• Strajk Autor: ~Artur [5.185.62.*]
    Tylko strajk generalny uratuje Bogdankę przed bankructwem. Złodziejskie aneksy doprowadzą do bankructwa Bogdankę. Ceny dubbingowe śląskich kopalń nie pomagają ( dopłaty). Prezes mówi głośno, o nie równej konkurencji. Wyrównać szanse. 20 dni i Kozienice nie mają węgla. To jest tylko moja opinia. Co myślicie o tym ? Jest kilka możliwości.
    1 Wykup przez SP akcji (wezwanie)
    2 Dotacje jak zwał tak zwał ( rożna forma )
    3 Zmiana aneksów na realne dla Bogdanki.
    Jest 4 możliwość zadłużyć kopalnie i powolna likwidacja Ta czwarta opcja właśnie jest realizowana. ( Szkoda ).
    Ktoś powie jest nowa Ustawa Górnicza . ile osób z niej skorzysta ? 10%? Co dalej ? 6tys ludzi na bruk ? Co z firmami które żyją z Bogdanki? Jeszcze jedno nic co napisałem się nie wydarzy. Myśląc logicznie ZZ są zbyt powiązane politycznie, aby zrobić coś co mogło by zaszkodzić Enea. Takie moje przemyślenia.
  • Re: Strajk Autor: ~Ambroży [185.72.185.*]
    "ceny dumpingowe"

poza tym zgoda
  • Re: Strajk Autor: ~Artur [5.185.62.*]
    Obawiam się, że za jakiś czas będziemy w sytuacji takiej jak jest JSW i co tu mówić zwolnienia i obniżka płac i .....
  • Re: Strajk Autor: ~Artur [5.185.62.*]
    As nie przejmuj się. Nie musisz zasypywać każdego postu toną swoich postów. Forum nie ma aż takiej mocy żeby miało wpływ na cenę akcji. Lub strategicznych posunięć firmy.
  • Re: Strajk Autor: ~Hehehe [83.24.200.*]
    Bogdankę uratuje tylko strajk albo nic nie robienie

Więcej nic nie robieni i strajków postawi tą firmę na nogi
  • Re: Strajk. LWB podzieli .. Autor: ~Lola_z_Milano [77.222.229.*]
    Dnia 2026-01-04 o godz. 15:40 ~Artur napisał(a):
    > Tylko strajk generalny uratuje Bogdankę przed bankructwem. Złodziejskie aneksy doprowadzą do bankructwa Bogdankę. Ceny dubbingowe śląskich kopalń nie pomagają ( dopłaty). Prezes mówi głośno, o nie równej konkurencji. Wyrównać szanse. 20 dni i Kozienice nie mają węgla. To jest tylko moja opinia. Co myślicie o tym ? Jest kilka możliwości.
    > 1 Wykup przez SP akcji (wezwanie)
    > 2 Dotacje jak zwał tak zwał ( rożna forma )
    > 3 Zmiana aneksów na realne dla Bogdanki.
    > Jest 4 możliwość zadłużyć kopalnie i powolna likwidacja Ta czwarta opcja właśnie jest realizowana. ( Szkoda ).
    > Ktoś powie jest nowa Ustawa Górnicza . ile osób z niej skorzysta ? 10%? Co dalej ? 6tys ludzi na bruk ? Co z firmami które żyją z Bogdanki? Jeszcze jedno nic co napisałem się nie wydarzy. Myśląc logicznie ZZ są zbyt powiązane politycznie, aby zrobić coś co mogło by zaszkodzić Enea. Takie moje przemyślenia.

>> LWB podzieli los Ursusa - na bank ! Kto postawi nawet kasztany przeciwko orzechom, że tak właśnie się stanie - jest wygrany ! Państwo nie jest zainteresowane węglem / wiadomo, mamy utrzymywać firmy niemieckie, holenderskie i duńskie /, a Enea jest pasożytem w stosunku do tej kopalni. Żyje z niej i na niej zarabia. A że kupili sobie kopalnię, to jak myślicie, kto do tego doprowadził !? Ten to zrobił, komu to korzyść przyniosło. Odbicie zdechłego kota , to omam. 1 zł na horyzoncie.
  • Re: Strajk. LWB podzieli .. Autor: ~Myslacy [194.28.13.*]
    Nie trzeba było brać krótkich to byś inaczej patrzył na to co się stanie.
[x]
BOGDANKA 10,39% 34,00 2026-03-30 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.