• Widzę, że dzisiaj Autor: ~Wieloryb [83.24.136.*]
    jakieś gady próbowały się przebić przez 20 ale im się nie udało. I bardzo dobrze. Marzenia o kursie 18.86 wciąż żywe, a może nawet sponsorowane. Tylko przez kogo...
  • Re: Widzę, że dzisiaj Autor: ~Akcjonariusz [188.146.136.*]
    Tylko ciemnoty sprzedaja akcje Energa.
  • Re: Widzę, że dzisiaj Autor: ~darek [83.28.206.*]
    "ciemnoty' to na Bielańskiej o 20-24 za Energę mówiły,więc 20.xx + odroczone o ponad rok 19% podatku to kwota która ich satysfakcjonuje,nic nie poradzisz
  • Re: Widzę, że dzisiaj Autor: ~tor [31.61.190.*]
    co by nie mowic to nawis akcji do sprzedazy był / jest? / duży Orzeł dobrze załozył ze tak niską ceną mozna zebrac parę miliony akcji teraz moze podwyszyc cene zaproszenia i fajnie usrednić
    Panowie,zakladanie,że po drugiej stronie mamy kogoś kto idzie bez planu,na rympał,jest błędem,Orlen gdyby chciał za pierwszym razem 95% przekroczyć to by to zrobił,widocznie założenia były inne,kluczowa dla nas informacja na teraz to,ile akcji ma Esaliens?
  • Re: Widzę, że dzisiaj Autor: ~openerem [91.220.238.*]
    a jakie znaczenie ma ile akcji ma essalians - zakładając że GG będzie dochodzić co najmniej wartości księgowej spółki lub dążyć do sądowej wyceny biegłego to dla was/nas kluczowe jest kiedy w końcu Orlen poinformuje o następnych krokach aby finalny cel przybliżyć do realizacji a to tak naprawdę ile akcji ma essalians i po ile je sprzeda jest już tak naprawdę drugorzędne - na rynku pozostało jeszcze ponad 32 miliony akcji więc jeśli będą chcieli kupić te brakujące 5 milionów mogą je kupić od kogoś innego z rynku kwestia tylko ceny - wcześniej skup essaliansu mógł stabilizować rynek - teraz tą rolę odgrywa Orlen
    bez urazy,Ty chcesz sprzedać i zapomnieć,ja wolałbym dywidendę już za 25' i dalsze notowania giełdowe,nawet aktualna wk Energi to nie jest cena godziwa,ponieważ Energa jest w 'przeddzień"skokowego wzrostu skali swojej działalności,2 nowe gazowki+aktywa oze z Orlenu to "podwojenie" tej skali,więc za rok-dwa obecne 20 czy nawet 30 będzie wspomnieniem,oczywiście warunkiem niezbędnym jest ucywilizowanie relacji Orlen/Energa przez powrót dywidendy,odnośnie Esaliens,też mamy inne oceny,Ty uważasz,że "zwęszyli okazję"kupując akcje Energi w 24',ja podejrzewam,że to "pomocnik" Orlenu.
    wcześniej skup essaliansu mógł stabilizować rynek - teraz tą rolę odgrywa Orlen
    -gdy nałożysz na siebie wypowiedzi Fąfary,kurs Energi i datę pojawienia się Esaliens w akcjonariacie,wszystko stanie się prostsze,w/g mnie, i wcześniej i teraz to Esaliens kupuje,nikt inny,szczególnie instytucjonalny nie odważy się wejść w drogę Orlenowi bez jego przyzwolenia,,tak było,jest i będzie,jeżeli to założenie jest słuszne,to w jednym ze scenariuszy esaliens może mieć już 5-6 mln akcji Energi i to on,będzie "języczkiem uwagi",nam,nie pozostaje nic innego,jak czekać na oficjalne info o stanie portfela
  • Re: Widzę, że dzisiaj Autor: ~tor [31.61.190.*]
    Gdyby było tak jak piszesz ze fundusz ten dziala na prośbę orla to jak wyłumaczysz fakt wybicia ceny przed zaproszeniem i gdy byla wiadoma cena to ktos duzy brał kolejne miliony akcji z prawej strony a potem duzo wyzej az do 21,95 Po co były potrzebne te działania? Jesli to ma byc zapłata za postednictwo to dlaczego nie moze byc np 10 zł wyzej -to sie nie klei Zostaje tylko ze albo ten fundusz albo inny duzy kupuje akcje tylko dla maxymalizacji wlasnego zysku
    w/g mnie wszystko się spina,bo w kazdym wariancie,czy z nami na pokładzie(wtedy dywidenda),czy bez nas, cena będzie wyższa od dotychczasowej,natomiast przy 18,87 zł,gdy połączyć ruchy esaliansa na akcjach Orlen/Energa,esalians był co najwyżej na "0",a dodatkowy arument jest taki,że nikt instytycjonalny nie wchodzi w niepłynną spółkę w ciemno-nikt
    gdyby kogoś interesowało?-p.Adam Kucza,od września 25' jest nowym szefem ri Energa sa.
  • Re: Widzę, że dzisiaj Autor: ~ptak1234 [46.112.81.*]
    Pamiętam jak kupowali w jednym zleceniu po 50 tys, Ja uważam,że zwietrzyli biznes . Nowa władza przyszła ,a Obajtek zaksięgował okazjonalne zyski 21 a kurs był wtedy około 10 zł. Jak by byli dogadani to nie było by żadnego przecieku
    dlaczego przeciek łączysz z esaliens,to niepowiązane tematy moim zdaniem,wyobraż sobie inną sytuację,gdzie były kurs gdyby esaliens nie było,kto kupował by akcje niepłynnej Energi gdy wszystko dookoła rosło?
  • Re: Widzę, że dzisiaj Autor: ~Pepe [84.205.172.*]
    Pragnę zauważyć że 10 postów z wszyskich 13 to posty piesków fafika: darka, tora i ptaka którzy siedzą tu w dzień w dzień godzinami.
    pepciu,pragnę zauważyć,że ze wszystkich postów w tym wątku twój jak zwykle jest najgłupszy,bo dla mnie oczywistym jest,że jeżeli ktoś ma dużo czasu wolnego i np.pisze na bankierze,to albo ma taką pracę która na to pozwala,albo pracować już nie musi
  • Re: Widzę, że dzisiaj Autor: ptak1234 [91.150.204.*]
    Dnia 2026-01-14 o godz. 16:43 ~Pepe napisał(a):
    > Pragnę zauważyć że 10 postów z wszyskich 13 to posty piesków fafika: darka, tora i ptaka którzy siedzą tu w dzień w dzień godzinami.

Pepe nikt Ci nie wypomina postów o godz 4,10 . . Czemu piszesz piesków fafika ? , Ja np. nie lubię prezesa Orlenu ,choć po jego rządami sowity zysk mam (papierowy jak na razie ) Co do funduszu to zapewne przekombinowali, sprzedali Orlen , zaczęli kupować Energę, chcąc sobie odbić to, co stracili na Orlenie . Na Orlenie byli mało znaczącym akcjonariuszem a na Enerdze muszą się z nimi liczyć . Zobaczymy co życie pokaże.
    Czemu pieski fafika: bo coś negatywnego.sie napisze na niego to już szczekacie.
    Zastanawia mnie kto wam te łapki daje bo ledwo nowy post a już dwie trzy zielone łapki. Przypadek? Nie sądzę to grupa wzajemnej adoracji. Dobranoc
    I jeszcze jedno. Gdybym ja napisał i nie raz napisałem że nie lubię fafika to od razu mnie zaszczekaliscie przecież dał 21 zł na kursie a ciebie kikt nie oszczeka itd
    na szczęście już niewielu oszołomów pozostało na tym forum,za Obajtka średni kurs Energi 7,5 zł,za Fąfary można powyzej 20-tu sprzedać,za bolszewików gpw na dnie,teraz gpw bije rekordy,ale dla pepciowatych ulomów to obecna ekipa jest ta zła
    Dnia 2026-01-15 o godz. 07:29 ~darek napisał(a):
    > na szczęście już niewielu oszołomów pozostało na tym forum,za Obajtka średni kurs Energi 7,5 zł,za Fąfary można powyzej 20-tu sprzedać,za bolszewików gpw na dnie,teraz gpw bije rekordy,ale dla pepciowatych ulomów to obecna ekipa jest ta zła

Nie ma co się wyzywać , jedziemy na wspólnym wozie .My myślący potonie nie przekonamy drugiej strony tak jak oni nas . Ale musimy wspólnie walczyć o godziwą cenę .
    Ten twój kolega tylko umie się wyzywać a sam jest niedoj oszolomem
[x]
ENERGA -0,53% 18,74 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.