Szanowni, staram się ,inwestując na GPW w Warszawie unikać firm zdominowanych udziałami żydowskich funduszy, We Frankfurcie mi to nie przeszkadza. Historia Energi jak w soczewce pokazuje czym to pachnie. Od przewału z udziałem czynnika państwowego / MAP, KNF ,polityczny nominat wójt / i tych funduszy cały następny ciąg zdarzeń to jeden wielki szwindel i działanie na niekorzyść akcjonariuszy mniejszościowych. / potwierdzone wcześniej wyrokiem sądowym. O szwindlach tych napisałem szczegółowo. Dziś chce spojrzeć na tę sprawę od strony funduszy i pokazać charakterystyczne cechy ich działania. - Działają w stadzie ,chociaż są osobnymi podmiotami gospodarczymi, - Dysponują dużymi kapitałami i powodują ,ze kurs firmy nie zachowuje się zgodnie z warunkami gry rynkowej tylko zgodnie z przyjętą przez nich strategią. - Wykorzystują możliwości zatrudniania zagranicznych podmiotów do realizacji strategii / Short, animator itp / udowodnienie im tego - trudne / Do tego żadnej reakcji KNF. - W radach nadzorczych i zarządach posiadają swoich ludzi. / najczęściej siedzą cicho i wykonują swoją robotę , a takim jak Fąfara każą firmować proces. - Działają pod parasolem ochronnym /,politycznym i KNF / widzieliście jakąś akcje KNF w sprawach ukrywanych wycen, skupu na słupy itp./ - Organizują kampanie prasowe przez zlecenia dla firm pijarowych i dziennikarzy../ akcja prasowa pt. Orlen zbawca dla mniejszościowych akcjonariuszy / Możemy podsumować. Fundusze są po to by zarabiać. Ale jest jeszcze coś takiego jak etyka biznesu i przepisy finansowe. W przypadku Energi fundusze nie mają żadnych zahamowań. Zwłaszcza gdy na czele firmy stoją partyjni nominaci. Pozdrawiam.
W przypadku Energi fundusze nie mają żadnych zahamowań. Zwłaszcza gdy na czele firmy stoją partyjni nominaci. -na Enerdze okradli nas Sasin z Obajtkiem za przyzwoleniem partii dla szydery nazwanej "prawo i sprawiedliwość"-chyba,że to w/g ciebie te żydowskie fundusze?
Szanowny ,darek , partner złodziej jest też złodziejem. Sasin i Obajtek nic bez partnerstwa z funduszami by nie zdziałali. Chcieli wepchnąć do Orlenu całą Energę. Fundusze zgodziły się tylko tyle wziąć by nie stracić statusu firmy prywatnej. Kto był przez lata głównym beneficjentem wykonywanych na Enerdze szwindli ? W czyim interesie jesteśmy wypychani z firmy o olbrzymim potencjale.? Kto zanotuje wzrost aktywów po ostatecznym wykiwaniu mniejszościowych. Dziwna sprawa.!!!!!!!! Rządy się zmieniają, Hunów w Radach i Zarządach zastępują Uśmiechnięci tylko dwa elementy niezmienne Beneficjenci i okradani.
Zapewne ogarnia . Kto to zło zrobił (dla mnie dobrze zrobili i dla Pepe i wielu innych ,ale tych, co dostali za darmo i kupowali po 17zł to już nie ), ale gdyby nie ich perfidne działanie to kurs byłby zawsze ,powyżej 20 zł lub więcej , Czytam teraz ,że taki śmieć z p.su ,zarobił w GA 300 tyś w rok .