Uważasz twierdzenie, że jeśli dojdzie to partneringu to będzie drożej niż teraz za fantastykę?
Spodziewasz się że akcje stanieją w przypadku potwierdzenia partneringu? To dopiero fantastyka.
Ja piszę o partneringu, nie o wynikach badań. I dziwię się jak można napisać że partnering wpłynie negatywnie na wycenę spółki. Fantastyka totalna, abstrakcja.
A jeśli chodzi o wyniki badań, to nie one wpłynęły na spadek wyceny, ponieważ okazały się dobre i zgodne z oczekiwaniami.
Wycena spółki mocno spadła w 2025 r i grudniowy dołek był efektem tzw optymalizacji podatkowej.
Także bardzo proszę abyś ograniczył te farmazony.
Reasumując ty w ogóle nie kupuj. Albo poczekaj rzeczywiście na potwierdzone info o partneringu, będziemy potrzebować kaczek które będą kupować akcje po 70 80
Sprzedam ci tipsa że z cdprojekt tez poczekaj na premiere 2 dodatku do wiedzimna 4. Giełda potrzebuje kaczek
Kolejna tekst sugerujący wzrosty. Tymczasem spółka szura po dnie. Ostatnie dwa lata to non stop spadki przetykane niewielkimi odbiciami. Wystarczy sprawdzić jakie akcje przyniosły straty w roku 2024 i 2025. Straty pomimo rewelacyjnych rekomendacji. Prawda jest taka, że spółka ma znakomity marketing i nic więcej,
Widziałem ale jak każdy geniusz nie zwracałem na to większej uwagi, bo jest to wskaźnik bardzo mylący, szczególnie jak jest sporo lepszych i bardziej miarodajnych
Ale spokojnie, Warren Buffet powiedział że nie trzeba być wybitnie zdolnym by osiągać ponadprzeciętne zyski, więc dla ciebie jest jeszcze nadzieja
Ja jestem ciekaw partneringu, potencjalnie kilkaset milionów złotych. Interesujące są również dotacje i granty - kolejne kilkadziesiąt milionów.
2026 roku zapowiada się bardzo ciekawie i przełomowo.
Potencjał jest.
Jestem ciekawy, z jakich konkretnie wskaźników i metod korzystasz w swoich analizach, bo na ten moment Twój styl wypowiedzi przypomina raczej pokerzystę niż analityka rynku.
Nie widzę:
konkretnych danych (wskaźników, poziomów, interwałów),
opisanej metodologii (dlaczego coś ma spaść / rosnąć),
odniesienia do wykresu, wolumenu czy sentymentu.
Zamiast tego pojawia się:
pomijanie wzrostów i selektywne skupianie się wyłącznie na spadkach,
ogólne hasła typu „jutro będzie źle”, bez uzasadnienia,
narracja oparta na strachu i niepewności, a nie na analizie.
Jeśli masz tezę – super, ale pokaż na czym ją opierasz:
RSI, MACD, SMA/EMA?
wsparcia/opory, wolumen, struktura rynku?
analiza fundamentalna, news flow, dane makro?
Bez tego takie wpisy nie wnoszą merytorycznej wartości i trudno je traktować inaczej niż jako próbę siania FUD-u, a nie realną analizę inwestycyjną.
Chętnie podyskutuję, ale na argumenty i dane, nie na emocje.
Zgodnie z ostatnim wywiadem dla PAP Biznes, spółka podała jedynie, że spotkanie z FDA planowane jest na styczeń 2026 r., bez wskazania konkretnej daty. Jeśli pojawią się nowe, potwierdzone informacje, niezwłocznie je przekażę.
Sprawozdanie ze spotkania zostało opublikowane — w ESPI, na stronie Ryvu oraz w dedykowanym wątku na forum. Rynek zareagował spadkiem kursu, co w krótkim terminie może wydawać się niezrozumiałe, jednak na GPW nie jest to zjawisko odosobnione.
Kluczowe jest to, że wnioski ze spotkania mają potencjał przełożyć się na dalsze, istotne dla wyceny spółki wydarzenia, których efekt rynkowy może być widoczny dopiero z opóźnieniem. W obecnym momencie nie widzę przesłanek do zmiany tezy inwestycyjnej. Zakładam, że ewentualny partnering — kiedy już dojdzie do jego finalizacji i publikacji — będzie głównym katalizatorem do rewizji wyceny.
Pozostaję w pozycji i czekam na dalszy rozwój wydarzeń.
Tak dla wyjaśnienia, wszystko się przekłada na dłuższy czas realizacji,dlaczego kurs nie rośnie ? Bo jeszcze nie ma umowy. Dlaczego kurs faluje? Bo ryv120 działa tylko jeszcze nie ma umowy. Tyle w temacie albo aż tyle.