• manipulacja kursem Autor: ~mistrzu [31.183.222.*]
    Nie jestem mściwy - może dlatego, że wyszedłem z Medinice z zyskiem - ale był czas kiedy chciałem złożyć do KNF zawiadomienie o manipulacji kursem na giełdzie.

Sytuacja, kiedy prezes spółki giełdowej, a zarazem jej największy akcjonariusz, publicznie w wywiadach wyklucza emisję akcji, a niedługo potem ją ogłasza jest, moim zdaniem, poważnym naruszeniem standardów komunikacji z rynkiem i podchodzi pod zarzut manipulacji kursem.

Kiedy mnie Góru i gracz pyta co myślę o prezesie to właśnie to myślę.
  • Re: manipulacja kursem Autor: ~Góru [109.243.192.*]
    Nie kieruj się emocjami na giełdzie bo zawsze będziesz przegrywał!
  • Re: manipulacja kursem Autor: ~mistrzu [31.183.222.*]
    emocjami? od tego jest dywersyfikacja portfela.
    Nanogroup to inwestycja średnioterminowa, obecny kurs nie ma znaczenia.
    Cyfrowy Polsat - ze straty dzisiaj wyszedłem na mały plus.
    Mercator - na razie minus
    itd :)
  • Re: manipulacja kursem Autor: ~gracz [62.197.149.*]
    Chłopie ...nikt cie o nic nie pyta.

To ty masz samoistna potrzebe , pisania postów na spółce , których papierów juz nie masz . To ty masz wewnetrzna potrzebe tłumaczenia sobie i innym dlaczego podjałeś decyzję o wywaleniu akcji przed samiuśkimi wzrostami. To ty starasz sie samemu sobie udowodnic ze twoja decyzja o wyjsciu z ICE i wejscie w NNG była racjonalna ---chociaz juz wiesz że jednak taką nie była . Masz potrzebę usprawiedliwienia sie samego siebie przed samym soba i innymi , że wycyckanie sie z akcji nie było aż tak czystym fra.jerstwem i miało logiczne podstawy .

I włansie z tych wewnetrznych powodów piszesz tutaj znacznie czesciej niz w temacie twojego Nowego HITA porfelowego czyli NNG .....a nie dlatego ze ktoś cie o cos pyta.
  • Re: manipulacja kursem Autor: ~dzieki [178.43.18.*]
    Gracz moze chociaz na swieta zamknij jadaczke i produkcje tych pustych postów?
  • Re: manipulacja kursem Autor: ~gracz [91.150.217.*]
    Dodam jeszcze że jednak co innego mieć akcje i naganiać innych np po 17 zł a coninnego ich nie mieć inpidac jakieś dyrdymały o FDA ja mam kupione po 13 zł i niefajnie by było jakby kurs jednak zleciał bo człowiek przywiązuje się do kursu szczególnie gdy rośnie i nie ukrywam że nie na rękę mi jest jak ktoś pisze o FDA , wogole uważam ze naganiać mogą tylko ci co mają akcje dlatego ja tak często spamuje na forum w sumie pisze wkolko to samo ale może jacyś naiwni się znajdą co będą kupować po 17 zł ae powiem wiem że może coś w tym być co pisze mistrzu z tym FDA ale nie chce tego głośno mówić bo jeszcze ktoś się przestraszy , pozdrawiam akcjonariuszy !
  • Re: manipulacja kursem Autor: ~Góru [109.243.194.*]
    Ale kombinujecie żeby zawrócić kurs, ale kombinujecie. Podszywaj się dalej pod innych. Może jakiś inwestor z małym pakietem, który nie wie o co tutaj chodzi, wysypie swoje akcje
  • Re: manipulacja kursem Autor: ~Ice [89.239.112.*]
    Dnia 2025-12-24 o godz. 13:29 ~Góru napisał(a):
    > Ale kombinujecie żeby zawrócić kurs, ale kombinujecie. Podszywaj się dalej pod innych. Może jakiś inwestor z małym pakietem, który nie wie o co tutaj chodzi, wysypie swoje akcje

Czy to coś zmieni ?

Jeżeli "wystraszony" inwestor z małym pakietem będzie chciał sprzedać swoje akcje to do szczęścia potrzebny mu jest "odważny" inwestor chętny na zakup. Są jeszcze amatorzy szybkich, krótkich strzałów i dla nich 10,20... 50% to już przyzwoity zwrot i swoje decyzje podejmują patrząc na rachunek a nie na mistrzowskie wpisy. Dzielicie się na jakieś obozy, grupy a w finalnym rozrachunku te wszystkie wpisy można o kant d...y potłuc.

[x]
MEDINICE -1,18% 16,80 2026-01-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.