...Mamy absolutnego, niekwestionowanego króla PGA 2025. Tytuł ten zgarnął wszystko, co było do zgarnięcia w głównych kategoriach. Panie i Panowie, poznajcie Valor Mortis. Ta mroczna, polska produkcja od twórców Ghostrunnera okazała się bezkonkurencyjna. "2025 zamykamy niezwykle udaną prezentacją nowego projektu, jednocześnie patrząc z nadzieją w 2026 rok i przygotowując się do tego kluczowego okresu. Zdajemy sobie sprawę, że 2026 jest dla One More Level rokiem kluczowym ze względu na premierę Valor Mortis, dlatego też intensywnie przygotowujemy się do przeprowadzenia wszystkich zaplanowanych działań promocyjnych. Nie chcę zdradzać na razie szczegółów, jednak mogę zaznaczyć, że w przyszłym roku należy spodziewać się dużej aktywności na polu promocji i marketingu ze strony One More Level. Na tym etapie nie mogę wiele zdradzić, ale mogę zapewni, że pracujemy nad kilkoma niespodziankami" - powiedział Szymon Bryła, prezes One More Level.
Mam nadzieję że gra będzie doceniona, ale studziłbym nastroje w porównywaniu do wieśka. VM to jednak nie będzie gra 3A. Co nie zmienia faktu, że nawet niezależna, ale udana gra dla tej wielkości studia może być solidną odskocznią z obecnych poziomów
...Spółka prowadzi prace koncepcyjne nad Project Swift – nawiązującą do wcześniejszych tytułów studia, osi grą w klimacie Neo-Tokyo, z trybem co-op. Zarząd OML zakłada, że Project Swift zostanie sfinalizowany w 2028 r. Jeszcze większą wyjątkowość tytułów spod znaku One More Level, oraz wysokie tempo ich realizacji spółka chce uzyskać m.in. wkomponowując w proces developmentu rozwiązania AI. Ich rozwojem ma zająć się dział R&D – Code AI, kierowany przez dr Przemysława Witaszczyka z Zakładu Technologii Gier Uniwersytetu Jagiellońskiego. Efekty prac zespołu AI, docelowo w istotnym stopniu współfinansowane ze środków publicznych, mają zwiększyć efektywność i obniżyć koszty produkcji, równocześnie pozostawiając sporo przestrzeni kreatywnej dla zespołu One More Level.
To był falstart:) wydawca, który kupił IP, brak tantiem, itp.
Teraz jest zupełnie odmienna sytuacja, własne IP, współwydawca, gra z większym potencjałem, dwie kolejne w drodze.
Tu będzie więcej niż 21 :) czy to się komuś podoba, czy nie !
Niektórzy podchodzą sceptycznie i bez wiary. Jest hossa, skumulowana inflacja za ostatnie lata. 40%, sytuacja w spółce nigdy nie była lepsza a perspektywy bardzo dobre. Cig z nie cieszącym się zaufaniem prezesem wzrósł do 1,5 mld kapitalizacji, a OML to studio z większymi kompetencjami i sukcesami na kocie. Valor Mortis wzbudził ogromne zainteresowanie, projekt Swift będzie z mulitplayer insorzysta z kilkumilionowej bazy graczy Ghost Runner, 3 projekt jeszcze nie ogłoszony ale wiemy, że to wszystko ma być zrealizowane do 2029, reasumując dużo będzie się działo, potencjał duży. Więcej wiary.
... Otwarciem kampanii zapowiedzianej na 2026 rok gry "Valor Mortis" będzie uczestnictwo spółki w marcowych targach PAX w Bostonie.
"Główna kampania marketingowa jeszcze się z naszej strony nie zaczęła, więc tak naprawdę zupełnie można oczekiwać dużej liczby nowych materiałów, więc też będą ciekawe ogłoszenia w kwestii gry" - powiedział dziennikarzom, członek zarządu spółki Radosław Ratusznik.
Kolejnym tytułem spółki będzie Projekt Swift, który aktualnie znajduje się w fazie preprodukcji. Spółka po premierze "Valor Mortis" będzie zwiększała liczebność zespołu pracującego nad nowym projektem.
"Wcześniej faktycznie była ta praca przez jakiś czas prowadzona, teraz tak naprawdę wszystkie ręce są na pokładzie 'Valor Mortis'. (...). Natomiast będziemy rozbudowywać zespół. Już teraz poczyniliśmy pierwsze kroki w celu wzmocnienia zespołu do drugiego projektu" - powiedział Ratusznik.
"Na ten moment nasza strategia, jeśli chodzi o ten projekt zakłada self-publishing, ale życie uczy w tej branży, że nie można mówić nigdy nie. Też zastanawiamy się, oczywiście myślimy intensywnie o tym, na kiedy zaplanować ujawnienie (gry - PAP)" - wskazał.