Podbitka cenowa jakiej podstawa była w zakończeniu wojny, a co mamy... Nic, przy czym nawet słowa krytyki ze strony USA za ostrzał cywilnej infrastruktury.. Do czasu jak jest finansowanie rosyjskich wojaków nic sie nie zmieni. Rakiety muszą lecieć na Xujłograd wtedy będą rozmowy. Teraz mamy imitację jadą na te rozmowy by przed trampem pokazać że,, chcą,, zakończyć wojnę jednocześnie niszcząc elektrostancje i bloki.
Jakie to ma znaczenie skoro obecna wartość księgowa jest blisko 100zl a zyski roczne spółki na poziomie 10zl. I to wszystko obecnie, a po zawarciu pokoju wszystko się przemnoży razy kilka.
Astarta jest tania
Ja nie twierdzę że Astarta zła spółka ale to jeszcze trochę zanim odpali. Wystarczy włączyć i posłuchać ukraińskiej TV. Jedna i druga strona jedzie na rozmowy bo nie chce wyglądać na stronę która nie chce ugody i tyle.. Do puki rosjanie mają czym płacić za wojnę a rakiety nie będą leciały na Moskwę wojna będzie trwała..
Ale Ukraina nie ma już wsparcia militarnego. Kijów, Charków marzną. Na co mają czekać? Na cud? Jak nie dogadają się teraz, to okaże się, że Putin zechce jeszcze więcej.
Putin może chcieć i chce tylko nie może. Ugruntowanie terenu i fortyfikacje jakie tam pobudowane jeszcze za Poroszenka pozwalają na skuteczną obronę. Gdyby to zostawili to droga na, żytomierz i dalej otwarta. Ukraina wie, że na tym by się nie skończyło a Amerykanin chce powtórki z Budapesztu i żadnych realnych gwarancji nie chce dawać a ukraińcy już obiecankom kiedyś uwierzyli i teraz za to płacą krwią.
Inwestorzy czy wy zdajecie sobie sprawę ze to jest jedna z najtańszych spółek na giełdzie najbardziej nie dowartościowana jej cena powinna kształtować się 200 - 300 złoty i przyjdzie czas ze tak będzie. / nie dajcie się wykiwać radze dokupić /
A dla czego nie dowartościowana i jakie ryzyko niesie zakup również wiesz...czy liczysz w głowie tylko potencjalne zyski. Gdyby tylko trzeba było czekać to poważni gracze nie oddawali by akcji. Dla przykładu po ostatnich ostrzałach nie było prądu jaki niezbędny do utrzymania największej elektrowni w Europie. Mało brakowało, a było by skażenie radiacyjne przy jakim Czarnobyl to małe piwo... a takich zagrożeń jest więcej. Teraz w pl można oglądać,, slava tv,, warto zwłaszcza tym co mają ukraińskie akcje. Można jakiś pakiet akcji mieć, ale taki żeby nie bolało wyrazie czego... bo xujło nie powiedziało jeszcze ostatniego słowa..
To wytłumacz mi jaka jest wycena innych Ukrainek w porównaniu do Astarty pomijając Kernela którego właściciel jest oszustem. Wszystkie Ukrainki mają już c/wk powyżej a Astarta dalej na poziomie ok 0,5. Także pole do wzrostu jest ogromne.
Ja nie namawiam nikogo do sprzedaży. Przedstawiam realia i uważam że cena Astarty na zagrożenia polityczno wojenne i tak jest wysoka żeby wchodzić na,, całego kotleta,,
Patrząc na wycenę akcji ukrainek to po powtarzających się kwartałach zysków rynek wycenił że nie ma zagrożenia dla biznesu tych spółek i już od ponad roku wycenia prawie wszystkie urkainki po c/wk ponad 1. Tak naprawdę tylko Astarta uchowała się z tak niskimi wskaźnikami.
Więc zagrożenia o których piszesz to tak naprawdę subiektywna ocena sytuacji.
Dokładnie tak. Dobra cena co najmniej do 100zl za akcję. Tak było i na Orlenie jak chodził po 50zl, tak i na wszystkich Pge, Enea, Tauron jak były po cenie połowy obecnej wyceny. Wszystko tanie jest do czasu. Pomijam KGHM który urósł bo cena miedzi i srebra poszybowała, ale i on był przy normalnych cenach miedzi i srebra z c/wk na poziomie 0,7.
Czym niższa cena akcji tym więcej z dywidendy się reinwestuje, niestety jestem w fazie dobierania i szczerze nie zależy mi by kurs odjechał , Wam wszystkim życzę wytrwałości , to kwestia czasu jak rynek wyceni godziwie Ukrainki
Jeżeli na najbliższym spotkaniu pokojowym nie ustalą jeszcze wszystkich szczegółów a to bardzo prawdopodobne i wyznaczą następne to cena może spaść w okolice 47zł nie więcej.
Moim zdaniem nie powtórzy się już 45zł.
Jednym zależy bo marzną i kończą się poborowi a u drugich też brak widocznych postępów na froncie a dodatkowo mają rozwalane rafinerie, magazyny ropy i gazu oraz porty gdzie to ładują.
Parcie na pokój jest jak nigdy dotąd więc już niedługo.
Jeszcze miesiąc, dwa lub trzy i będziemy bogaci.
Wystarczy, że zacznie się atak na Iran i może być taki kocioł że zacznie się krach taki że cena akcji może być jak w 22r. Tu różnie jeszcze może być i sytuacja może zmienić się w jednej chwili.
Człowieku co mnie to obchodzi kto sobie jakiego nicka używa. Ja używam od zawsze takiego i mam w pompie czy ktoś też takiego ma. Zwłaszcza, że as wynika tylko z tego że szybko się wpisuje.
Wołodymyr Zełenski oznajmił, że Rosja i Ukraina są na "początku końca" największego konfliktu w Europie od czasu II wojny światowej... co to może oznaczać dla astarta, wg mnie opcje 90 i Pan od 45 to dobrze wie. Pozdro dla kumatych.
Jednak sprawdzają się moje założenia i 50 to była dobra cena do wyjścia, a Pan,, kumaty,, zobaczy 90 jak sam se namaluje...A poniedziałek zapowiada się ciekawie...