• Zmiana trendu? Autor: ~Salazar [5.173.29.*]
    Wygląda na to że wracamy do wzrostów
  • Re: Zmiana trendu? Autor: ~Krowa [77.73.16.*]
    Hehehehe uśmiałam sie :)
  • Re: Zmiana trendu? Autor: ~helpi [46.112.75.*]
    Z czego !? Tu nie ma nic do śmiechu. Z jedną różnicą. To nie "Zmiana Trendu", tylko koniec Korekty. Trend to się odwrócił po wybiciu LOW - czyli 16 zł.
    Z tej rzekomej zmiany trendu... prędzej jakaś korekta... ale do zmiany trędu to tu daleko...
  • Re: Zmiana trendu? Autor: ~Konrad [193.238.191.*]
    Wg informacji z Twittera jakieś biuro maklerskie szacuje ebitda q4 2025 na poziomie 14 mln PLN. Jeśli takie prognozy się zmaterializują to tu będzie przysłowiowy wodospad. Pozdr,
    Daj źródło... a nie piszesz jakieś....
  • Re: Zmiana trendu? Autor: ~Konrad [193.238.191.*]
    Przecież napisałem twitter. Przeszukaj sobie po answear to ci wyskoczy post Kamila
    Ta koniec :) helpi tyle lat tutaj i niewidzisz tego... takich wolumenow na spadkach dawno nie bylo... tu cos smierdzi..
  • Re: Zmiana trendu? Autor: ~Konrad [185.79.32.*]
    Może to jest pokłosie konferencji z analitykami o której wspominali podczas spotkania wynikowego za Q3... Sami mówiło żeby czekać na komunikaty analityków :) nie ma to jak równy dostęp do informacji...
    Wychodzi mi, że Spadnie (w piku) w zakres ok. 21,50-21,70 zł. Do piątku. Generalnie Styczeń '26 będzie fatalny.
    To jedno. Dwa. Program motywacyjny uzależniony od Ceny Rynkowej (sic!). To kolejna pożywka dla Spekulacji. SYF i tyle. Jestem już tak wymęczony tym SZMATEXEM że szkoda słów.
  • Re: Zmiana trendu? Autor: ~Tomaso [46.112.77.*]
    Zgadzam się, trzeba się pozbyć tego .go... z jak najmniejszym bólem dupy.
    Z korekty 1:1 (31-25 -> 27-21) to nawet 21 wychodzi. Zobaczymy.
    Styczeń 2021 -> Wolumen 792k
    Styczeń 2026 -> Wolumen 702k
    ...
    a m-c Styczeń ma jeszcze 8 dni roboczych.

To drugi - na dzisiaj - Wolumen od Debiutu Styczeń 2021 ! Na czerwono - świeca miesięczna.
  • Re: Zmiana trendu? Autor: ~Cffaniak [37.30.48.*]
    Spadnie do poziomu 20.20-20.40 i będzie odbicie.Zobaczymy
  • Re: Zmiana trendu? Autor: ~Salazar [5.173.154.*]
    Sporo dziś pakietówek było przewalanych. Na moje to próba wywołania paniki. Szczerze to nie rozumiem czemu tak wygląda kurs skoro jest poprawa rentowności w porównaniu z rokiem poprzednim :) Średnią mam 23 więc paniki u mnie jeszcze nie ma
  • Re: Zmiana trendu? Autor: ~Zorro2 [46.112.224.*]
    EBIDTA 25 do 28 mln zysk netto ok. 13 mln w 4 kw. Czyli mamy zysk roczny max 21 mln tj. 1,1 pln na akcję. Na 2026 r perspektywę zysku z 30 do 35 mln . To oznacza na razie cenę 24 pln . niestety. A do wyników to i może być jak teraz.
    Napiszę ci tak. Te wyliczanki nie mają znaczenia. Kurs nie od tego zależy od Spekulacji. Czy to tzw. rodzinna czy inna - to inna sprawa.
  • Re: Zmiana trendu? Autor: ~Zorro2 [46.112.224.*]
    Kurs koreluje z wynikiem >> zawsze koreluje bez wyjątku
    Bez wyjątku spada kiedy chce tego spekulacja. To jest pewnik. Nawiasem. No.1 WOLUMEN nastąpił dzisiaj. 793k. Czyli to najwyższy Wolumen w historii. Przy Spadku. Czyli? Będzie Odbicie. A jeszcze mamy parę dni m-ca.
    Akt.30/1 Prawie 1 mln. A cena w dół. O co chodzi? O wasze pieniądze.
  • Re: Zmiana trendu? Autor: ~harry [188.146.44.*]
    o jakim mln piszesz?
    O WOLUMENIE. Dokładnie 987k. Najwyższy Wolumen w całej historii spółki !!!
    Tak może być. 20 zł. Z miesięcznego tak wychodzi. Korzystając ze wsparcia Pitchork i zniesienia 78,6%. Wtedy w 2021 po tym Wolumenie był ruch w górę z ok. 28 do 39. Jak będzie teraz to zobaczymy.
  • Re: Zmiana trendu? Autor: ~Antoni [147.161.248.*]
    narzekacie tu wszyscy jak stare baby, a trzymacie te akcje od lat. Jasne, że są spółki na których można zarobić w ten sposób, ale akurat nie Answear. Niestety. Najbardziej narzekają Ci, którzy kupili w IPO albo tuż po wejściu spółki na giełdę. Współczuję, nie wszystkie decyzje inwestycyjne są trafione. Kupowaliście akurat kiedy e-commers był "modny", a z czasem okazało się, że jednak tak szybko nie zastąpi tradycyjnego handlu. Trzeba wziąć swój błąd na klatę i ponieść konsekwencje, a nie bluzgać na spółkę. Answear razi sobie raz lepiej, raz gorzej, na co wpływ ma nie tylko zarząd (np. wydając kasę na bezsensowne reklamy w telewizji) ale też mnóstwo czynników zewnętrznych. A reakcje rynku też bywają nieuzasadnione, tylko że wtedy są krótkotrwałe. Nie twierdzę, że Answear to moja najlepsza inwestycja, ale kupowałem te akcje głównie w dołkach, choć raz zdarzyło mi się dokupić małą ilość po 32zł. Ale po czterech latach na tej spółce obróciłem się kilka razy i jestem do przodu kilkanaście w sumie ponad 30%. Wiem, że to i tak słabo na tle ryku, gdzie mamy rekordy indeksów, ale na szczęście Answear to tylko około 10% mojego portfela. Teraz kurs obsuwa się po prezentacji danych o sprzedaży. Chyba każdy to ma choć mgliste pojęcie o giełdzie wiedział, że na otwarciu będzie wodospad (okazja do kupna), a potem odbicie (okazja do sprzedaży). Udało mi się wyjść z przyzwoitym zyskiem, ale naprawdę nie rozumiem tych, którzy po podaniu danych sprzedaży za Q4 zostali z akcjami. na Answear okres pomiędzy wynikami to zawsze był marazm, mizerne obroty i usuwanie się kursu. To czas zakupów. Może jeszcze nie teraz, bo AT nie wygląda dobrze i wydaje się, że kurs trochę się jeszcze obsunie, ale fundamentalnie obecnie spółka jest bardzo tania. Jeśli się tak stanie to znowu zacznę kupować ten papier. Zacznę pewnie już poniżej 22 zł.
    Bajdurzenie. Nikt nie czyta "poematów". Jak ten.
[x]
ANSWEAR 0,53% 18,80 2026-04-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.