• Ankieta Autor: ~LechWalesa [85.237.185.*]
    Możecie gadać, ale jestem pewny, że na żaden proces się nikt nie poważy !
  • Re: Ankieta Autor: ptak1234 [91.150.204.*]
    Dnia 2025-12-13 o godz. 19:18 ~LechWalesa napisał(a):
    > Możecie gadać, ale jestem pewny, że na żaden proces się nikt nie poważy !

Przecież Pan Jan powiedział ,że pójdzie do sądu a nam da możliwość przyłączenia się do procesu . Orlen wie jakie oczekiwania są od akcjonariuszy i błędem było mówienie, im ile kto by chciał, a może pójdą po rozum do głowy jak tylko 1,7 miliona akcji kupią ,czas ucieka i mogą nie zrobić wielkiej spółki Energa .
  • Re: Ankieta Autor: ~LechWalesa [85.237.185.*]
    Dnia 2025-12-13 o godz. 19:29 ptak1234 napisał(a):
    > Dnia 2025-12-13 o godz. 19:18 ~LechWalesa napisał(a):
    > > Możecie gadać, ale jestem pewny, że na żaden proces się nikt nie poważy !
    >
    > Przecież Pan Jan powiedział ,że pójdzie do sądu a nam da możliwość przyłączenia się do procesu . Orlen wie jakie oczekiwania są od akcjonariuszy i błędem było mówienie, im ile kto by chciał, a może pójdą po rozum do głowy jak tylko 1,7 miliona akcji kupią ,czas ucieka i mogą nie zrobić wielkiej spółki Energa .

tylko znajdź jakąś kancelarię, która zagwarantuje Tobie wygraną, albo przynajmniej wyda opinie, że w ogóle można wygrać taki proces ! Gwarantuję, że nie znajdziesz !
  • Re: Ankieta Autor: ~arskiozan [2.137.140.*]
    Lechu ,bardzo się mylisz. Parafia ma dwie kancelarie i wystąpimy z pozwami zbiorowymi. Mamy inną strategię.
    Nie gromadzimy dużej ilości pozywających by nie zawyżać sumy wartości dochodzęń.
    Liczymy się z długoletnimi procesami. Jako grupa oferujemy kancelarii adwokackiej podstawowe wynagrodzenie i
    określony procent od uzyskanych sum.
    Wiele kancelarii przyjmie zlecenia. Mają gdzięś czy to jest Orlen czy inny oszust. Najważniejsze jest ,że zostało złamane prawo i jest podstawa prawna do dochodzenia.
  • Re: Ankieta Autor: ~Ketchup1 [37.31.61.*]
    A czy grupy procesowe o cenę przymusowego przyjmą takich co akcje kupią już po tym jak będzie wiadomo że będzie przymus ?
  • Re: Ankieta Autor: ~operato [94.172.36.*]
    Wiele kancelarii frankowych z checią podejmie się tej sprawy, ponieważ ich podstawowa działalność się kończy
  • Re: Ankieta Autor: ~LechWalesa [85.237.185.*]
    Dnia 2025-12-13 o godz. 21:20 ~arskiozan napisał(a):
    > Lechu ,bardzo się mylisz. Parafia ma dwie kancelarie i wystąpimy z pozwami zbiorowymi. Mamy inną strategię.
    > Nie gromadzimy dużej ilości pozywających by nie zawyżać sumy wartości dochodzęń.
    > Liczymy się z długoletnimi procesami. Jako grupa oferujemy kancelarii adwokackiej podstawowe wynagrodzenie i
    > określony procent od uzyskanych sum.
    > Wiele kancelarii przyjmie zlecenia. Mają gdzięś czy to jest Orlen czy inny oszust. Najważniejsze jest ,że zostało złamane prawo i jest podstawa prawna do dochodzenia.

Możesz wygrać tyle o ile występujesz, więc o resztę dopłaty wystąpisz w kolejnym procesie ? kolejne kilka lat ?
    Jedynie kancelaria, która zrobi to tylko za success fee miałaby motywację, aby wygrać, zrobić to jak najszybciej i jak najniższym kosztem.
    Czyli biorą pełne wynagrodzenie i niczym nie ryzykując % od sukcesu. Jeżeli można wiedzieć jakiego rzędu są te procenty ?
    Lechu, kilka ofert kancelaryjnych to koszty wstępne / 40 - 80 tyś / i negocjonowany procent od wygranej / 10-20%/
    Kancelarie ,które dysponują specjalistami od obrotu gospodarczego są tańsze niż te ,które dopiero zaczynały by wyważać otwarte drzwi. Nie wykluczamy przystąpienia do pozwu zbiorowego jeśli GG udostępni własnych prawników lub
    umożliwi współpracę kancelarii.
    Prawo do dochodzenia roszczeń na drodze sądowej , nabywają akcjonariusze bez względu na datę nabycia akcji,
    ale przed deliktem prawnym Orlenu.
  • Re: Ankieta Autor: ~darek [83.28.206.*]
    tak,tak,grupa Warszawa też tak myślała w pozwie dywidendowym
  • Re: Ankieta Autor: ~darek [83.28.206.*]
    pozwie delistingowym,być powinno
    Darku,ludzie chcą walczyć i nie odpuszczą.Jak to będzie wyglądało
    czas pokaże.Uznajemy wiodącą rolę
    GG.Jeśli dadzą hasło to się
    przyłączymy.Nie zaszkodzi jeśli
    pozwy p.Orlenowi,będą rozpatrywane
    w kilku sądach.
  • Re: Ankieta Autor: ptak1234 [91.150.204.*]
    Przecież Pan Jan powiedział ,że zaproponuje innym przyłączenie się do pozwu > Nie wiem, czy tym zaproszeniem Orlen nie chciał ograć Fundację .
  • Re: Ankieta Autor: ~tor [31.61.183.*]
    Niestety te polskie sądy to jak z jakiejs dzikiej rosji -ja w 2007 za prawie 300tys kupilem w znanym banku fundusz nieruch warszawskich a potem ten fundusz zostal sprzedany innemu bankowi itd Kasa szła głownie na koszty zarzadzania Proces zlecony przez pokrzywdzonych znanej kancelarii trwa do dzisiaj i konca nie widac Dziiaj ta kasa byłaby warta ponad 2 banki a my chcemy tylko tego co włozylismy o kosztach kancelarii nie wspomnę Pan Jan to super Obywatel z ogromną wewnetrzną mocą a wielu z nas to postkomunistyczne chytre stwory- jak ciągle łatwo przybic łancuchem do koryta
  • Re: Ankieta Autor: ~xyz [185.22.138.*]
    Ja też planuję w przyszłym tygodniu nawiązać kontakt z GG ,jestem jak najbardziej za ew.procesem,mam czas ,oby tylko zechcieli mnie przyjąć pzdr
  • Re: Ankieta Autor: ~IP [83.26.227.*]
    Dnia 2025-12-14 o godz. 12:12 ~tor napisał(a):
    > Niestety te polskie sądy to jak z jakiejs dzikiej rosji -ja w 2007 za prawie 300tys kupilem w znanym banku fundusz nieruch warszawskich a potem ten fundusz zostal sprzedany innemu bankowi itd Kasa szła głownie na koszty zarzadzania Proces zlecony przez pokrzywdzonych znanej kancelarii trwa do dzisiaj i konca nie widac Dziiaj ta kasa byłaby warta ponad 2 banki a my chcemy tylko tego co włozylismy o kosztach kancelarii nie wspomnę Pan Jan to super Obywatel z ogromną wewnetrzną mocą a wielu z nas to postkomunistyczne chytre stwory- jak ciągle łatwo przybic łancuchem do koryta

Tak to u nas jest, jak się powierzy swoje pieniądze różnym instytucjom zaufania publicznego, które są lub powinny być nadzorowane przez nasze Państwo ...
    Jak nie zaufasz (nie zainwestujesz) i schowasz kasę w skarpetę: to inflację zrobią, pieniądze dodrukują a później wymianę pieniędzy zrobią, itd....
    i tak od dziesięcioleci, jakaś KASTA się uwłaszcza na przysłowiowym Kowalskim.
  • Re: Ankieta Autor: ~IP [83.26.227.*]
    Dnia 2025-12-14 o godz. 10:49 ~darek napisał(a):
    > pozwie delistingowym,być powinno

Finalnie "GW" uzyskała taki sam wyrok JA "GG" w pozwie delistingowym.
[x]
ENERGA 0,21% 18,78 2026-05-18 16:41:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.