• Ktoś coś wie? Autor: carlos1980 [31.0.65.*]
    Czytam od jakiegos czasu i wiem coraz mniej. Jak to moźliwe że nie ma sprawozdań finansowych? To nie jest karalne?
  • Re: Ktoś coś wie? Autor: ~tvnmaniak [91.214.2.*]
    wszystko tu jest karalne, ale można okraść 20 tys. akcjonariuszy, bez rozliczenia, a dołożyło się do tego państwo prawa i sprawiedliwości, które rękoma KNF wywaliła spółkę z GPW , ...i co się dziwisz? jak by można na tym zbić kapitał polityczny to było by głośno. Albo trzeba by mieć jakieś wolny kesz na uruchomienie dziennikarstw śledczego z dużymi tytułami na pierwszych stronach,.. a tak to mld. Przepływają a akcjonariusze wymierają :(
  • Re: Ktoś coś wie? Autor: ~Pk [109.74.105.*]
    Pisal ktos do dziennikarzy sledczych?
  • Re: Ktoś coś wie? Autor: ~Toż_to_szok [77.65.104.*]
    Dnia 2025-12-15 o godz. 13:15 carlos1980 napisał(a):
    > Czytam od jakiegos czasu i wiem coraz mniej. Jak to moźliwe że nie ma sprawozdań finansowych? To nie jest karalne?

Carlos zmieniasz niki częściej niż ja skarpetki.
    Zawsze ktoś coś wie, ale nie zawsze ktoś coś powie.
    W naszym pięknym kraju mogą Cię zgarnąć za kradzież batonika, ale jak masz odpowiednie plecy to kradzież wielkoskalowa karalna już nie jest.
    Podsumowując, w czasie kiedy wielu spodziewało się przełomu dostaliśmy zimny prysznic w postaci petycji, bywa, nie pierwszy to raz i nie ostatni.
    Znając tempo prac naszych legislatorów i całej administracji, miną miesiące zanim ktoś z adresatów się do tego odniesie, jeśli pozytwnie, to póżniej kolejne miesiące zanim inwestor (jeśli w ogóle istnieje) zrobi jakieś konkretne ruchy i kolejne miesiące zanim my te ruchy odczujemy.
    Lepiej więc wczuć się w świąteczny klimat i zafundować sobie kilka tygodni spokoju zamiast cyklicznie powracających kilku tygodni rozczarowania, rwania włosów i zadawania pytania "dlaczego ja".
    Pozdrawiam.

• Re: Ktoś coś wie? Autor: carlos1980 [31.0.65.*]
    Szoku, okolicznosci sprawily że musiałem sie zainteresować spółką. Myślałem że łatwo pójdzie i zaczerpne z forum. Od miesiąca czytam , ale niewiele ono wnosi informacji, poza tym źe są dwie grupy które się obrzucają inwektywami. Polska w pigułce. Zacząłem przeszukiwać sieć i jest kilka ciekawych detali którymi się nie długo chętnie podziele. Pewnie dla niektórych nie będzie to nowość ale ciekawy jestem opinii niezaleźnie od Waszych sympatii. Koniec końców chyba obie strony chciały by wiedzieć więcej. Twój komentarz o moim niku nie ma pokrycia w rzeczywistości, ale nie biorę tego do siebie, wiem my Polacy mamy podejrzliwość we krwi, jesteśmy ofiarami własnej historii.
  • Re: Ktoś coś wie? Autor: ~MRBIG [84.205.166.*]
    Jeśli chodzi o dziennikarzy śledczych to wszyscy na bieżąco byli informowanie przez długie lata
    nikt,zupełnie nikt nie podjął się tematu
  • Re: Ktoś coś wie? Autor: ~tvnmaniak [91.214.2.*]
    Pisałem z jednym dobrym i aktywnym, ale zrobienie materiału i umieszczenie go w dobrym miejscu, to są prawdopodobnie nie małe koszt, jak byśmy się zrzucili , każdy z akcjonariuszy np po 10 zł, to byśmy mogli wykupić czas antenowy, u taty rydzyka, u spadkobierców kurskiego i nawet u solorza czy też sukcesorów waltera? bo śledczy nie mają raczej swoje kasy:(
    w naszej PAM -owskiej grupie pisałem taką wersję że darmo to boli gardło, ale nikt nie reaguje ani nie moderuje , a łatwo dostać w ryło jak się coś nie podoba:)))
    Oglądałem w sieci podcast "okiem wiejskiego" facet jest na prawdę zaangażowany w ten temat. Co do zbiórki mam mieszane uczucia, zaraz ktoś powie że materiał sponsorowany.
  • Re: Ktoś coś wie? Autor: ~Smerf [15.204.97.*]
    Dnia 2025-12-15 o godz. 13:15 carlos1980 napisał(a):
    > Czytam od jakiegos czasu i wiem coraz mniej. Jak to moźliwe że nie ma sprawozdań finansowych? To nie jest karalne?
    > okolicznosci sprawily że musiałem sie zainteresować spółką.

----------------
    Teraz zainteresowałeś się spółką z powodu zaistniałych okoliczności? Rychło w czas. Masz spóźniony zapłon o 10 lat.
    Ale to już nie tylko ten twój refleks, ale i jakaś dziwna samoświadomość, bo domaganie się finansowych sprawozdań spółki w upadłości mi wygląda na przejaw pomroczności jasnej :-).
    Stęskniony za pisaniną troll, albo coś johnnopodobnego?
  • Re: Ktoś coś wie? Autor: ~Bronisław [83.21.56.*]
    Wszystko głęboko rozdysponowali teraz można wpuścić hieny na salony… ehhh a Wisła płynie
    Okolicznosci są osobiste, ktoś mi bliski miał te akcje i poza tym tylko zoobowiązania. Nie jestem entuzjastą giełdowym, drążę temat w osobistym celu i chyba jak każdy chciałbym wiedzieć więcej. Np. Ile jest majątku w spółce, czy jest płynność, ile zarabia zarzad, skąd na to środki.
    Itp. Widze że kolega lubi dojechać nowego w klasie. Miło.
  • Re: Ktoś coś wie? Autor: ~dipsik [31.178.194.*]
    > Ale to już nie tylko ten twój refleks, ale i jakaś dziwna samoświadomość, bo domaganie się finansowych sprawozdań spółki w upadłości mi wygląda na przejaw pomroczności jasnej :-).

>> rozczarowujesz mnie Smerfie. po pierwsze primo nie ogłoszono upadłości ani nie podjęto uchwały o likwidacji. po drugie primo spólki w upadłosci / likwidacji nadal są zobowiązane wg ustawy o rachunkowości do sporządzania sprawozdań zmienia się tylko sposób wyceny

• Re: Ktoś coś wie? Autor: ~Gdziekasa [31.0.48.*]
    Tryb AI
    Wszystko
    Grafika
    Wideo
    Krótkie filmy
    Sieć
    Finanse
    Lamda Engineering Inc. jest spółką offshore zarejestrowaną na Brytyjskich Wyspach Dziewiczych, której właścicielką (beneficjentem rzeczywistym) jest Kulyash Baiseitova, żona kazachskiego bankiera i milionera Bakhytbeka Baiseitova.
    Kluczowe fakty dotyczące powiązań spółki i rodziny:
    Bakhytbek Baiseitov: To jeden z najbogatszych ludzi w Kazachstanie, główny akcjonariusz i były prezes Banku CenterCredit (BCC).
    Rola Lamda Engineering Inc.: Spółka ta była wymieniana w międzynarodowych śledztwach dotyczących przepływów finansowych (m.in. w kontekście wycieków dokumentów offshore), służąc jako wehikuł inwestycyjny dla majątku rodziny Baiseitovów poza granicami Kazachstanu.
    Powiązania biznesowe: Poprzez strukturę Lamda Engineering Inc., Kulyash Baiseitova posiadała udziały w różnych przedsięwzięciach, w tym w sektorze nieruchomości i usług inżynieryjnych, co pozwalało na dywersyfikację kapitału zgromadzonego dzięki działalności bankowej męża.
    Aktualne informacje o aktywach Bakhytbeka Baiseitova można śledzić w rankingach Forbes Kazakhstan.
  • Re: Ktoś coś wie? Autor: carlos1980 [31.0.64.*]
    Byłoby to w dobrze pojętym interesie wszsystkich akcjonariuszy dowiedzieć się jak szeroka rzeka pieniędzy płynęła do Pana B. Panie Prezesie, odwagi, zakasać rękawy i położyć kwity na stół. Czy to indolencja, czy celowe działała? Co gorsze? Sami sobie odpowiedzcie.
  • Re: Ktoś coś wie? Autor: ~Toż_to_szok [77.65.104.*]
    Dnia 2025-12-16 o godz. 10:57 carlos1980 napisał(a):
    Twój komentarz o moim niku nie ma pokrycia w rzeczywistości, ale nie biorę tego do siebie.

Poszlaki temu przeczą, ale też nie biorę tego do siebie., na forach to właściwie norma.

• Re: Ktoś coś wie? Autor: carlos1980 [31.0.81.*]
    A tak z innej beczki: prepack 16 baniek. Mozna by za to kupić 8247422 akcje po dzisiejszym kursie. Czyli ponad 50 proc. Jakieś komentarze?
  • Re: Ktoś coś wie? Autor: ~Tyleee [31.0.52.*]
    Chyba na wynagrodzenie dla zarządu :)
  • Re: Ktoś coś wie? Autor: ~Kazio [185.245.194.*]
    16 mln - kasa dla żaby - kasa dla prezesa - podatki - może zaległe zusy = 20gr za papier i koniec projektu zwanego petroszmatą.
  • Re: Ktoś coś wie? Autor: carlos1980 [37.248.208.*]
    Niezaleźnie od poglądów, wszystkim szczęśliwego nowego rok. Może ktoś w styczniu zaproponuje trzecią drogę z tym że może bez Holowni...
  • Re: Ktoś coś wie? Autor: ~Jakjest [31.0.50.*]
    Z nami jak z rolnikami wszyscy wiedzą każdy boi się nagłośnić media milczą. Strajki poszkodowani i co. Mafia miała zasady korporacje i rządy niestety nie mają.
  • Re: Ktoś coś wie? Autor: ~KRS [37.30.63.*]
    Jakjest. Pytali Cię skąd wiesz ze Total jest właścicielem Awaken? Zmyslasz głupoty na tym forum?
  • Re: Ktoś coś wie? Autor: ~Lelek [185.155.98.*]
    Życzenia świąteczno-noworoczne już były?
    Finał za rogiem w nowym roku czy znowu - wiosna, lato, jesień, zima, nic mi się nie przypomina?
  • Re: Ktoś coś wie? Autor: ~Dominikana [31.0.56.*]
    zarejestrowaną na Brytyjskich Wyspach Dziewiczych, której właścicielką (beneficjentem rzeczywistym) jest Kulyash Baiseitova, żona kazachskiego bankiera i milionera Bakhytbeka Baiseitova.
    Kluczowe fakty dotyczące powiązań spółki i rodziny:
    Bakhytbek Baiseitov: To jeden z najbogatszych ludzi w Kazachstanie, główny akcjonariusz i były prezes Banku CenterCredit (BCC).
    Rola Lamda Engineering Inc.: Spółka ta była wymieniana w międzynarodowych śledztwach dotyczących przepływów finansowych (m.in. w kontekście wycieków dokumentów offshore), służąc jako wehikuł inwestycyjny dla majątku rodziny Baiseitovów poza granicami Kazachstanu.
    Powiązania biznesowe: Poprzez strukturę Lamda Engineering Inc., Kulyash Baiseitova posiadała udziały w różnych przedsięwzięciach, w tym w sektorze nieruchomości i usług inżynieryjnych, co pozwalało na dywersyfikację kapitału zgromadzonego dzięki działalności bankowej męża.
    Aktualne informacje o aktywach Bakhytbeka Baiseitova można śledzić w rankingach Forbes Kazakhstan.
  • Re: Ktoś coś wie? Autor: ~Carlos1980 [37.248.162.*]
    Nic dodać nic ująć. Brudna ruska forsa. Putin nie musi nas atakować wykupi za grosze przez swoich sługusów.
[x]
PETROLINV 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.