BUAHAHAHA - czekałem na ten argument :D Zmartwie Was - jestem tutaj z mojoą 'zainwestowaną stówką' aby śmiać się z takich wpisów
Od lat powtarzacie to samo - łudzicie się iż zostaniecie milionerami ale nic z tego nie ma - i nie będzie A ja będę ostatnim śmiejącym się jak tutaj zostanie zgasdzone światło
Dnia 2025-12-12 o godz. 12:07 ~Polityczny napisał(a): > BUAHAHAHA - czekałem na ten argument :D > Zmartwie Was - jestem tutaj z mojoą 'zainwestowaną stówką' aby śmiać się z takich wpisów > > Od lat powtarzacie to samo - łudzicie się iż zostaniecie milionerami ale nic z tego nie ma - i nie będzie > A ja będę ostatnim śmiejącym się jak tutaj zostanie zgasdzone światło > > Zatem Wesołych Swiąt moi naiwniacy :)
"zainwestowaną stówką" - czy ja dobrze rozumiem? Masz akcje Plazy kupione za całe 100 PLN i siedzisz tutaj i gardłujesz? Czy ty chłopie masz równo pod sufitem? Czym się kierujesz? Co cię napędza?
Ja myślę, że Polityczny miał dużo więcej akcji, ale się ich pozbył, ale jest na tyle przywiązany emocjonalnie do spółki, że maly pakiet daje mu motywację do śledzenia losów spółki, a przy okazji i forum. To jest forma sportu, rozrywki i niestety uzależnienia
Panie ktoś - i tak i nie
Maiłem kiedyś spory pakiet - ale wiedziałem że rajd jaki zaczął ragnar to krótka piłka bo to ich zagrywki na wielu spółkach - wtedy powyżej 5 PLN upłynniłem całość pakietu
Od tego czasu śledzę poczynania spółki i naiwnej ulicy siedzącej tutaj z zainwestowanym kapitałem liczących na cud który niestety nie przychodzi :)
Faktycznie można nazwać to formą rozrywki i uzależnienia - jestem też wielkim fanem ludzkiej głupoty a tutejsze forum zaspokoja ten głód w 100% :)
Nie wiem czy nazwałbym to trzymaniem kciuków - bardzie czysty pragmatyzm
Co oznacza zwycięstwo tutaj
Czy to wyrok pozytywny dla plazy ?? Powiedzmy sobie szczerze - 25-30% roszczenia to jest maks - co wtedy ?? Odwołanie Rumuni, kolejne lata batalii sądowej
A może ugoda ?? Wtedy obligi zabierają 100% a spółka de facto nadal jest bankrutem
A porażka płazy ?? Wielce prawdopodobna i wtedy tutaj będzie płacz i zgrzytanie zębów :)
Zatem przyglądam się z zaciekawieniem temu teatrzykowi - zarówno temu arbitrażowemu jak i tutaj temu na forum
Oba są arcyciekawe i śmieszne :)
Podchodzac czysto pragmatycznie do sprawy to kurs powinien byc juz od dawna na groszowkach a nie jest. Co prawda ostatnio spada ale jakos malo przekonujaco. Natomiast biorac pod uwage skad spolka pochodzi dopuszczam mozliwosc celowego przedluzania sprawy aby jak najmocniej wykonczyc gojow tak psychicznie jak i finansowo. I to jest jedyne dla mnie wytlumaczenie zachowania kursu od lat...