• makrela limity połowu Autor: ~Ja [83.29.162.*]
    Ciekawy artykuł: https://www.portalspozywczy.pl/mieso/wiadomosci/cena-tej-ryby-gwaltownie-rosnie-ograniczone-polowy-drogi-surowiec,284371.html

Co o tym sądzicie, w październiku 2025 r. średnia cena makreli w gazetkach promocyjnych wynosiła 27,93 zł/kg, w styczniu 2026 jest to już 44,90 zł, droższy surowiec i co za tym idzie produkt finalny będzie miał negatywny wpływ na sprzedaż ? Pozdrawiam
  • Re: makrela limity połowu Autor: ~WilkzGPW [37.47.88.*]
    Seko sprzedaje tylko makrele? Przypuszczam, że to jedynie 5% wszystkich sprzedawanych produktów. Makrela ląduje głównie w konserwach. Przechodząc się po dziale rybnym w dużych marketach Seko ma głównie słoiki ze śledziami, choć w mojej ocenie cena jest tutaj mocno zawyżona dla klienta końcowego i jest jednym z najdroższych produktów na półce. Czy idzie za tym jakość i smak? Moim zdaniem tak i wolę dopłacić te kilka złotych więcej.
  • Re: makrela limity połowu Autor: ~Ja [83.29.170.*]
    Sam, też nie przepadam za makrelą i tak wiem, że Seko bardziej ze śledziami kojarzy, tak napisałem, bo jest to ryba najlepeij sprzedająca się w Polsce, ale w spółkę wierzę i liczę teraz na dobry raport, pożyjemy zobaczymy
  • Re: makrela limity połowu Autor: ~Smok1 [89.229.178.*]
    Raport już w poniedziałek a później informacja o dywidendzie liczę na 0,55 -0,6 na akcje
[x]
SEKO 0,43% 11,55 2026-05-29 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.