• czy opłaca kupić teraz spółkę? Autor: ~marek z wawy [84.38.85.*]
    Witam. Mam pytanie do was czy opłaca kupić teraz spółkę, po jakie cenie kupić za ile kasy. Czy warto wpakować tak 30 tys. zł lub 50tys zł tą spółkę?. Niech powie czy ma jakieś informacje, że pójdzie w górę w październiku lub listopadzie.
    Przyglądałem się tej spółce kilka miesięcy raz rosło i spadała. Wyższe wybicie to było 1,25 zł chyba. Mój kolega kupił tę spółkę za 10 tys. zł po cenie 0,78gr pytał mnie czy ma do kupić jeszcze akcji tej spółki teraz jest 0,87gr. Pytanko jeszcze jedno czy ma kupić po niższej cenie lub takiej samej. Czekam na odpowiedz od wszystkich co mają akcje Makolaba ?
  • Re: czy opłaca kupić teraz spółkę? Autor: ~88888 [89.228.24.*]
    Hej,
    Sam posiadam kilka tysięcy sztuk tej spółki. Na razie czekam. Widzę że jakiś idiota wywala pod koniec sesji po 2000szt. Może ma jakieś zobowiązania? Nie wiem lub specjalnie zaniża kurs. A co wiem!
    Firma ma dobrze rozwiniętą strukturę przychodów z tendencją do wzrostów. W trakcje przełomu I i II kwartału raptownie spadły przychody, wynikało to ogólnej paniki czyli z ograniczania kosztów na reklamę ( recesja ograniczanie wydatków przez managerów). Firma jest średniej wielkości zatrudnia z 70 osób ( a inne na NC ile osób zatrudniają?). Ponad 48% dochodów generuje z kontraktów zagranicznych np:Renalt. Jak zaczynali współprace mieli znacznie niższą rentowność? Powód, euro kosztowało 3,65zł a teraz kosztuje średnio 4,11zł.. Teraz proponuje popatrzeć na raporty z 2007r i 2008r w którym widzimy że obroty zwiększają się od 30% do 46%. w ostatnich dwóch kwartałach .Ostatnio podpisali umowy z Renalt- RPA,Litwa,Łotwa i UK.
    Proponuje poczytać http://www.makolab.pl/pl/news/
    a jeszcze taki drobny szczegół - na razie Fabryka Diet jest wyceniana na 0.70zł czyli 0.38zł mają pewnego zysku.
    113465szt 0,70-0,32 = 0,38x113465 = 43116zł czystego zysku.
    Posiadają 4.84%akcji FD, a dlaczego Zarząd kupił papiery? Robi tej firmie stronę internetową. Zarządy się dogadały wiedzą więcej nisz rynek, dlatego zainwestowali kasę. Jestem spokojny o zyski tej spółeczki na koniec roku. Trzeba się tylko trochę wysilić poszperać i podzwonić. A odnośnie analizy fundamentalnej większość spółek na głównym parkiecie GPW jest znacznie wyżej wycenianych. Ciekawe kiedy kapitał zacznie przelewać się na NC? Spółka miała rekordy cenowe przy 26,50zł wynika z analizy technicznej. Mam takie wnioski, że do cierpliwych świat należy. Udanych inwestycji życzę wszystkim.
  • Re: czy opłaca kupić teraz spółkę? Autor: ~Marko [77.236.0.*]
    Do bardzo cierpliwych. Tutaj kap[itał nigdy nie przejdzie z rynku podstawowego. Nie ta ranga i nie to bezpieczeństwo inwestycji. Na hossę na NC długo będziemy czekali. MLB spadek do 0,6 zł dopiero później wzrosty pod warunkiem dużej popawy wyników. A dofinansowanie z Unii, smieszne takie projekty ma 70% spółek z NC. I co? I nic!!!
  • Re: czy opłaca kupić teraz spółkę? Autor: ~luki [79.186.155.*]
    a tu sie mylisz zjazd na 0,90 juz byl teraz jeszcze trzeba bylo dopakowac taniej i jazda na 1,30 jak ostatnio pozdrawiam myslacych
  • Re: czy opłaca kupić teraz spółkę? Autor: ~kazik [83.18.138.*]
    Dnia 2009-10-04 o godz. 20:31 ~luki napisał(a):
    > a tu sie mylisz zjazd na 0,90 juz byl teraz jeszcze trzeba
    > bylo dopakowac taniej i jazda na 1,30 jak ostatnio
    > pozdrawiam myslacych

Czekam na jazdę.
  • Re: czy opłaca kupić teraz spółkę? Autor: ~Marko [10.7.24.*]
    Luki może będzie jak piszesz choć w to nie wierzę. Mam jeszcze ok. 10k z przedziału 0,5-0,6 i chętnie po 1,30 zł sprzedam.
  • Re: czy opłaca kupić teraz spółkę? Autor: ~Marko [10.7.24.*]
    Jutro poniżej 0,80 zł. Odpał po byku.
  • Re: czy opłaca kupić teraz spółkę? Autor: ~1976_8 [89.228.24.*]
    Spadamy na 0.45zł
  • Re: czy opłaca kupić teraz spółkę? Autor: ~Marek [93.179.234.*]
    Dupy z was i tyle...! Zamiast zarabiać to patrzycie jak inni zarabiają !!! Patrzycie na spółkę perłę i żadnych wniosków nie wyciągacie.... oj szkoda mi was...
  • Re: czy opłaca kupić teraz spółkę? Autor: ~Marek [83.15.11.*]
    Co to za drobnica............?! zlecenia po 192 -3600 akcji...- śmiech...!!!
    Akcjonariat mamy FEST...!!! szkoda słów...
  • Re: czy opłaca kupić teraz spółkę? Autor: ~Hardi [195.225.68.*]
    Szykuje się wybicie myśle ze do 1,60pln papier ma duze szanse się podnieść....Ja trzymam na longa powyzej 2,00pln...Pozdr
  • Re: czy opłaca kupić teraz spółkę? Autor: ~88888 [89.228.25.*]
    Hej,

Ja zachęcam do wystawienia cen po niżej 1zł.Chętnie kupie, kto da?
    Czas promocji ograniczony. Dziękuje za współprace. Udanych inwestycji życzę wszystkim. Przypadku braku natychmiastowego zlecenia kupna proszę cierpliwie czekać.
  • Re: czy opłaca kupić teraz spółkę? Autor: ~1976_8 [89.228.30.*]
    Urodziny łódzkiej firmy MakoLab

Firma powstała w 1989 roku. Założył ją łodzianin dr Mirosław Sopek. - Niełatwo było wówczas utrzymać rodzinę z pensji naukowca Politechniki Łódzkiej - wspomina. Dziś spółka zatrudnia 80 pracowników, głównie programistów i grafików. Ma własny budynek przy ul. Demokratycznej w Łodzi, nowoczesny lokal w centrum miasta i oddział w Warszawie. Tworzy strony WWW oraz webowe oprogramowanie do zarządzania biznesem. - Mówimy, że przeszliśmy rozwój organiczny. Własnymi siłami, łódzkim kapitałem - opowiada wiceprezes Sopek.

Klientami spółki są znane międzynarodowe koncerny, m.in. Renault-Nissan, Fujitsu, Philips czy Cefic. Ponad jedną trzecią usług firma sprzedaje za granicą. Przełomowy dla firmy był rok 2003. MakoLab wygrał wtedy przetarg w Austrii i Szwajcarii na stworzenie stron internetowych dla firmy Renault w tych krajach. Potem posypały się kolejne zamówienia - MakoLab wykonał ponad 20 witryn dla Dacii (marka koncernu Renault) oraz siedem dla samego Renault. Realizuje też projekty związane z kulturą, jak witryny łódzkiej filharmonii i Teatru Muzycznego. Zrobił portal loftów U Scheiblera oraz Manufaktury. W 2007 roku zadebiutował na rynku NewConnect.
    Firma powstała w 1989 roku. Założył ją łodzianin dr Mirosław Sopek. - Niełatwo było wówczas utrzymać rodzinę z pensji naukowca Politechniki Łódzkiej - wspomina. Dziś spółka zatrudnia 80 pracowników, głównie programistów i grafików. Ma własny budynek przy ul. Demokratycznej w Łodzi, nowoczesny lokal w centrum miasta i oddział w Warszawie. Tworzy strony WWW oraz webowe oprogramowanie do zarządzania biznesem. - Mówimy, że przeszliśmy rozwój organiczny. Własnymi siłami, łódzkim kapitałem - opowiada wiceprezes Sopek.

Klientami spółki są znane międzynarodowe koncerny, m.in. Renault-Nissan, Fujitsu, Philips czy Cefic. Ponad jedną trzecią usług firma sprzedaje za granicą. Przełomowy dla firmy był rok 2003. MakoLab wygrał wtedy przetarg w Austrii i Szwajcarii na stworzenie stron internetowych dla firmy Renault w tych krajach. Potem posypały się kolejne zamówienia - MakoLab wykonał ponad 20 witryn dla Dacii (marka koncernu Renault) oraz siedem dla samego Renault. Realizuje też projekty związane z kulturą, jak witryny łódzkiej filharmonii i Teatru Muzycznego. Zrobił portal loftów U Scheiblera oraz Manufaktury. W 2007 roku zadebiutował na rynku NewConnect.
[x]
MAKOLAB -0,63% 7,90 2026-05-22 15:58:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.