• Czy to dobry pomysł? Autor: ~Kazik [83.28.193.*]
    Rzadko piszę, czasem czytam, bo być może ktoś ma jakieś ciekawe ploteczki w których jest cząstka prawdy i warto się nad tym chociaż na chwilę zastanowić, no bo w tych czasach informacja to najcenniejsza rzecz. Ale dobijając do brzegu, to szczerze mi żal tych którzy tu wchodzą tu pierwszy raz. Posłuchać ( poczytać) te posty na świeżaka, to po paru wersach można zgłupieć i najlepiej wycofać kase z giełdy i oddać ojcu dyrektorowi. Jedni piszą 150 jurto....do końca roku 400%...a inni uciekajta ...uciekajta bo to spólki śmiecie. 1/10 postów to coś mądrego, jakieś ciekawe spostrzeżenie , informacja . Takie moje spostrzeżenie : w dobie AI może administrator mógłby przefiltrować troli , naganiaczy i zwykłych chamów, żeby ich wyeliminować z dyskusji. Wiem , że wtedy Ci początkujący zwykli ludzie, którzy chcą wejść w ten biznes, po prostu tyle by nie tracili kaski, a fundy które i tak już prawie rządzą światem biznesu, może zarabialiby trochę mniej naszym kosztem . Co o tym myślicie?
  • Re: Czy to dobry pomysł? Autor: ~Marco1981 [31.0.32.*]
    Ja tu jestem 2,5 roku, ciągle zwiększam zaangażowanie i jestem odbierany jako troll, bo przy 26 zł napisałem, że sprzedaję 30k akcji, chociaż miałem wtedy tylko 7k. A poza tym forum bankiera ma swoją renomę, bo nie ma tu przesadnej cenzury.
  • Re: Czy to dobry pomysł? Autor: ~prawdaboli [109.243.130.*]
    dobre... :)

• Re: Czy to dobry pomysł? Autor: ~zasrrany [109.243.146.*]
    Kazik, to napisz coś mądrego, na temat tej spółki, a nie rzucasz hasło "Czy to dobry pomysł" pomysł co kupić akcje? kupić wegiel bo idą mrozy? czy chcesz wprowadzić niepewność ?
  • Re: Czy to dobry pomysł? Autor: ~Kazik [109.243.0.*]
    Wg mnie mdg to dobra spółka która wchodzi na rynki z wartościowymi pomysłami na biznes. Jeśli ktoś chce zarobić 150% w rok to nie tutaj. Jeśli na wiosnę przebijemy 42-44 to będzie sukces. Cały czas jest niebezpiecznie jeśli chodzi o zejście w dół do poziomów ok 26. Ja mam „parę akcji” i będę je trzymał. Myślę że podwojenie kapitału jest realne w perspektywie 1,5- 2 lata. To i tak szybko. Spółka zdobywa Stany( wielkie słowa ale zaczyna się tam pokazywać) więc perspektywy są b.korzystne. Na korzyść przemawiają akcjonariusze Ci poważni ze znacznymi udziałami. Jeśli ktoś pisze że spółka jest śmieciem to ten ktoś sam nim jest ( takim intelektualnym lub moralnym bo szkodzi wszystkim do okola małym ciułaczom) a liże tyłek grubym rybom , bo te potrzebują takich śmieci żeby im ulica sprzedawała za bezcen . Oczywiście spadki na mdg teraz to czysta spekulacja od strony technicznej bo pozycja (plan na biznes, wyniki , kadra menadżerska), są na b. dobrym poziomie. Jeśli zacznie spadać to będzie dzieło sprytnych troli nad ulicą. Jak przytrzymasz to wygrasz. Takie jest powtarzam moje zdanie na chłodno a nie prawda objawiona. Amen
  • Re: Czy to dobry pomysł? Autor: ~alfred [31.61.174.*]
    Na korzyść to przemawiają wyniki za ostatni kwartał.
  • Re: Czy to dobry pomysł? Autor: ~Anal [149.22.93.*]
    Najgorzej jak filozof zaczyna pisać.
  • Re: Czy to dobry pomysł? Autor: ~Janek [5.173.214.*]
    Wygląda jakby magiczne 35 było teraz sufitem który ciężko będzie przebić przed danymi za 1 kw 2026. Także trzeba być cierpliwym w tej konsoli 32-35 przez najbliższe miesiące
  • Re: Czy to dobry pomysł? Autor: ~Marco1981 [37.31.54.*]
    Oj, Janku. Ile ja sprzedałem spółek, które potem rosły setki albo tysiące procent. Nawet w ostatnim czasie sprzedałem kilka pozycji, które nadal rosną. Na MDG postanowiłem siedzieć twardo, najtaniej kupiłem po 16,55 zł, najdrożej 37,60 zł. A średnia zakupów 26-27 zł. Do 150 zł tu powinna być dobra zabawa i zarobek.
  • Re: Czy to dobry pomysł? Autor: ~Janek [5.173.214.*]
    Nie mówię że tu nie będzie wzrostów. Po prostu trzeba być gotowym na kiszonkę
  • Re: Czy to dobry pomysł? Autor: ~Wojtek [195.128.173.*]
    Nie ma chętnych na ten papier .
  • Re: Czy to dobry pomysł? Autor: ~prawdaboli [109.243.130.*]

nie ma chętnych na zbycie raczej, ale ubawiłeś mnie,

• Re: Czy to dobry pomysł? Autor: ~kazik [83.28.193.*]
    Chętni bedą jak zacznie rosnąć, a zacznie jak ulica wyprzeda się i fundy zdecydują , że należy skupować więcej, bo realna wartość musi w końcu mieć odzwierciedlenie w akcjach. Większość na pewno wie, ale świeżacy niech zdadzą sobie sprawę , że na świecie a szczególnie w USA jest co najmniej 12-15 spółek, które mają znacznie większą kapitalizacje niż cała polska giełda tak samo jak cały budżet Polski za 2025r.. W Polsce na giełdzie gra ok 300 tyś osób, a na amerykańskiej ok 170ml więc prawie 600x więcej. Tam spekulacja jest trudniejsza. Jest ale trudniejsza do przeprowadzenia. Tam duże wahania są z innych powodów. Dlatego wniosek jest prosty u nas jak ktoś zobaczy , że masz SL i zabierze Ci w ten sposób 30-50 tyś to o 0,5% wyciśnie spadek i stoplosa Ci wywali. Tak więc jeśli grasz tu, to musisz działać mądrze lub przerzuć się na Nasdaq kup Nvidie i płyń spokojnie, a za 10 lat będziesz miał 300%. Chcesz inwestować na GPW to miej swój rozum. Im ktoś jest bardziej agresywny w swoich pogładach i naganianiu w jedną lub drugą stronę tym mniej go słuchaj , czyli odrzucaj skrajności. Może ktoś w komentarzu wcześniej miał racje , że filozofuje, ale kasa bierze się z myślenia, a nie z pieniactwa i emocji. Podkreślam to mój punkt widzenia, a nie prawda objawiona. Kto chce weźmie do siebie, kto nie, to oleje. Amen
  • Re: Czy to dobry pomysł? Autor: ~Marco1981 [37.31.54.*]
    Kiszonka tu jest od połowy września 2025, między lutym a czerwcem 2025 też były spadki i wyciskanie na 26 zł. Po mojemu jest blisko fali wzrostowej. Akcje zapakowane, zaraz Kris puści jakieś info, a ma ich dużo i będzie do góry.
[x]
MEDICALG 1,42% 28,60 2026-05-29 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.