• Sprawy w kraju idą źle Autor: analizy [87.207.246.*]
    Sama retoryka, slogany w mediach mogą być skuteczne na chwilę. Po krótkim czasie stają się nudne i lud zaczyna mówić że król jest nagi. Nudzą już tematy o zarzutach prokuratorskich, o sądach, o przyszłych za 10 lat inwestycjach, o niby otrzymanych miliardach z KPO, o "rewolucji" w ochronie zdrowia, itp. Tak to właśnie zaczynam po dwóch latach dostrzegać wobec obecnej władzy i nie tylko ja jeden. W TVN niedawno pan. Kra...o w Faktach niemal zachłystywał się jaka to jest rewolucja w ochronie zdrowia że można się już rejestrować do lekarza za pomocą internetu. Tylko chłopak ten nie dodał, że do kardiologa na wizytę nadal się czeka dwa lata !! A internetowa rejestracja tyle pomoże skrócić kolejki do lekarza co umarłemu kadzidło. Trąbią że jesteśmy w grupie G20, a z drugiej strony, choćby patrząc na sytuację w ochronie zdrowia i w PKP CARGO SA, gdzie kurs szoruje po dnie, to ja widzę raczej gołodupca. Zwolniono 4 tys. pracowników, obniżono 50-krotnie kapitał zakładowy Spółki, chyba już 5 razy zmieniano Prezesa tej Spółki, a Rynek nadal nie wierzy rządowi i cena akcji Spółki taka, jakby narodowy przewoźnik był jakimś badziewiem. Skoro narodowa firma oceniana jak niby badziewie, to jak oceniać naród lub rząd kierujący narodem?? To koniec poparcia dla PO i PSLu.
  • Re: Sprawy w kraju idą źle Autor: ~Poznaniak [31.60.101.*]
    Się ulało, czy tak kazali pisać?
  • Re: Sprawy w kraju idą źle Autor: ~jestSuper [89.72.193.*]
    Co ty gadasz premier mówi ze jest super
    i na narty pojechał

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Krajowy-przemysl-mocno-w-gore-Takiego-wyniku-malo-kto-sie-spodziewal-9072417.html

https://galeria.bankier.pl/p/e/4/d64e527ec7c579-736-494-0-0-736-494.png
  • Re: Sprawy w kraju idą źle Autor: ~black944 [31.61.173.*]
    Konfiarzom pali się pod tyłkiem, bo poparcie spada, dlatego biorą się za spamowanie :)))) Najwyraźniej społeczeństwo przestało wierzyć w mądrości "doktora" Memcena : )))
  • Re: Sprawy w kraju idą źle Autor: analizy [87.207.246.*]
    A ty black i poznaniak widzę, że nie potraficie sobie wyobrazić, że ktoś sam może ocenić rzeczywistość na podstawie swojego bytu, tylko na podstawie przekazu mediów? Widać wy się na tym opieracie. Nikt mnie nie jest w stanie zmanipulować, bo wszystkich polityków mam symbolicznie głęboko w ..... A jaki jest mój aktualny byt, to tylko ja wiem, a nie jakiś tam polityk czy dziennikarzyna. To takie kryterium portfelowo-bytowe, najrzetelniejsze !
    ________ Czas zacząć przekonywać tak od marca b.r. pracowników i znajomych do niepopierania PO i PSLu w wyborach. W 2023 założyłem sobie plan przekonać 100 wyborców do odejścia od popierania PiSu. Udało mi się przekonać tylko 78, za późno się do tego wziąłem. No ale tych 78 na pewno w takim algorytmie przekonało innych i innych i innych. To taka fajna zabawa. _____________ Teraz zamierzam iść w drogą stronę, ale już dużo wcześniej. Bo władza długo pełniona jak widać ulega zepsuciu, jak mięso w ciepełku.
  • Re: Sprawy w kraju idą źle Autor: ~black944 [31.61.173.*]
    Tak, rozumiem, działasz na chłopski rozum, stąd i wnioski masz chłopskie. Ale sorry chłopie, nikt już nie wierzy w te konfiarskie brednie. Memcen miał swoje 5 minut, teraz mamy powrót do realnej ekonomii.
  • Re: Sprawy w kraju idą źle Autor: ~akcjonariusz [46.134.90.*]
    Tak, jest co raz gorzej. PO i PSL zacznie tracić poparcie, bo nie ma czym się przez te 2 lata pochwalić. Zupełnie niczym. Mielili tylko wodę
  • Re: Sprawy w kraju idą źle Autor: ~XXX [77.222.225.*]
    Kupujcie perle gpw, będziecie bogaci jak inni posiadacze tej wspaniałej spółki.
  • Re: Sprawy w kraju idą źle Autor: ~baltazar [88.220.46.*]
    A ty to mocno zapracowany od rana jesteś! Może jednak wziąłbyś się za jakąś konkretniejszą robotę? W Bieszczadach szukają chętnych do wyrębu lasu! Tam być mocniej odpalił !
  • Re: Sprawy w kraju idą źle Autor: ~akcjonariusz [46.134.90.*]
    No Baltazar żadnej wycinki ponadmiare w Bieszczadach!!! To moje ulubione góry! Byłem tam 11 razy, a chcę dojść do tuzina
  • Re: Sprawy w kraju idą źle Autor: ~Poznaniak [31.60.101.*]
    Arłamów?)
  • Re: Sprawy w kraju idą źle Autor: ~Poznaniak [31.60.84.*]
    Liczysz bo lubisz czy na lepsze zniżki się uzbiera?)
  • Re: Sprawy w kraju idą źle Autor: transek1975 [91.234.124.*]
    Produkcja przemysłowa wzrosła o 7,3% r/r. Wyzej o 4pkt od oczekiwan analitykow. :)

• Re: Sprawy w kraju idą źle Autor: ~black944 [31.61.171.*]
    Marud to nie przekona. Marudom zawsze jest źle. I zawsze znajdą winnych poza sobą.
  • Re: Sprawy w kraju idą źle Autor: ~Sk [83.10.134.*]
    Czas na Konfederacja konkretnie Nową Nadzieję koniec z rozdawnictwem socjalem dość popierania badziewia i nieróbstwa
  • Re: Sprawy w kraju idą źle Autor: ~black944 [31.61.171.*]
    Buhahaha, wracaj na lekcje, bo nie zdasz do ósmej klasy :)))))

To jest zabawne, że te wszystkie dziwne typy z nienachalną inteligencją kiedyś szalały za Korwinem, teraz za pucułowatym Memcenem. Mnie się niedobrze robi, jak widzę te jego pućki :))))
[x]
PKPCARGO -1,64% 14,99 2026-05-15 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.