• Plan Prezesa i mój Autor: ~Bacazgor [194.132.108.*]
    Kiepsko, likwidacja, niby dobra firma, a nie ma co się układem zajmować, główny udziałowiec jednak nie sprzedaje akcji, spółka nie znika z giełdy, oj kiepsko... Ale dlaczego nie sprzedaje akcji, dlaczego nie znika z giełdy? Przecież jest tak źle, że akcje powinny z 2-5 groszy kosztować jak sanwil jakiś lub gorzej.

Chyba 0,02 jest trzymany i akcje skupowane, ale po co?

Po prostu główny udziałowiec zamiast sprzedać dokupi i złoży wniosek o zamianę postępowanie likwidacyjnego w upadłościowe. Można? Można.

Czy taka zamiana leży w interesie głownego udziałowca i co stanie się z kursem Krosna, łatwo sobie na takie pytania odpowiedzieć.

Jeśli ktoś wątpi, że można podaję link do forum prawników, w którym to co będzie zrobione jest opsiane.

http://forum.prawnikow.pl/index.php?s=f5454e36d43e904cddd8bf3a2070841b&showtopic=67325&pid=289021&st=0&#entry289021

Pozdrawiam, Baca z hal.
  • Re: Plan Prezesa i mój Autor: ~max [89.167.45.*]
    Owszem, jest to w interesie głównego udziałowca, z tym że on nie decyduje ani o powstaniu wniosku ani o powodzeniu tegoż. To wierzyciele muszą sie zgodzic na pewne rzeczy, a ich propozycje układowe musza byc na tyle interesujace, że sąd zechce to zatwierdzić.

Oczywiście, nie zmienia to faktu, ze udziałowiec akcje ma i prawdopodobnie robi co moze, zeby do ukladu doprowadzic.

• Re: Plan Prezesa i mój Autor: ~johny [88.156.218.*]
    Wg. mnie układ jest jak najbardziej racjonalny dla obu stron, patrząc długoterminowo oczywiście. Mimo aktualnych kłopotów jest to jednak przysłowiowa kura znosząca złote papiery. Zobaczymy:)
  • Re: Plan Prezesa i mój Autor: ~pred [195.136.30.*]
    tylko po co komu obciażenie w postaci akcjionariuszy :D:D: akcje wypadną z GPW, a wierzyciele beda spłaceni za kasę jaką ktoś wyłoży na wykupienie KROSNA i wannien :D:D:, i wtedy bedzie KROSNO przynosiło jajka , ale dla nowego właścicela - tam juz nie ma mowy o starych emisji akcji - no chyba ze o nowej

ale ci co kupili umozyli wszystko

ps

tak mówią maklerzy na stołówce :D:D:D:D
  • Re: Plan Prezesa i mój Autor: ~Bacazgor [194.132.108.*]
    Wystarczy, że wierzyciele/wierzyciel prezentujący 25% całości wierzytelności założą radę wierzycieli i mogą wnioskować do sądu o zmianę postępownia. Taka zmiana jest jak najbardziej w interesie dużych wierzycieli, bo obejmuje m.in. konwesję części długu na akcje w oparciu o historyczne poziomy notowań, czyli po prostu nie tylko gwarantuje odsyskanie należności, ale zwiększa ich wartość.

Więcej o tym:
    http://animatek.w.interia.pl/naprawcze12.html

Pozdrawiam, Baca
  • Re: Plan Prezesa i mój Autor: ~Barnaby [89.76.214.*]
    Czyli np. zaproponowanie wierzycielowi 25 mln nowych akcji Krosna po 2zł?? Chyba cię cap tryknął :-)))))))
    Nie ja będę to planował, ale wystarczy spojrzeć na Dudę i emisje dla banków po 1,30 by zobaczyć, że wierzyciele, o il ebezpiecznie ustawione są cena i ilość akcji oraz inne parametry układu, zyskują na takim rozwiązaniu.

Gdyby ten scenariusz nie był przygotowywany - proszę o odpowiedź, po co główny akcjoanriusz trzymałby poziom ponad 6% w akcjonariacie?

Pozdrawiam, Baca
    główny akcjinariat trzyma 6% bo ma nadzieje ze sie uda, ale na razie wszystkie wnioski zostały odrzucone. Nawet w sadzie po raz trzeci likwidacja nie uległa zmianie i wykorzystali wszystkie możliwości.

spraw jest prosta KROSNO wypada z GPW :D:D

nie wiem kto tak specjalnie trzyma kurs na 20 gr ale nieźle leszczyna łyka bo ma NADZIEJĘ :D:D:D chyba ze łyka ktoś kto chce utrzymac kurs

jak ma kosztowac 1 zł to bedzie kosztować i nie trzeba trzymać tak kursu a jesli ktoś tak trzyma czyli nic nie zostało załatwione dla ratowania KROSNA - tak mówia maklerzy na stołówce u mnie :D:D:D:D
  • Re: Plan Prezesa i mój Autor: ~Barnaby [89.76.214.*]
    Co do jednego wszyscy są pewni - Krosno same sobie nie poradzi z długiem, potrzebny jest inwestor z dużym kapitałem.Już widzę gości z dużym kapitałem inwestujących w spółkę o 70 mln akcji ,stadzie wierzycieli i silnych związkach zawodowych. Wyłożą 300 mln zł w zamian za co? Za ochłapy? A 6% akcji po 20 gr to tylko 0,5 mln zł.Może ktoś sobie pozwolił na taki kaprys żeby kilka tysięcy chciwych leszczy kupiło akcje trupa?
  • Re: Plan Prezesa i mój Autor: ~RedFox [79.139.91.*]
    Widzisz, spółka ma poważne kłopoty i nie da się tego ukryć, a inwestor jak najbardziej może się znaleźć, zwłaszcza w momencie gdy brak większej konkurencji dla KHS a marka jakby nie było jest znana, zresztą widać jak dobrze prosperuje na obecną chwilę - wystarczyło wywalić nieudaczników z byłego zarządu, którzy zresztą nie odpowiedzieli za doprowadzenie spółki do bankructwa...
    Śmieszy mnie fred twierdząc, że prezes tak sobie trzyma bo ma nadzieję... heh nadzieje to mogę mieć ja i fred i raczej każdy wypowiadający się na tym forum a nie poważni inwestorzy...
  • Re: Plan Prezesa i mój Autor: ~lipo [95.41.45.*]
    W sumie Prezes ma tych akcji 2 353 075 sztuk część już mógł sprzedać a resztę odbije sobie przy sprzedaży zakładu. To tylko;) pół miliona, obiecają mu ciepłą posadkę to zapomni o sprawie akcjonariuszy.
    A spółka produkuje pełną parą!
    i znów lipo to samo - po co piszesz ze zakład jedzie całą para :D:D:D - raczej jedzie i ledwo dycha :D:D:D:D

ktos upycha leszcza akcje , równoczesnie trzymając kurs, a leszcze łykają

• Re: Plan Prezesa i mój Autor: ~czelsi [84.40.139.*]
    Mam tego 500k jak zejdzie do 10gr ja kiedys to jeszcze dokupię, ale w sumie tylko dla hazardu. Nie wiem czy jest szansa dla Krosna, ale mam nadzieje jak ktos to wczesniej napisał... :)
  • Re: Plan Prezesa i mój Autor: ~lipo [95.41.45.*]
    A ja myślałem, że mam poloty fantazji przy kupnie za 10gr :P
    Jeszcze trochę a będziesz miał okazje kupna poniżej 10gr (1 grosz!)
    A spółka będzie dalej produkować tylko pod jaką nazwą ;)
    Dziś dobry dzień na zakupu, oczywiście na dwoje moja babka wróżyła, ale 355T poszło łatwo po 0,20 i nikt rego nie kupił by sprzedawać taniej. Jeszcze kilka większych zbiórek i ostra jazda się zacznie. W każdym razie ten obrót na tym poziomie cieszy, a wychodzących taniej praktycznie brak.
    oj Baca to przykre ale to ostatnie chwile na pozbycie sie KROSNA.

Wątpię aby czekali z info na ostatnia chwilę. Bo zegar cyka i niedługo KROSNO naprawde wyjdzie z GPW. Powoli ludzi ejuz wyskakuja po 19gr i nie ma chetnych na wyższe kupno- czyli jest BARDZO NIECIEKAWIE.
    Pozdrowienia dla Preda.

Fajna jest też struktura zleceń - duże w niewielkiej ilości na K i drobne w dużej ilości na S, zanosi się na jakościową wymianę akcjonariatu i o to chodzi, bo gdy duży wchodzi lub duzi wchodzą a mali wychodzą, górale wieszczą wzrosty.

Pozdrawiam, Bacazgor
[x]
KROSNOOLD 3,12% 1,65 2014-11-24 11:59:50
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.