Obyś szort miał rację, bo miałem w planie dobranie przed dywidendą, ale na poziomie do 40 pln. Liczę że to tylko podbitka pod kółeczko przeddywidendowe. Zabawa miśków w gorące krzesło. Natomiast jak grubi coś wiedzą i jest już rozegranie w górę, to zostanę na peronie. Tymczasem spokojnie czekamy i obserwujemy.
Nie do mnie pytanie, a do szorta. Natomiast nie przesadzajmy, dzisiaj poszło na razie 125k akcji, do końca dnia obstawiam 150k, czyli jakieś 6-7 baniek. To nie jest jeszcze szort squeeze. Do tego potrzeba paliwa np. info o insiderskich zakupach, pozyskanie klienta z forbes500, MRR za styczeń na poziomie 7.5 mln USD etc. Wówczas jak grubi zmienia wajchę a szorty będą odkupowac zobaczysz tu obrót na poziomie 300-500k a może i lepiej. Tymczasem trzeba się decydowac czy wsiąść czy zostać na peronie.
Text niedługo przebije się z informacją, że jest szansa na ruch w górę, to obroty też dopiszą. Text dopiero się rozkręca. Obserwuje spółkę od grudnia. Już wówczas obstawiałem, że trwa tam akumulacja. Wg mnie to odbicie, to nie przypadkowy ruch, czy zwykła podbitka. Do początek zmiany kierunku, dlatego radzę trzymać akcje.
Kurde, serio wypłaty przyszły i taki wzrost. Shorty weźcie się postarajcie, bo kupiłem jeden pakiet za 38 w grudniu i chce kupić kolejny za tyle samo teraz w styczniu.
Nie można wykluczyć, że shorty zasponsorują chętnym jakiś bonus na start, ale nie przypuszczam, by była szansa na taką promocje jaką mieliśmy w grudniu.
Rozumiem, że twoja pewność siebie wynika z doświadczeń ostnich miesięcy. Ok. Rozumiem, choć uważam, że rutyna gubi zawsze obie strony rynku. Życzę ci tylko, byś nie był ostatnim z shortow, który będzie musiał gasić po waszej stronie światło.
Shortujacy, lubię Cię, bo mimo gry po przeciwnej stronie jesteś kulturalnym człowiekiem, nie to co niektórzy na innych spółkach. Dlatego chciałem jeszcze raz zwrócić uwagę, że czas najwyższy zamykać krótkie pozycje. Nie ma za co.
Dzisjejsza sesja pokazała, że jest popyt i chętni na dość tanie akcje. Ja dobieram systematycznie, uśredniając i mając apetyt na dywidendę z 3 zerami już w lutym.
Shorty walczą, fakt mają charakter, ale to wszystko krew w piach. Jest popyt, bo na szerokim nie ma już w co inwestować. Można nadal narzekać na wyniki, ale dziś Text jest lepszą opcją niż taki KGHM.
Ja dobieram systematycznie, uśredniając i mając apetyt na dywidendę z 3 zerami już w lutym
------
Tak stale dobierasz ? Od jakiej ceny ? Bo tarzać skąd cena zjechała to trochę taktyka Kamikadze, prost drogą do bankructwa ...