Tylko strajk generalny uratuje Bogdankę przed bankructwem. Złodziejskie aneksy doprowadzą do bankructwa Bogdankę. Ceny dubbingowe śląskich kopalń nie pomagają ( dopłaty). Prezes mówi głośno, o nie równej konkurencji. Wyrównać szanse. 20 dni i Kozienice nie mają węgla. To jest tylko moja opinia. Co myślicie o tym ? Jest kilka możliwości. 1 Wykup przez SP akcji (wezwanie) 2 Dotacje jak zwał tak zwał ( rożna forma ) 3 Zmiana aneksów na realne dla Bogdanki. Jest 4 możliwość zadłużyć kopalnie i powolna likwidacja Ta czwarta opcja właśnie jest realizowana. ( Szkoda ). Ktoś powie jest nowa Ustawa Górnicza . ile osób z niej skorzysta ? 10%? Co dalej ? 6tys ludzi na bruk ? Co z firmami które żyją z Bogdanki? Jeszcze jedno nic co napisałem się nie wydarzy. Myśląc logicznie ZZ są zbyt powiązane politycznie, aby zrobić coś co mogło by zaszkodzić Enea. Takie moje przemyślenia.
As nie przejmuj się. Nie musisz zasypywać każdego postu toną swoich postów. Forum nie ma aż takiej mocy żeby miało wpływ na cenę akcji. Lub strategicznych posunięć firmy.
Dnia 2026-01-04 o godz. 15:40 ~Artur napisał(a): > Tylko strajk generalny uratuje Bogdankę przed bankructwem. Złodziejskie aneksy doprowadzą do bankructwa Bogdankę. Ceny dubbingowe śląskich kopalń nie pomagają ( dopłaty). Prezes mówi głośno, o nie równej konkurencji. Wyrównać szanse. 20 dni i Kozienice nie mają węgla. To jest tylko moja opinia. Co myślicie o tym ? Jest kilka możliwości. > 1 Wykup przez SP akcji (wezwanie) > 2 Dotacje jak zwał tak zwał ( rożna forma ) > 3 Zmiana aneksów na realne dla Bogdanki. > Jest 4 możliwość zadłużyć kopalnie i powolna likwidacja Ta czwarta opcja właśnie jest realizowana. ( Szkoda ). > Ktoś powie jest nowa Ustawa Górnicza . ile osób z niej skorzysta ? 10%? Co dalej ? 6tys ludzi na bruk ? Co z firmami które żyją z Bogdanki? Jeszcze jedno nic co napisałem się nie wydarzy. Myśląc logicznie ZZ są zbyt powiązane politycznie, aby zrobić coś co mogło by zaszkodzić Enea. Takie moje przemyślenia.
>> LWB podzieli los Ursusa - na bank ! Kto postawi nawet kasztany przeciwko orzechom, że tak właśnie się stanie - jest wygrany ! Państwo nie jest zainteresowane węglem / wiadomo, mamy utrzymywać firmy niemieckie, holenderskie i duńskie /, a Enea jest pasożytem w stosunku do tej kopalni. Żyje z niej i na niej zarabia. A że kupili sobie kopalnię, to jak myślicie, kto do tego doprowadził !? Ten to zrobił, komu to korzyść przyniosło. Odbicie zdechłego kota , to omam. 1 zł na horyzoncie.