• Anomalia Autor: ~Yoksi [46.112.232.*]
    Bardzo nienaturalny wzrost jak na tą spółkę. Ostatnio takie wygłupy to był sygnał do konkretnego spadku. Pamiętacie akcję z pierwszej dekady grudnia?
  • Re: Anomalia Autor: ~Ehhh [80.203.20.*]
    Masz racje. 8,9 do 17.00 ?
  • Re: Anomalia Autor: ~DrobnyCiułacz [46.112.206.*]
    Chcieli ich ubrać to ubrali. Zresztą to nie pierwszy raz i pewnie nie ostatni.
  • Re: Anomalia Autor: ~Waldek [31.0.56.*]
    Jak dobrze, że jesteście na straży wy, czyli ci którzy nie mają akcji, ale dbają o to by ktoś nie kupił za drogo (wg was). Bardzo szlachetne, poświęcenie dla innych.
    To jaka cena będzie ok, żebyście mogli uznać, że to czas na zakup?
  • Re: Anomalia Autor: ~Yoksi [46.112.232.*]
    Kolega Ehhh napomknął o 8,90. Czemu nie:)
    Świetnie, to póki co trochę szkoda waszego czasu, wszak do tej ceny jeszcze daleko. Może wpadniecie na forum ze swoimi radami jak będzie po 10 zł? Logiczne, co?
    Waldek, zawsze przed wsrostami zbierają się "znawcy chcący uchronić nasz kapitał" szczerze ostatnie dni brakowało mi tych wszystkich dobrych rad. Jak był po 25 radzili by sprzedać - kupowałem podobnie po 23 i 27. Boję się raczej dnia kiedy wpadnie tu 5 Nowych i będą radzili kupować. Wtedy trzeba bedzie podnieść stop losty albo realizować zyski. Ale to raczej dopiero przy poziomie 32.

Pytanie jest jedno czy jakiś big pharm bedzie chciał zainwestować w tanią spółke która ma szansę zbudować mechanizm mogący pomóc w opracowaniu leku na niektóre odmiany raka. Podobno jestem hazardzistą wiec postawie żetony że jednak tak...

Ale wszystkim innym radzę czekać na 8,90 nie bądźcie jak ja. Ta spółka w pół roku spadła o 11,7٪ prawdziwy wodospad bez szans na odbicie
    Również spodziewam dużego gracza i dużej inwestycji w ryvu.
    We wrześniu CEO mówił o oczekiwanej skutecznosci oraz czasie odpowiedzi na rvu120. Właśnie czas odpowiedzi wskazywał jako najbardziej istotną w kontekście uzyskania partneringu. W grudniu okazało się, że zarówno skuteczność, jak i czas odpowiedzi osiągnął zakładane poziomy. Obecnie nie widzę zagrożeń, natomiast jestem ciekaw zapowiadanego spotkania z amerykańska agencją leków i tego jak w tym czasie zachowa się kurs.
    Nie mogę znaleźć dokładnej daty tego spotkania, ale pamiętam że było ono zapowiedziane na styczeń. Jeśli masz takie dane, podeślij proszę.
    Tak — Ryvu Therapeutics ma umówione spotkanie z amerykańską Agencją ds. Żywności i Leków (FDA) dotyczące rozwoju leku romacyklib (RVU120), które ma się odbyć w styczniu 2026 r.. Spotkanie to dotyczy omówienia z regulatorami kolejnych kroków w rozwoju klinicznym i potencjalnej ścieżki rejestracyjnej tego związku, szczególnie w kontekście danych z II fazy badań klinicznych.
    O to chodziło, dzięki. Mogę się mylić, ale spodziewam się że na tym spotkaniu będzie obecny partner. Tylko wtedy omawianie dalszego rozwoju ma pełny sens.
    Jeżeli poinformują w komunikacie o spotkaniu z FDA, dla mnie to będzie niemal potwierdzenie partneringu.
    Oczywiście partnering może zostać ogłoszony z opoznieniem. Zdaje się że w listopadzie 22 było to miesięczne opóźnienie.
    Proszę bardzo.
    Jeżeli FDA da zielone światło, partnerzy się znajdą.
    Między decyzją a stworzeniem i sprawdzeniem umów przez prawników obu stron mija trochę czasu.
    Najlepiej będzie to widoczne po akumulacji na dużych obrotach.
    JPM Healthcare Conference 2026 (12–15 stycznia)
    Ryvu jest obecne na światowej konferencji inwestycyjnej JPM Healthcare w San Francisco – największym wydarzeniu sektora zdrowia i biotechnologii.
    Spotkania partneringowe i 1:1 z inwestorami strategicznymi (obozy VC, firmy farmaceutyczne) mające na celu:
    promocję programu RVU120
    poszukiwanie partnerów strategicznych/licencyjnych
    dyskusje dotyczące ścieżki rejestracyjnej i finansowania.
    Konferencja obejmuje także panele dyskusyjne, prezentacje spółek i networkingi, z dużym udziałem firm biotechnologicznych.
    Ryvu
    Przepraszam "kolegów" za pisanie rzeczowo o faktach. Oczywiście mogę też przybrać waszą pozycje życzeniową:
    chciałbym złoto w cenie z 2021r. i BTC po 8,9$ bo nie zdarzyłem kupić taniej
  • Re: Anomalia Autor: ~pokerzysta [62.181.160.*]
    W przypadku tej Spółki taki spadek to niemal jak wzrost na innych walorach. Efekt WOW.
  • Re: Anomalia Autor: ~LucoaFan [79.184.231.*]
    Ok, ale co jeżeli ci ubrani zrobili dobry deal ponieważ jeszcze nie wiemy jakie są informacje z konferencji, jeżeli sądzisz że ich ubrali to znaczy że albo masz informację z konferencji albo nie masz pojęcia o czym piszesz
  • Re: Anomalia Autor: ~Marek [89.64.16.*]
    Taki wzrost, na takich obrotach zaprzepaścić. Masakra.
    Jeśli kurs zamknie się poniżej 28 to będą duże szanse, że dzisiejsza sesja to typowa redystrybucja. Po niej wiadomo co...
  • Re: Anomalia Autor: ~Yoksi [46.112.202.*]
    To mamy redystrybucję. Kto wie może tydzień-dwa i przyjdzie czas na zakupy?
    Redystrybucja - na rosnącym kursie? Brzmi logicznie. Kontynuuj
    Tydzień dwa? Kurcze myślame że do piątku spadnie na 8,90... no nic czekamy, fajne tak bystrego posłuchać
  • Re: Anomalia Autor: ~Yoksi [46.112.222.*]
    Wiadomo i się realizuje. Widzę, że się znasz.
    Przyznaję – miałeś rację. Spadło. Dziś i wczoraj, razem jakieś 1,5%.
    To, że od ostatniego dołka kurs urósł o 10%, oczywiście nie ma żadnego znaczenia.
    Podobnie jak +20% od październikowego dołka – to też niczego nie dowodzi.
    Ktoś, kto się nie zna, mógłby zauważyć, że kolejne dołki i szczyty są coraz wyżej i uznać to za początek nowego trendu. Jakiś hazardzista nazwałby go nawet wzrostowym. Na szczęście my jesteśmy rozsądni – obracamy się w gronie wzajemnej adoracji i wszyscy zgodnie klepiemy się po plecach, pisząc że będzie spadać.
    I teraz pytanie do Ciebie, jako jednego z najlepszych analityków na forum.
    Na 8,90 oczywiście jeszcze poczekamy – to jasne.
    Ale kiedy realnie widzisz 25,00, a w dalszej perspektywie 22,00? Bo rozumiem, że to nieuniknione i nie ma sensu kupować wcześniej – przecież na pewno spadnie na 8,90.
    Więc zapytam wprost:
    kiedy dokładnie, według Twoich „precyzyjnych” analiz, zobaczymy 25 i 22?
  • Re: Anomalia Autor: ~Yoksi [31.175.38.*]
    Nie napiszę, ponieważ w przypadku tej Spółki wielu inwestorów znacząco sie pomyliło co do kursu i terminu. Nie chce się ośmieszyć tak jak oni.
  • Re: Anomalia Autor: ~LucoaFan [5.173.180.*]
    Na jakiej podstawie wnioskujesz dalsze spadki? Na podstawie analizy technicznej czy fundamentalnej?
    Dobre pytanie – bo jeśli już mówimy o „oczywistych spadkach”, to wypadałoby odnieść się do konkretnych danych, a nie intuicji.
    Od strony technicznej:
    RSI nie pokazuje żadnej skrajnej dystrybucji ani paniki – jest raczej w strefie neutralnej.
    Na średnich (SMA/EMA) nie doszło do klasycznego złamania struktury trendu, wolumen przy spadkach nie potwierdza agresywnej wyprzedaży.
    Brak impulsu spadkowego – kurs porusza się płasko.
    Od strony fundamentalnej:
    Spółka nie opublikowała żadnego ESPI w tym roku a ostanie były o przeniesienu własności akcji z CEO na jego fundację rodzinną co wielu uważa za pozytywną wiadomość a inni po prostu nie wiedzą na czym polega.
    Nie było informacji o wycofaniu się funduszy ani istotnych zmianach w akcjonariacie – a takie ruchy muszą być raportowane, więc argument o „uciekającym kapitale instytucjonalnym” jest na razie bez pokrycia.
    Rynek nie reaguje emocjonalnie – brak zwiększonego obrotu i brak luki cenowej.
    Wiec powielam pytanie, Yoksi na jakiej podstawie przewidujesz spadki. Czysto życzeniowo czy masz cokolwiek sensownego?
  • Re: Anomalia Autor: ~Xyz [31.0.33.*]
    Ano wiadomo. Teraz z pomocą szorciarzy, optymalizatorów, słabych inwestorów i nie wiadomo kogo jeszcze kurs szuka dna. To będą długie poszukiwania
[x]
RYVU -0,43% 22,90 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.