o bardzo niskiej płynności, więc jest dobra okazja, aby zrealizować zyski, które do tej pory były na papierze. Wycena spółki jest na najwyższym poziomie od dwóch lat" - zaznaczył Czapski.
pluje na nas i wmawia jeszcze, że to deszcz pada!
Pokazać Panu Panie Czapski spółkę o bardzo niskiej płynności???
Pokazać Panu spółkę godziwie wycenioną przez rynek?
Nie jest nią na pewno HTL
I nie ma zgody na żaden przymusowy wykup bo to jest wywłaszczenie przez prywatny kapitał dla celów komercyjnych !!!
Albo mamy wolny rynek i firma która zgodziła się sprzedać swoje udziały traktuje inwetorów poważnie albo to jest jedna wielka kpina i robienie z drobnych inwestorów jeleni na każdym kroku.
Ja czuję się współwłaścicielem tej firmy ponieważ posiadam jej udziały i nawet jeżeli zniknie z obrotu na GPW to będę oczekiwał sprawozdań finansowych oraz informacji od zarządu odnośnie podejmowanych działań.
Nasz OPÓR i "ujadanie" nic nie da. Dobrze byłoby zorganizować się w jedną grupę indywidualnych inwestorów. Wybrać przedstawicieli i porozumieć się z Pionierem i Polsatem. Tylko w ten sposób możemy coś zdziałać.
Właśnie zbliża sie termin skupu akcji HTL, zaproponowana cena wcale nie jest atrakcyjna jak to próbuje sie wmówić mniejszościowym akcjonariuszom. Po pierwsze jesli nie uda im sie skupic wymaganej ilości tak by wycofać firmę z GPW , a bedą chcieli do tego doprowadzić za wszelką cenę to zrozumiałym będzie to że jeszcze te akcje mogą pójśc w górę. Przykład Fortis Banku gdzie chciano skupić resztówki za wszelką cenę. A tak właściwie to te 13.71 już jest ceną gwarantowaną, dlatego niech martwi sie skupujący jak skupić te resztówki