Shortujacy nie posłuchał głosu rozsądku i coraz bardziej nerwowo zgląda na swe krótkie pozycje. Odreagowuje na forum, siejąc wadliwości u posiadaczy licząc, że jeszcze można ktoś się wysypie. Może nawet wierzy w to co mówi i ma misję wyprowadzenia nas z błędu. My w sumie robimy podobnie.
Namieszał , dziś się z tego w pewnym stopniu wycofał , pewnie będzie jeszcze mieszać przez całą kadencję . Ja bym chciał już widzieć poprawę za ten kwartał który aktualnie leci , chociaż na tyle żeby nie było dalszego spadku MRR . Niestety tego dowiemy się dopiero na początku kwietnia przy wstępnych wynikach .
Na tem moment wystarczy, że Text to spółka z dywidenda, której akcje nie są przewartościowane. To coraz rzadziej spotykane na GPW. Mamy też niezłą sytuację techniczną i rosnące koszty otwierania nowych pozycji krótkiej sprzedaży. Imo to powinno wystarczyć do powalczenia o domknięcie luki z końca listopada. Wyniki będą miały znaczenie, by myśleć o wybiciu powyżej strefy 47-50.
Wiem cały czas dobieram, ale też muszę patrzeć na płynność środków. Jak kupię za 43 to też będzie ok. Obecnie jestem dobrze na tu na plus. A inwestuje w spółę na dłuższy czas
Logika shorta jest tak, że weźmie nowy pakiet na 7% by zasypać popyt przy 43 zł, a przy 47 jeszcze się okaże jak krótki lont ma jego zapalnik. W sumie zaczynam im kibicować. Maja charakter, ale czasem warto dodać do tego rozsądek.
Ja dobrze pilnuje, jak jestem na plusie to wiadomo kiedy kupowałem ,i dobierałem, giełda to zysk albo w pysk. Jedni zarabiają na spadkach inni na wzrosty. Ktoś musi stracić żeby ktoś zarabiał. To proste. Zrób short na Ryvu bo tam mam duży kapitał i chętnie bym dobrał tam za 22 zl
Do końca roku, czyli obstawiasz, że im ta cała transformacja w produkt suite nie wypali i nie poprawią wyników. Masz na to jakieś argumenty czy po prostu tego sobie życzysz?
Z całego roku 2025 mówią że 4 może 4.5 zł na akcje. Co przy dzisiejszej wycenie daje okolice 10% brutto.
Dla longterma IMO sytuacja idealna, bo tutaj plajta nie grozi. A jak negatywny sentyment pójdzie do piachu to wyższa wycena będzie miłym dodatkiem:))
Takie moje zdanie jest :)
Obawiam się że taniej już było. Może być drobna korekta, gdy tych kilku spekulantow zechce zrealizować kilkuprocentowy zysk, ale bardziej bym obstawiał wzrosty (zakupy pod dywidendę, jakieś dobre info, panika shortów- to z kolei przyciągnie innych do zakupów. Zmieni się narracja i mamy rakietę już niebawem.
No właśnie nie chciałbym. Dokupuję dlugoterminowo z nastawieniem na dywidendę i dochód pasywny. Koniec zakupów + poszukiwanie podobnej perełki będzie gdy cena dogoni średnią (obecnie 49.43).