• Połaniecki rezygnuje Autor: ~Maciek [31.183.183.*]
    j.w.
    https://biznes.pap.pl/wiadomosci/firmy/enter-air-sa-22026-rezygnacja-czlonka-zarzadu
  • Re: Połaniecki rezygnuje Autor: ~info [91.209.116.*]
    szansa na dobranie:)
  • Re: Połaniecki rezygnuje Autor: ~Endriu [46.112.68.*]
    Powody rezygnacji - link poniżej
    https://www.rp.pl/transport/art43606951-enter-air-traci-szefa-wspolzalozyciel-linii-zrezygnowal-po-15-latach
  • Re: Połaniecki rezygnuje Autor: ~Zbieracz [178.43.101.*]
    Dla nas to bardzo negatywna sytuacja bo jak zacznie wychodzić ze swojego ogromnego pakietu akcji to zblokuje kurs przed zwyżką tak jak blokował całkiem niedawno. Do tej pory miał jeszcze opory ale jak wyjdzie z biura to co mu już do tego… Obecnie na koszyku poziom 63zł z pakietami aktualizowanymi pod ETF aby indeks zasysał. Ja się kopać z koniem nie będe i od 4 dni wychodziłem przy 63zł realizując 22% zysku. Jutro już może wam pójść troche do przodu kurs bo suma sumarum sam go trochę mogłem zblokować. Pewnie tu wrócę niebawem, natomiast teraz czas podgrzać zupę na innym palniku! Z pozdrowieniami!
  • Re: Połaniecki rezygnuje Autor: ~kilo [194.233.101.*]
    A skąd pewność, ze będzie wychodził? Dywidenda od posiadanych akcji zapewnia mu spokojna emeryturę.
    Nikt kto ma kilkadziesiąt baniek nie myśli o finansowaniu emerytury z dywidendy linii lotniczych. Jak będziesz mieć kiedyś chociażby z kilka baniek to zrozumiesz
    No widzicie jak puściło ładnie na 65zł, ja jeszcze ostatnią porcje dzisiaj po 65zł puściłem i przeszedłem na coś o większym potencjale. Pozdrawiam
  • Re: Połaniecki rezygnuje Autor: gaidin [85.221.255.*]
    przeciez on ma 1,2mln akcji, to mu daje 3.5-4mln rocznie dywidendy.
    Nie wiem co by musiał robić na tej emeryturze aby to nie wystarczyło.

Wrócisz pewnie przy 80zł na akcji gdzieś w 2q 2026? ;)
    Większy procent zwrotu to on uzyska na Orlenie. Postanowiłem się pożegnać bo ciężar portfela zbyt duży a zapadła decyzja że wchodzę w DELL’a od 110usd i niżej jak będzie schodzić i dzisiaj już wpadło do koszyka sporo :-) Pozdrawiam
  • Re: Połaniecki rezygnuje Autor: ~Robert [188.33.38.*]
    Ale po co sprzedawac spółkę ktora właśnie teraz zaczyna wyglądać, przynajmniej technicznie, bardzo ciekawie. Jesteśmy o włos od wybicia OPS a to otwiera prosta drogę do ataku na ATH. Ryn wie, że wyniki za 2025 będą bardzo dobre a dywidenda może być 5 zl+ co daje mocny fundament pod dalszy wzrost
    Ja kupowałem po 50zł a nawet i poniżej! i wczoraj oddałem ostatni pakiet po 65zł. Dla mnie fair value to 75zł jednak ryzyko sypania obniżyło mi próg wyjścia. Płynność też słaba - 4 dni wychodziłem by nie ubić kursu. Pewnie i wleci tu poziom 70-75zł no ale okazje upatrzyłem w Dell. Zobaczymy. Powodzonka
  • Re: Połaniecki rezygnuje Autor: ~Zbieracz [5.173.200.*]
    No widzicie…. Sprzedałem tak jak napisałem, za to kupiłem DELL na którym kurs wzrósł ze 110$ do 150$ w tym czasie :-) Chyba czas otwierać profil inwestycyjny w serwisie X
  • Re: Połaniecki rezygnuje Autor: ~Concorde [93.159.58.*]
    Uczciwie to tu powinno być min.200pln
  • Re: Połaniecki rezygnuje Autor: ~Zbieracz [5.173.178.*]
    Uczciwie to 75zł. Ale były prezio ma tyle papieru że…. Będzie tu wzrost a później długo boczniak… linie lotnicze to ciężki biznes a rynek bogaty w ogrom innych spółek
  • Re: Połaniecki rezygnuje Autor: ~Zbieracz [46.112.0.*]
    Wyszedłem z Enterka przy 63-65zl i wszedłem całą kasą w Dell po 110-120$. Dzisiaj DELL już ponad 170$ a Enter? I gdzie są Ci krytycy? Kolejny kredyt na rope wzięty ?
  • Re: Połaniecki rezygnuje Autor: ~Zbieracz [178.43.224.*]
    Enter po 52zł
    Dell 247$
    Ponad 100% zysku obecnie a wy tkwicie owieczki w waszej stodole…. I te łapki w dół w niczym wam nie pomogły…
  • Re: Połaniecki rezygnuje Autor: ~MB [87.101.47.*]
    Gratulacje trafnego wyboru ..
[x]
ENTER 1,69% 54,10 2026-05-25 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.