• Bras - co dalej... Autor: ~J-23 [37.225.90.*]
    .... nie wiem jak inni, ale ja dobrałem trochę akcji i zwiększyłem pokaźnie ich ilość, chociaż wcześniej byłem bardzo zniesmaczony tym co się dzieje i jak traktują akcjonariuszy.
    Kilkukrotnie przeanalizowałem decyzję środowiskową i ESPI i jestem dobrej myśli co do dalszych losów farmy, bo:

1) Bras konsekwentnie dążył do wyprostowania raportów i powrotu do notowań

2) "EKO - SERBY" jako jedyne wniosło odwołanie i zażądało trzech rzędów nasadzeń wokół farmy i wyłączenia dwóch działek z powierzchni farmy. W decyzji otrzymali dwa rzędy nasadzeń a działki zostały przeznaczone na cele farmy.

3) W decyzji piszą, że wszystkie aspekty w procesie jej powstawania były konsultowane na bieżąco z zainteresowanymi stronami i nikt nie wnosił zastrzeżeń.

4) W okolicy powstaje w sumie 13 farm fotowoltaicznych, część z nich ma już decyzje prawomocne.

5). Z mojej wiedzy wynika, że do dzisiaj nie wpłynęło żadne odwołanie i zostało jeszcze 7 dni na dostarczenie odwołania pocztą (co się zdarza bardzo rzadko)

6) Bras nawiązał współpracę z firmą "GREEN R2" (raport ESPI) do dalszego procedowania formalności do fazy READY TO BUILT

7) Projekt farmy wykonało GRODNO (raport ESPI)

8) Podpisali porozumienie z EHN (raport ESPI) w sprawie przyłącza i co doczytałem teraz POZYSKANIA INWESTORA.

Zapraszam do dyskusji jak to dalej widzicie.

• Re: Bras - co dalej... Autor: ~Fakty [89.206.58.*]
    Bras nie pieniędzy na realizację tego projektu. Pozwolenia, plany itd... pójdą pod młotek.
    Kurs runie.
  • Re: Bras - co dalej... Autor: ~vklf [31.61.240.*]
    Runie? Projekt RTB farmy 63MW jest warty 48 mln zł. W przeliczeniu na 34 MW to by było ok 26 mln zł wpływu gotówki do spółki z kapitalizacją 20 mln zł. https://rokaj.nieruchomosci.pl/nieruchomosci-dla-inwestorow/zachodniopomorskie-gotowiec-rtb-duza-farma-pv-63-mw-niski-koszt-dzierzawy-gruntu-nieduza-odleglosc-do-gpz-bardzo-atrakcyjna-cena-174-tys-e-mw
  • Re: Bras - co dalej... Autor: ~J-23 [37.225.90.*]
    Bardzo długo trwa wydanie decyzji środowiskowej, to fakt. Ogrom pism i uzupełnień. Sposobów finansowania zapewne firma szuka a może i już ma na to pomysły. Dodruk, dotacje, kredyty. Oby tylko pojawiały się dobre informacje i ważne dla nas, by wszystko mocno przyśpieszyło. Zobaczymy czy początek roku coś przyniesie pozytywnego.
  • Re: Bras - co dalej... Autor: ~xyz [52.59.159.*]
    Patrzę na wykres Columbusa - urósł chyba 36 razy. Jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to dojedziemy do 10 złotych?
  • Re: Bras - co dalej... Autor: ~Kazik [83.24.243.*]
    Toż nie 1 kwietnia
  • Re: Bras - co dalej... Autor: ~xyz [52.29.74.*]
    Obserwujemy pierwsze ruchy wzrostowe. Może ten tydzień nakreśli nam jakieś wskazówki. Ja jestem mile zaskoczony tym wzrostem i czekam co dalej. Fajnie byłoby, gdyby Spółka w końcu zaczęła informować poprzez ESPI o tym co się dzieje.
  • Re: Bras - co dalej... Autor: ~Marian [31.0.53.*]
    Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej. Kto te męki wytrzymał będzie sowicie wynagrodzony. To dopiero przedsmak przed co tu się będzie działo.
  • Re: Bras - co dalej... Autor: ~xyz [35.158.141.*]
    W tej sytuacji pozostaje nam już jechać na północ.
[x]
BRAS 1,98% 0,26 2026-04-02 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.