Forum Giełda +Dodaj wątek

Re: czy opłaca kupić teraz spółkę?

Hej,
Sam posiadam kilka tysięcy sztuk tej spółki. Na razie czekam. Widzę że jakiś idiota wywala pod koniec sesji po 2000szt. Może ma jakieś zobowiązania? Nie wiem lub specjalnie zaniża kurs. A co wiem!
Firma ma dobrze rozwiniętą strukturę przychodów z tendencją do wzrostów. W trakcje przełomu I i II kwartału raptownie spadły przychody, wynikało to ogólnej paniki czyli z ograniczania kosztów na reklamę ( recesja ograniczanie wydatków przez managerów). Firma jest średniej wielkości zatrudnia z 70 osób ( a inne na NC ile osób zatrudniają?). Ponad 48% dochodów generuje z kontraktów zagranicznych np:Renalt. Jak zaczynali współprace mieli znacznie niższą rentowność? Powód, euro kosztowało 3,65zł a teraz kosztuje średnio 4,11zł.. Teraz proponuje popatrzeć na raporty z 2007r i 2008r w którym widzimy że obroty zwiększają się od 30% do 46%. w ostatnich dwóch kwartałach .Ostatnio podpisali umowy z Renalt- RPA,Litwa,Łotwa i UK.
Proponuje poczytać http://www.makolab.pl/pl/news/
a jeszcze taki drobny szczegół - na razie Fabryka Diet jest wyceniana na 0.70zł czyli 0.38zł mają pewnego zysku.
113465szt 0,70-0,32 = 0,38x113465 = 43116zł czystego zysku.
Posiadają 4.84%akcji FD, a dlaczego Zarząd kupił papiery? Robi tej firmie stronę internetową. Zarządy się dogadały wiedzą więcej nisz rynek, dlatego zainwestowali kasę. Jestem spokojny o zyski tej spółeczki na koniec roku. Trzeba się tylko trochę wysilić poszperać i podzwonić. A odnośnie analizy fundamentalnej większość spółek na głównym parkiecie GPW jest znacznie wyżej wycenianych. Ciekawe kiedy kapitał zacznie przelewać się na NC? Spółka miała rekordy cenowe przy 26,50zł wynika z analizy technicznej. Mam takie wnioski, że do cierpliwych świat należy. Udanych inwestycji życzę wszystkim.

Treści na Forum Bankier.pl (Forum) publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją.

Bonnier Business (Polska) Sp.z o.o. nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl artykułów 12 i 15 Rozporządzenia MAR (market abuse regulation). Złamanie zakazu manipulacji jest zagrożone odpowiedzialnością karną.

Zamieszczanie na Forum propozycji konkretnych decyzji inwestycyjnych w odniesieniu do instrumentu finansowego może stanowić rekomendację w rozumieniu przepisów Rozporządzenia MAR. Sporządzanie i rozpowszechnianie rekomendacji bez zachowania wymogów prawnych podlega odpowiedzialności administracyjnej.

Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.

[x]
MAKOLAB -1,52% 6,50 2026-03-12 10:08:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.