Przy takich rocznych prognozach oznaczało by że 4 kwartał wyjdą lekko nad kreską. 300 tysięcy zysku przez ostatnie 3 miesiące w 2025 roku i to po wprowadzeniu nowych produktów do handlu detalicznego oznaczało by totalną porażkę. Po recenzjach w sklepach e-commerce można wyciągnąć odwrotny wniosek. Sprzedaż jest lepsza od tej z 4 kwartału 2024 roku.
Takie argumenty pozwalają oczekiwać 11 mln zysku w 2025 roku. Mogły być wyższe koszty pracownicze i marketingowe ale wszystko poniżej 10 mln dla mnie będzie rozczarowaniem.
jakie trzysta tys. po 3 kwartałach maja 63mln przychodu i 7mln zysku. założyłem ze wyk. min jak w 4 kwartale 2024. Zysk 10 mln to raczej w tym wg mnie nie jest realny raczej zblizymy sie do 9mln. Jak wybudują nowy zakład i jak gł. akcjonariusz wspomniał na grudniowym spotkaniu trwaja rozmowy z jakąś większą firmą lub siecią i podpisza umowę to przychody jak i zyski poszybują w górę. Na razie mamy to co mamy.
Do tej pory mają 7,7 mln zysku po 3 kwartałach. W 4 kwartale 2024 roku było 2,4 mln zysku. Powtórzenie wyników oznacza zysk w wysokości 10,1 mln za cały 2025.
Nie wiem jak wyszło ci 8 mln.
4 kwartał tego roku powinien być lepszy od tego z 2024 roku. Produkty Ya!&Soda są już bardzo znane i coraz bardziej lubiane przez nowe smaki które dobrze się przyjęły. Widać to np. po reklamach w mediach społecznościowych i wpisach chociażby na Tik Toku.
3 pierwsze smaki z serii miały mieszany odbiór a mimo tego dały dobrze zarobić. Teraz należy oczekiwać czegoś jeszcze lepszego po wprowadzeniu 9 nowych produktów.
Trzeba tez uwzglednic wsparcie jakie otrzymali w ramach polskiej strefy inwestycji. Ktore na razie przeszło ( prawie 10 mln) bez echa a to wplynie na lepsze wyniki zysku.
W tym i przyszłym roku jeszcze nie skorzystają z możliwości zwolnienia z podatku. Trochę szkoda bo dało by to jakieś 2 mln ekstra do zysku już za 2025 rok.