.... nie wiem jak inni, ale ja dobrałem trochę akcji i zwiększyłem pokaźnie ich ilość, chociaż wcześniej byłem bardzo zniesmaczony tym co się dzieje i jak traktują akcjonariuszy. Kilkukrotnie przeanalizowałem decyzję środowiskową i ESPI i jestem dobrej myśli co do dalszych losów farmy, bo:
1) Bras konsekwentnie dążył do wyprostowania raportów i powrotu do notowań
2) "EKO - SERBY" jako jedyne wniosło odwołanie i zażądało trzech rzędów nasadzeń wokół farmy i wyłączenia dwóch działek z powierzchni farmy. W decyzji otrzymali dwa rzędy nasadzeń a działki zostały przeznaczone na cele farmy.
3) W decyzji piszą, że wszystkie aspekty w procesie jej powstawania były konsultowane na bieżąco z zainteresowanymi stronami i nikt nie wnosił zastrzeżeń.
4) W okolicy powstaje w sumie 13 farm fotowoltaicznych, część z nich ma już decyzje prawomocne.
5). Z mojej wiedzy wynika, że do dzisiaj nie wpłynęło żadne odwołanie i zostało jeszcze 7 dni na dostarczenie odwołania pocztą (co się zdarza bardzo rzadko)
6) Bras nawiązał współpracę z firmą "GREEN R2" (raport ESPI) do dalszego procedowania formalności do fazy READY TO BUILT
7) Projekt farmy wykonało GRODNO (raport ESPI)
8) Podpisali porozumienie z EHN (raport ESPI) w sprawie przyłącza i co doczytałem teraz POZYSKANIA INWESTORA.
Runie? Projekt RTB farmy 63MW jest warty 48 mln zł. W przeliczeniu na 34 MW to by było ok 26 mln zł wpływu gotówki do spółki z kapitalizacją 20 mln zł. https://rokaj.nieruchomosci.pl/nieruchomosci-dla-inwestorow/zachodniopomorskie-gotowiec-rtb-duza-farma-pv-63-mw-niski-koszt-dzierzawy-gruntu-nieduza-odleglosc-do-gpz-bardzo-atrakcyjna-cena-174-tys-e-mw
Bardzo długo trwa wydanie decyzji środowiskowej, to fakt. Ogrom pism i uzupełnień. Sposobów finansowania zapewne firma szuka a może i już ma na to pomysły. Dodruk, dotacje, kredyty. Oby tylko pojawiały się dobre informacje i ważne dla nas, by wszystko mocno przyśpieszyło. Zobaczymy czy początek roku coś przyniesie pozytywnego.
Obserwujemy pierwsze ruchy wzrostowe. Może ten tydzień nakreśli nam jakieś wskazówki. Ja jestem mile zaskoczony tym wzrostem i czekam co dalej. Fajnie byłoby, gdyby Spółka w końcu zaczęła informować poprzez ESPI o tym co się dzieje.