Widzę, że nicki, które tyle pisały o wzrostach właśnie zaczęły się wyprzedawać. Przy wartości jak w temacie zaczynamy karnawał obniżek, a mianowicie wchodzimy w trend spadkowy. Pomożecie : )
Widzę, że gość trafnie spadki prognozuje i dlatego zapytałem. Na forum wypowiadają się Ci co prognozują wysokie wzrosty ale po prostu im nie wierzę. Piszą jedno, a prawda okazuje się zgoła inna.
Pisałem o prognozowanym spadku. Nie chcę pisać gdzie to się skończy, ponieważ na forum zagościła niezrozumiała agresja. Liczę, że teraz pojedziemy na ostro, a potem odbicie/wzrost do 12/15 zł. Ten scenariusz wydaje mi się bardziej prawdopodobny, niż legendarne już poziomy 50/75/100/250 do końca roku. Tak czy inaczej akcji na razie nie mam, co mogłem to na nich straciłem ale dam spółce szanse, do trzech razy sztuka ; )
Przypominam o poziomie. Dodam tylko, że wskaźniki techniczne oraz średnie kroczące wyraźnie wskazują na SPRZEDAJ. Do pierwszego sukcesu (zmiana trendu na spadkowy) niewiele już brakuje. Potem przyjdzie czas na kolejne miłe chwile.
Dla mnie zawsze pozostaniesz błaznem, definicją płatnego trola który pisze aby pogorszyć sentyment ulicy do spółki będzie wrzucał swoje postu. Na niebieskiej olatformie nie masz szans wiec tak zarabiasz. Trochę to rozumiem ale nie szanuje
Mirek - kupuj byle co z wig 20 nie myśl teraz o Ryvu - zarobisz z 10-15 % będzie ci swobodniej tu się poruszać . Fundy pakują do portfeli przed nowym rokiem trzeba się wbijać lepiej 15% w porfelu niż 100% obiecane na Ryvu . Ja już mam ponad 10% na dużych .
Dla mnie nie ma znaczenia, czy to będzie jednorazowy zjazd (jedna fala) na 8 zł, czy kilka fal rozciągających się na 3-4 tygodnie. Przez ostatnie pół roku twardo pisałem o kursie 22 zł, minimum wypadło w okolicach 22,90. Tym razem będę bardziej elastyczny i pierwsze zlecenia kupna złożę po 8,90. Tak aby nie powtórzyła się sytuacja z listopada gdy to wyznaczonej wartości zabrakło 90 gr.
I niech tak będzie !!! Tego Ci życzę . Daj już spokój z tymi spadkami bo chyba wszystkich wygoniłeś z forum . Umówmy się na Twoją cenę i wtedy obgadamy perspektywy . Do momentu gdy papier będzie spadał , daj odpocząć . Przecież masz inne papiery.... daj im tam popalić .
To nic nie da, pokerzysta i tak będzie się tutaj pojawiał i straszył, za to ma płacone.
Poza tym nie można używać logiki w stosunku do osób rozchwianych emocjonalnie z zaburzeniami natury psychicznej. To jak grochem o ścianę. Gwarantuje, że w każdym tygodniu zobaczymy jego wpis o spadkach na 8 zł.
Śmieszne i smutne zarazem.
Czy akcje spółki RVU należy kupić, sprzedać czy trzymać?
Ocena konsensusowa akcji spółki Ryvu to „Mocne kup” na podstawie spostrzeżeń 4 analityków. 4 analityków rekomenduje kupno akcji, 0 sugeruje ich sprzedaż, a 0 zaleca wstrzymanie się.
4 na 4 analityków mówi kup vs randomowy pokerzysta... ciekawe, ciągle się waham komu uwierzyć
Przypomnijmy, że kolega pokrzesysta przewidział 8 zł do końca grudnia 2025 i podtrzymał tę progrnozę w jednym z postów grudniowych. Teraz znowu miesza, że "chce być elastyczny", masakra. Najlepiej napisać wszystko co tylko ślina na język przyniesie, a potem jak jedna z tych opcji się sprawdzi to triumfalnie to obwieścić. Przy czym uściślijmy - żaden z dotychczasowych progów kolegi pokerzysty się nie ziścił. Więc nawet na to pokerzysta powołać się nie może.
Że też ludzie nie mają wstydu...
A z ciekawych rzeczy do odnotowania, mistrz pokerzysta już dwa razy stracił na tej spółce i nic nie zyskał. W takim układzie nie dziwi mnie jego zacietrzewienie i chęć "odegrania się".
Po drugie, 21 listopada napisałem koniec z spadkami (łatwo znaleźć na forum) i do 8 grudnia milczałem. Czyli do czasu gdy zauważyłem, że na RYVU wracają stare demony.
Po trzecie. Od maja wskazuję na poziomy 22/12-15/8 zł z realizacją na koniec grudnia. Pierwsza z wartości była prawie, prawie. W kontrze mam adwersarzy z wartościami 50/75/100/250 zł (łatwo wpisy odnaleźć) z realizacją na koniec grudnia. Jak rozumiem, te nierealnie wysokie wartości są przez Ciebie akceptowalne i specjalnie je w wypowiedzi pomijasz. Nie wiem dlaczego ale ewidentnie o nich nie wspomniałeś choć brakuje do nich hohoho.
Ci od 50/75/100/250 to byli zyczeniowcy, którzy myśleli że szybciutko zarobią. Nie widziałem wiele takich wpisów, w każdym razie nie byli natrętni.
Być może dlatego że autorzy tych wpisow nie borykali się z problemami mentalnymi. Nie przypominam sobie żeby ktokolwiek każdego dnia pisał o tym jak spółka urośnie i próbował to podpierać wyssanymi z palca teoriami. Normalni ludzie raczej tak nie robią.
"Tak czy inaczej akcji na razie nie mam, co mogłem to na nich straciłem ale dam spółce szanse, do trzech razy sztuka"
Skoro straciłeś na spółce, to sformułowanie do "trzech razy sztuka" zasugerowało, że straciłeś dwukrotnie. Ale nie wnikam, nie interesuje mnie to, życzę zysków!
Cel 8 zł do końca roku potwierdziłeś niecały tydzień temu w tym wątku:
Autor: ~pokerzysta [62.181.160.*] 2025-12-10 12:08 Opublikowano przy kursie: 27,10 zł , zmiana od tamtej pory: -4,98% Re: 5 zł do celu
"W tym roku ale dopiero po Świętach. Technika małych kroków."
A co do trolli "naganiaczy". Zauważ, że ci niepoprawni "hurra optymiści" zniknęli z forum. Mylili się - to pozostaje bez wątpienia. Natomiast zniknęli. Natomiast ty niezmiennie nas tu katujesz Twoimi wizjami, które nota bene póki co żadne się nie ziściły.
Mało tego, brniesz w zaparte, ciągle dostosowując teorie i twierdząc, że masz racje. No, naprawdę wygląda to śmiesznie.
Wychodzi na to, ze raczej drugi wariant czyli kilka tygodni. Tak wogóle to (z wizimirem) jestes najbardziej atakowanym forumowiczem, a życie pokazuje, ze na temacie to najlepiej sie znasz.
Jakie te wasze wpisy są żenujące...
Pomyśl tylko jak na giełdzie znają się wszyscy Ci którzy nie próbują wróżyć na forum i nie piszą o bzdurnej wycenie na poziomie 8 zł.
jeden wspomina o 50zł inny o 22zł (pominę te 8zł, bo to jedna z bajek dla niegrzecznych dzieci) średnia (50+22) /2=36zł
z wykresu wygląda, że będziemy się kierować ku niecałym 40zł (poprzednia fala od 19zł do 34zł (+15zł) przez analogię ta od 23zł + 15 = 38zł ;)
trend spadkowy po spadkach z początku roku też ma ograniczenie (opór) w okolicach niecałych 38-40zł
więc idziemy w jednym słusznym kierunku ;)
oczywiście jak się okaże, że sentyment się mocno u nas na GPW zmieni do biotechów (patrz USA) oraz jak się jednak mocni partnerzy z kasą znajdą na partnering lub jeszcze inne megainfo to 40zł będzie tylko przystankiem. Widać jednak, że scenariusz był wyklarowany tzn. wybić kurs w okolicach 8.12.2025, potem kurs zdołować + optymalizacja na koniec roku ... teraz pozostał jedyny słuszny kierunek, co widać było już dziś (nie tylko na tym biotechu)
Cieszę się że potrafić wyciągnąć wnioski z historii i stworzyć analogię którą będziesz próbować zastosować w bieżącej sytuacji. Do mojego 50+ brakuje 1 espi. Szczerze myślałem że bedzie 10 grudnia, nie weszło wtedy ale karty cały czas są na stole, następny ruch spółki może zmieści pokerzystów shorty i peroniarzy z planszy. Mam 4 asy i podbijam stawkę tylko po to żeby w odpowiednim momencie wyjść z kasyna z kieszeniami pełnymi kasy