wow i Andzia mieli rację zobaczcie jakie bylo naganianie na zakup akcji na ostatniej podbitce tu na forum masakra i teraz wam opchneli te akcje i mamy powolny spadek i kto wie czy to nie bedzie spadek nawet na 4zl i zostaniecie z akcjami i nigdy ich nie sprzedacie w zysku a byliscie ostrzegani no coz leszcz zawsze zostanie leszczem
Praktycznie wszystkie spółki biotechnologiczne spadają, bo jest korekta. Każdy czeka na zakończenie korekty na spółkach z branży biotechnologicznych dlatego nie ma co komentować.
Tu zaraz będzie powyżej 100 zł a jak spadnie niżej tylko należy dokupować..
Większość ma średnią +20 zł o czy chłopie piszesz o opychaniu po 7 zł ???
Przygotowana jest emisja 8 mln akcji dla Sołowowa i funduszy oni chyba nie chcą stracić kasy ???
Sołowow nawet wybudował fabrykę leków first class.
Myślę że mają nie jednego chętnego tylko walczą może nie o 500 mln zł a o 1 miliard zł.
Na to liczę bo mam akcje I chcę na nich dużo zarobić.
I znów bajki o fabryce leków ? Co ma jedno do drugiego ogarnij się a co do 8mln akcji tak kolejna emisja już poprzednie pokazały jaki to ma wpływ na kurs który leci w dół permanentnie z jakimiś lekkimi podbitkami dla opchnięcia akcji serio pomyśl troszkę to tak ci mówię z życzliwością
Czyli twierdzisz że zrobili emisję po 9 zł aby opchnąć po 7 zł ? Dobrze rozumiem ? Duzi gracze mają akcje kilkaset oprocentowanie drożej niż dzisiejsza cena. Dzisiaj kapitalizacja to 140 mln zł jak ktoś chciałby kupić 1 mln akcji to cena pewnie była by w okolicy ATH. Teraz można kupić tanio pare tyś. akcji . Jeżeli jest spółka na GPW która da dużo zarobić to właśnie jest nią MOLECURE.
Tu jak będzie info to notowania się nie otworzą przez kilka dni.
"jak bedzie info" slyszymy od lat a w tym roku prezes mowil ze miala byc umowa co ty gadasz za glupoty jeden z drugim? i co znowu spada a tyle naganialiscie na wzrosty i z ostatniego wybicia na 7.7zl juz mamy 6.7zl i bedzie dalej w dol a ja kupie akcje ale po 4zl a nie po 7 czy 6zl
Jak będzie po 4 zł to możesz poczekać na 3 zł a nawet na na 2... 1 zł a może i na grosze. Nie zmienia to faktu że jak będzie komercjalizacja cena pójdzie do góry kilkaset procent.
W twoim wywodzie brak jest jednak informacji z twojej szklanej kuli dlaczego uważasz że spadnie na 4 zł ? A nie naprzykład niżej. Poza tym jak ruszy a nawet będzie cena 3 zł wtedy może kupisz za 20 zł. Jak ostatnio Galapagos podpisało umowę cena nagle skoczyła z 16 zł do 50 zł. Teraz akcje są zebrane przez fundusze i akcji w obrocie jest mało. Rozumiem że liczysz na zakup akcji na dołku którego wartości nikt nie zna. Można tak próbować jak chce się bawić w giełdę za grosze. Większe pakiety akcji nie wchodzą w takiej sytuacji w grę. Duzi gracze będą mieli wiedzę i palec na przycisku kupuj sekundę po infie , wrzucą kilka milionów i już kurs sobie sami ustalą. W dołku można kupić niewielkie ilości akcji które prawdziwych graczy nie interesują.
Nie ekscytuj się spadkiem kursu, ale patrz na postępy w badaniach. A te choć powolne i z problemami po drodze, co jest standardem w tej nranży, to jednak idą do przodu. Czekamy na postęp w rekrutacji do 30 do końca stycznia w D-01 oraz decyzję co do eskalacji dawki w D- 02.
Chyba każdy czytał wczorajszy wywiad z prezesem w SI. Tu jest taka tradycja że każdy pozytywny newsflow wykorzystywany jest do sprzedaży maculatury.
Po takim artykule zamiast rosnąć spada. Rynek nie wierzy w żadne słowo zarządu.
Uwierzy jak zobaczy umowę. Do tego czasu może upłynąć jeszcze wiele wody w Wiśle i hossa na GPW może się skończyć.
Sorki oli ale eskalacja to jest głupoty na tym forum nie zrozum mnie źle tu spekula gra i wywala na każdej podbitce zresztą szkoda mojego pisania grajcie sobie a ja czekam na ewentualny spadek do 4zl na zakup wtedy nawet przy kolejnej emisji cena może będzie w miarę atrakcyjna bo teraz zwyczajnie nie jest
Dogłębna analiza okraszona równie precyzyjną wycena na 4zł. Technikalia zostawię fachowcom od kresek malowanych na wolumenie 100k/dzieñ. Sens tego bełkotu żaden, ale wielu daje frajdę na forum. Popatrz na wartość, nie na cenę.
a co wyszlo z waszych analiz? z 7.7zł juz 6.7zł a ile bylo gadania pisania ze jedziemy na 100zl moze wystarczy proste spostrzezenie a nie wasze rysowanie wykresow i macenie ludziom w glowach? widzisz nawet nie masz samokrytyki zeby sie przyznac ze kurs spada tylko bladzisz w fantazjach o wzrostach i umowach
Po co grillujesz temat kursu. Jak spada od kilku lat to jakie jest p-stwo, że nagle pójdzie w górę? - Znikome. Co nie znaczy, że Spółka na obecnym poziomie cenowym nie jest interesująca.... Fakty są takie, że kiedy Spółka miała kapitalizację wielokrotnie większą niż obecnie jej projekty nie były tak zaawansowane jak teraz. Rynek aktualnie nie wycenia sukcesu w żadnym z programów klinicznych, a te są najcenniejsze z D-01 na czele. Oczywiście można nie być przekonanym o słuszności założeń Zarządu co do wpływu arginaz na choroby o podłożu zapalnym i włóknieniowym. Wówczas szkoda marnować czas na analizę jak w temacie tego wątku i postawić na inny biznes lub kreski uzasadniające zajęcie pozycji w innej Spółce bez względu na to czym się zajmuje. W innym przypadku jeżeli nie podbierać małymi pakietami już teraz to kiedy ...? Aktualnie widać ewidentnie, że fundusz redukuje pozycję bez względu na cenę i można się tylko domyślać jakie są tego powody, bo te związane bepośrednio z samą Spółką mnie nie przekonują. Może to być optymalizacja podatkowa, zmiana strategii, zapewnienie płynności vs. wypłaty uczestników etc. Zresztą skracanie ma miejsce aktualnie na wielu innych podmiotach z tej branży. Żeby nie być posądzony o "naganianie" dam sobie na wstrzymanie z komentarzami do końca stycznia-lutego. Do tego czasu powinny się pojawić nowe okoliczności uzasadniające lub obalające moją tezę o słuszności dalszej inwestycji w tę Spółkę, wartą obecnie ok. 140mln PLN. Wesołych Świąt!