• Fatalna lekcja Autor: ~DrobnyCiułacz [31.175.38.*]
    Łudziłem się, że po wczorajszym info dzis RYVU zabłyśnie na zielono. Tymczasem mogę tylko napisać, że do grona znawców spółki, tj. Wielkiego Gatsbiego, dr oraz pokerzysty dołączył Yoksi. Smutna ta rzeczywistość.
  • Re: Fatalna lekcja Autor: ~Waldek [31.0.59.*]
    Liczysz na wzrost kursu, a każdy Twój wpis jest nacechowany negatywnie i uderza w spółkę (oczywiście to co piszesz nie skupia się na faktach, a na negatywnej narracji). Coś tutaj nie gra. Dobrze zrobiłeś, że wymienione przez ciebie grono wrzuciłeś do jednego worka, w końcu ich narracja również jest oparta na kłamstwach, a wpisy które popełniają mają postawić w ryvu w złym świetle.
    Z pewnością nie są to znawcy spółki - można to łatwo zweryfikować zerkając na wątki, których byli autorami. Słabo się te wpisy zestarzały, a z czasem będą wyglądały coraz gorzej.
  • Re: Fatalna lekcja Autor: ~DrobnyCiułacz [31.175.38.*]
    Mam akcje od miesiąca+. Liczyłem, że ostatnie espi mocniej podziała na kurs. Mam też trochę wolnego kapitału i jestem gotów dokupić papier. Co do moich wpisów to opisuje co widzę. Jeśli kurs spada lub jest słabszy, niż rynek to o tym piszę. Jeśli będzie rósł i dojdzie do 32 (ostatnie reko z zeszłego roku) to będę pisał, że super urosło. Nie chcę by moje teksty były w sprzeczności z obserwacjami i subiektywnymi odczuciami. Nie chcę być jak Ci co wciskają swoje 8 lub 50, a potem są pośmiewiskiem na forum.
  • Re: Fatalna lekcja Autor: ~Waldek [178.235.32.*]
    Jestem przekonany że kłamiesz, że nie masz akcji i że reprezentujesz interesy grających na spadki. Oto dlaczego tak uważam:
    1. Odkąd jesteś na forum, nie odnotowałeś choćby jednej pozytywnej informacji na temat ryvu (a przecież ostatnio było dużo pozytywów). Zamiast tego każdy z Twoich komentarzy był przekłamany i godzący w spółkę.
    2. Przedstawiłeś jako znawców takie Nicki jak pokerzysta, yoksi, czy gatsbi. Ich narracja jest zawsze ta sama, zawsze negatywna i zawsze przekłamana. Oni również nie dostrzegają faktów, szczególnie pozytywnych.
    To nie jest obiektywizm z twojej strony, tylko jawne zakłamywanie rzeczywistości.
    Z religią i przekonaniami się nie walczy więc żyj sobie we własnym świecie.
  • Re: Fatalna lekcja Autor: zielony_guzik [80.203.20.*]
    Aaa już wszystko mi wytłumaczyłeś
    Kupiłeś akcje miesiąc temu spółki w której sukces w badaniach i komercjalizacji wyników nie wierzysz, wiec zamiast sprzedać i ograniczyć straty trzymasz i wszystkim piszesz że jest źle a bądzię jeszcze gorzej.

Waldek czego nie rozumiesz ??

Typ albo kłamie albo kłamie bo tak gł..pi raczej być nie może... chyba ?
    Którą z opcji byś nie wybrał, dalsza dyskusja mija się z celem.
    Waldek pozwól mu pisać ,co mu szkodzi obiecać, że będzie spadało
    Wiem, że kłamie i nawet wiem po co to robi.
    Może i jestem trochę naiwny, ale głęboko wierzę, że każdy wpis prostujący te kłamstwa na zlecenie jest czymś pozytywnym. Cieszę się że też się udzielasz i wskazujesz na prawdę, im więcej takich ludzi, tym większa świadomość otoczenia i lepszy rynek.
    Poza tym, polecam każdemu zobaczyć sobie rejestr krótkiej sprzedaży, a następnie zobaczyć jak wygląda narracja na forum tych spółek na których siedzą szorty.
    To jest rak.
  • Re: Fatalna lekcja Autor: ~LucoaFan [79.184.230.*]
    Dlatego właśnie warto do każdej odpowiedzi trollom dodawać informacje dlaczego się mylął bądź wprowadzają zamęt
    Wierzę, że akcje urosną dlatego je trzymam. Liczyłem, że ostatnie espi zadziała na kurs. Zadziałało symbolicznie ale nie tracę nadziei. Jeśli kurs spadnie to papieru dokupię.
  • Re: Fatalna lekcja Autor: ~pokerzysta [62.181.160.*]
    W przypadku tej Spółki, espi nie przekłada się na wzrosty kursu tylko na pozbywanie się akcji. Zobacz espi vs. kurs pod koniec października (sympozja), po 8 grudnia (wyniki badań), lub to z zeszłego tygodnia. Wystarczy odrobina dobrej woli aby zależność zweryfikować.
  • Re: Fatalna lekcja Autor: ~Wielki_Gatsby [46.113.12.*]
    O przepraszam. Moja narracja nie jest negatywna dla samego faktu bycia nagatywna.Jest po prostu pierwsza pochodna z dokonan RYVU w aspekcie komercjalizacji bussinesowej swojego know-how. Wieczysty startup, ktory nie moze sie przebić z niczym...A TERAZ lapcie, czemu taki model funkcjonowania spolki jest korzystny, albo conajmniej,neutralny, dla zarzadzajacych tym "wehikulem" (nie dla was). Tak naprawde lapanie kroliczka bez jego zlapania - granty, dotacje, emisje. To daje funkcjonowanie na przyzwoitym levelu, grupie "fachowcow" ktorzy prowadza ten bussiness. Przy okazji to chyba w grudniu mial byc juz ten przelom, ktory raz :-))) A CEO nie zapowiadal 4 kwartalu 2025 na umowe. WIELKI bullshit panie CEO.
    Nie może się przebić z niczym? Cztery programy w drugiej fazie plus inne na wcześniejszym etapie to nic?
    Otrzymywanie grantów i dotacji to nie gonienie króliczka, tylko postęp w badaniach. Nikt im za ładne oczy pieniędzy nie rozdaje. W grudniu był przełom, ponieważ otrzymaliśmy dobre wyniki kluczowego projektu i czwarty kwartał był oknem na rozmowy o potencjalnym partneringu. Wszystko się zgadza i jak się czyta ze zrozumieniem to raczej powinno wszystko być jasne. CEO wielokrotnie, bazując na tym co mamy mógłby podsycać atmosfere sukcesu, ale nigdy tego nie robi.
    A gdzie sie przebili? Masz komunikat, ze nawiazali komercyjna umowe partneringowa na rozwoj leku? Czy tylko masz info, ze z kims rozmawiaja, tocza zaowalowane negocjacje, jezdza na konferencje. Wyglqda jakby stali w przedsionku i "blagali" o jakakolwiek atencje ze strony BigPHarmy. To nie Big Pharma puka do nich... Dlaczego tak twierdze? Bo nie ma zadnej reakcji na kursie. Inside by rozszarpal kurs, i wyniosl go nie wiadomo gdzie, jesli czasteczka bylby blockbusterem. Wyniki sa, wiec umiarkowane, ale nie rewelacyjne. I mozesz zaklinać tu rzeczywistosc ale taka jest brutalna prawda.
    Przypominam, że przebili się już w 2022 roku nawiązując partnering z biontechem. Od tego czasu robią postępy są coraz bliżej kolejnej dużej umowy. Gdzie ci twoi insajderzy byli w listopadzie 2022? Dlaczego nie 'rozszarpali' kursu na miesiąc/tydzień przed ogłoszeniem umowy o partneringu?
    Jak dla mnie bylamprzestrzen do zabawy insiderow...
    Przed 22 sierpnia → kurs w dołku ~22–23 zł (lipiec–sierpień 2022 to był jeden z najniższych poziomów w historii spółki po spadkach z 2021/2022)
    Po ogłoszeniu strategii→ szybkie odbicie do ~28–30 zł w ciągu kilku dni, potem kontynuacja w górę
    Do listopada 2022 kurs dotarł już do ~50–55 zł (przed run-upem pod umowę z BioNTech)
    To odbicie było więc przede wszystkim reakcją na strategiczną prezentację + zapowiedź dużej emisji, która dała rynku poczucie bezpieczeństwa finansowego i wiary w rozwój pipeline'u.
    Późniejszy dodatkowy impuls (już od ~50 zł w górę) dała umowa z BioNTech (ogłoszona 30 listopada 2022), ale samo odbicie od 22 zł zaczęło się 3 miesiące wcześniej – właśnie od sierpnia.
    Tym razem dołek był jeszcze niżej, w marcu było to ok 17-18 zł, a w grudniu ok 23 zł.
    Po dołku marcowym dotarliśmy do ok 36 zł, po grudniowym do ok 32 zł. Teraz mamy 26-27 zł.
    Dzień przed ogłoszeniem umowy z biontechem kurs wynosił 43,40 na zamknięciu, także mijasz się z prawdą. W dwa tygodnie od tego momentu kurs dobił do 60 zł.
    Kolejna rzecz - patrząc trzy miesiące wstecz od daty ogłoszenia partneringu, tylko podczas dwóch dni giełdowych przekroczono 1 mln obrotów. Gdzie byli ci insajderzy?
  • Re: Fatalna lekcja Autor: ~Nowy [185.71.241.*]
    Dnia 2026-01-23 o godz. 11:02 ~DrobnyCiułacz napisał(a):
    > Łudziłem się, że po wczorajszym info dzis RYVU zabłyśnie na zielono. Tymczasem mogę tylko napisać, że do grona znawców spółki, tj. Wielkiego Gatsbiego, dr oraz pokerzysty dołączył Yoksi. Smutna ta rzeczywistość.

Nigdy nie należy "kończyć dnia przed zachodem słońca". Taką zasada się kieruję.
    "Dziś" jeszcze trwa i niewiadome co będzie po 17.00
    Wiadome jednak, że wielu osobom zależy na wprowadzeniu niepewności i zamętu!
  • Re: Fatalna lekcja Autor: ~DrobnyCiułacz [31.175.10.*]
    Zobacz jak inwestorzy reagują nac espi, zobacz jak zachowuje się wig80, a jak kurs Spółki. To nie pesymistyczni użytkownicy forum powodują spadki tylko gracze. W Spółkę wierzy coraz mniej inwestorów.
  • Re: Fatalna lekcja Autor: ~Yoksi [31.175.42.*]
    Nie pękaj. Po prostu czasem tak się dzieje, że na spółkę zbyt szybko wchodzą optymalizatorzy podatkowi. Może przyszły rok będzie lepszy. Bądź dobrej myśli.
    chcesz napisać że dziś straciłeś na akcjach ?
    Po twoich wpisach, sugeruje że siedzisz na krótkiej sprzedaży i jesteś tu po to by straszyć wszystkich spadkami, wiec wydaje mi się że przez ostatnie 2 dni traciłeś jak kurs rósł a dziś odrobiłeś parę groszy, bo wydaje się nie logiczne że piszesz o spadkach i siedzisz na longu
[x]
RYVU 0,12% 16,50 2026-05-29 16:44:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.