Ja mysle że nawet 5 ;) A tak na serio, to swietne info, kurs zdołowany na maksa, trupy już chyba za nami, jeśli wierzyć zarządowi to q4 powinien też dać rezultaty działań restrukturyzacyjnych plus premiera GoW. To będzie dobry dla spółki.
Dlatego zwiększają liczbę etatów w spółce. Perspektywa zysków na 2026 wygląda dobrze. Bez ryzyka nadmiernego wydawania na własne gry poza małym zespołem na Lost Rift.
Wyoskie otwarcie, ubieranie w swetry i zjazd do bazy. Tu jeszcze czeka nas zamknięcie Last Riftu i kolejne dziesiątki milionow odpisów. 3.8 to max co złapie na fali tego espi a i tak to bedzie duzo za duzo za tego krapa.
Już 88% zostało odpisane, weszło w 3 kw 2025. Spadł kurs. Giełda wie. ~GEjdev trafnie analizuje. Może powinni zrobić odpisy na 100% zamiast na 88%. Patrząc bez emocji na giełdę ostatnie 12% odpisów nie ma znaczenia dla sprawozdania PCF ani kursu akcji. Znaczenie mają wyniki i cash flow. To nie z Lost Rifta. To z zysków na obowiązujących umowach na development. I dodatkowo kolejnej z espi.
To jest tylko o rozpoczęciu negocjacji pod work for hire… Ech, jakiś tani chwyt. PCF z takim potencjałem i zasobami zdryfowało w stronę software house, niskie marże, brak praw do IP, bez tantiem (patrz Outriders 2,5–3 mln sprzedanych kopii i nic), brak dywidend dla akcjonariuszy, wszystko przepalone, wieczna walka o przetrwanie. A miało być studio self-pub tworzące własne IP AAA. Liczę na lekki wzrost i aby się utrzymał to jak dowiozą te negocjacje to uda mi się wyjść na spekulacji:) W super perspektywy nie chce mi się już wierzyć - wyleczyłem się, fundamenty słabe, spółka do spekulacji.
Nie mogę za dużo zdradzić, ale wnętrze PCF jest bardzo pozytywnie nastawione na przyszłość, także ku pokrzepieniu serc -> tu będzie naprawdę ZNACZNIE wyżej niż teraz. Poczekajcie i nie słuchajcie dejgejva, bo niepotrzebnie Was nakręca.