Wartość Polsatu to 25zl na akcje, a obecnie jest ? Prędzej Polsat pójdzie na 20zl niż Bioceltix na 130zl, a w maju 2026r można rozważyć zamianę, jeśli złożą ten nieszczęsny wniosek
Ja obstawiam w 2026 ReadGene z onkologii genetycznej. Mają pakiet opatentowanych testów diagnostycznych z prewencji onkologicznej, rozbudowali w drugim półroczu 2025 sieć dystrybucji przez Duagnostyke, Alab, Twoje Geny etc. a dodatkowo działają w branży onkologicznej która ma ogromne zapotrzebowanie na tego typu produkty. Technicznie kończy się korekta w długoterminowym silnym trendzie wzrostowym a CEO w ostatnim grudniowym wywiadzie w Bentleyu u Wieczorka niechcący puścił cynk że nawet zaczęli współpracę z Chińczykami.
Możliwe że Medinice w końcu znajdzie kupca. Nie mam i już nie wracam. Na Bioceltix fame się skończył i tak jak pisałam będzie boczniak na 80zl aż do maja. Szkoda kisić kasę. Są fajne spółki na Q1, jakoś np Datawalk potrafiło po zejściu z 130 na 75zl, wejść ponownie na 130zl. W tym samym czasie. Bioceltix tego nie zrobił. Rynek zawsze źle ocenia i opóźnienie i rodzące się niepewności, mimo tylu starań Wielgusa by rynek uspokoić, łącznie z PB i growthinvest... a rynek jest podejrzliwy. Ja czekam na EMA pozytywne i dopiero wejdę, no i pytanie co z tą decyzją środowiskowa na fabrykę.
Nie wiem czy sama pozytywną decyzja środowiskowa ruszy kursem. Budowa fabryki chwilę trwa. Mówisz o EMA a co z rynkiem USA? Jak to wygląda z dopuszczeniem?
Sprzedaż Medinice była błędem ale mam swoje zasady, pewne czasy inwestycji i niedowierzaniem zaczęłam patrzeć na obietnice prezesa, sprzedałam też Datawalk po 108zl bo koe było umów enterprise, sprzedałam Bioceltix bo są opóźnienia, taką mam strategie, raz się wygrywa a raz przegrywa. Teraz inwestuje w spółkę zdołowana z szansą na mocne zarobki w 2026r. Na Bioceltix wrócę ale tylko po pozytywnym EMA, lepiej mniej zarobić a pewniej.... czasem to ratuje, wiesz akurat na Medinice nie zarobiłam ale sprzedać np Genomtec, nie straciłam, a mogłam ... mam swoje żelazne zasady, które czasem ratują, a czasem nie dają zarobić... trudno.... Medinice jest specyficzna spółka, jak wiesz
W medinice nie ma nic specyficznego to medtech jest. Jak rozumiesz timing swoich inwestycji czyli kupujesz gdy inni nie ufają chociaż mają czarno na białym timing spolki to to jest bułka z masłem. Krzywa Gardnera
Alicja (Janek czy jak Ty tam masz na imię), na pierwszej korekcie wracaj na Medinice! Weź chociaż mały pakiet żeby jechać z Nami. Na większe zakupy nie namawiam, nie chce naganiać, nie o to mi chodzi. Ale będzie sympatycznie, obiecuje! Także przełam się i wracaj
Ilość na początku była nie duża ok 10tys akcji. Teraz można zaobserwować, że jednak spółka nie rośnie lawinowo po otrzymaniu certyfikatu, rośnie przed. Tak było m.in z Medinice..Na Bioceltix też tak powinno być, a jak widzimy nie jest. Inwestorzy mają obawy co do tych majowych odpowiedzi na pytania EMA. Lepiej z boku obserwować i kupić po certyfikacji EMA, będzie na to czas.
no jak widać do maja parę dni i teraz będzie sobie swobodnie spadać , (nie nagazniam) widze po kursie , no bo pod co ma rosnąć ;)), juz wszystko wiadomo jest teraz oczekiwanie zostalo ..
Powinno rosnąć pod EMA, a nie rośnie, tak jak Medinice pięknie rosło pod FDA. Maj się zbliża, jeśli nie zacznie rosnąć od marca to może oznaczać że inwestorzy obawiają się przesunięć odpowiedzi i konieczności dalszych badań, a to źle może wróżyć generalnie co do projektu. Wszyscy są ostrożni