Dnia 2025-12-10 o godz. 14:02 ~John napisał(a): > Mam średnia 156 chyba czas dokupować żeby dojść chociaż do 130 kilku
Póki co to mam średnią około 116zł , ale jeżeli spadnie do 100zł to chętnie dokupię. Chociaż prezes może trzymać trupa" w szafie i okaże się , że zysk za VI Q będzie dużo poniżej oczekiwać. Tym razem kreatywna księgowość im nie pomoże bo za dużo oczu patrzy na tą spółkę
Ja mam średnią ok 52 zeta. Od razu odpowiem na.pytanie dlaczego nie sprzedałem po 240. Po Waszych średnich widzę że jesteście tu od niedawna więc.....wtedy gdy kurs rósł w tempie ekspresowym raczej nikt nie zakładał takiej zwały wręcz odwrotnie większość z forumowiczow zastanawiała się kiedy i jak szybko bedzie nowe ath a na pewno kiedy 300 za akcję. Ja też byłem bardzo pozytywnie nastawiony i że lada chwila osiągniemy ath (przypomnę 312zł). Inna sprawą jest że nie mialem w planach sprzedaży ccc przez kilka.lat i obserwowanie co sie będzie działo. Plany wtedy były szerokie, nadal są jednak życie je mocno zweryfikowało. Ja nadal trzymam I czekam i obserwuję.
Dnia 2025-12-10 o godz. 18:59 ~Mc1 napisał(a): > Ja mam średnią ok 52 zeta. Od razu odpowiem na.pytanie dlaczego nie sprzedałem po 240. Po Waszych średnich widzę że jesteście tu od niedawna więc.....wtedy gdy kurs rósł w tempie ekspresowym raczej nikt nie zakładał takiej zwały wręcz odwrotnie większość z forumowiczow zastanawiała się kiedy i jak szybko bedzie nowe ath a na pewno kiedy 300 za akcję. Ja też byłem bardzo pozytywnie nastawiony i że lada chwila osiągniemy ath (przypomnę 312zł). Inna sprawą jest że nie mialem w planach sprzedaży ccc przez kilka.lat i obserwowanie co sie będzie działo. Plany wtedy były szerokie, nadal są jednak życie je mocno zweryfikowało. Ja nadal trzymam I czekam i obserwuję.
## „nikt nie zakładał takiej zwały wręcz odwrotnie” Nie, nie… parę osób opuszki palców zdarło pisząc, pokazując i tłumacząc. Cofnij się do starych wątków, szczególnie tych po emisji. Nawet zakład wygrałam o to, że zamiast 300 najpierw będzie 200, a zakładałam tylko normalną korektę do 160, w momencie kiedy short się jeszcze nie zaczął tak mocno budować. To był zasięg klasycznego RGRa. 9 tyg dystrybucji i pokazywania jej na forum i to po postu nie było w stanie się przebić przez „zaraz 300” do kilku osób.
„kurs rósł w tempie ekspresowym’’ , bo to był roczny short squeeze kroczący, tylko trzeba było przyjąć do świadomości i odnotować momenty kiedy short pozycje się przestały skracać, bo zeszły do nieistotnych 30 tys z 4 mln i drugi moment, kiedy zaczęły z powrotem wzrastać.
I ~246 zł to było ATH jeśli przeliczysz do ilości akcji.
Każdy ma swoją taktykę oraz "widzimisię" i nic nikomu do tego... Ja się uczę w sumie dopiero i dziwi mnie, że ktoś zrobił 100 i więcej % kapitału i kisi nadal te akcje w danej spółce, zamiast dać pieniądzom zarobić gdzieś indziej... Z całym szacunkiem, podejrzewam, że nawet przy zrobieniu ATH nadal akcje byś trzymał i nic mi do tego...