• Pure 2,0 Autor: ~Zawiedziony [81.18.219.*]
    Niestety, wygląda na to, że mamy kolejną spółkę, która dobrze sobie żyje z emisji, a o dowiezieniu produktu nie ma mowy :( Szkoda że zawsze jest to kosztem małych akcjonariuszy.
  • Re: Pure 2,0 Autor: michal55 [37.47.179.*]
    Marne pocieszenie, ale nie tylko małych. PZU weszło mocnk za 87 zł i na webinarze były pytania, dlaczego Zarząd im nie ujawnił, że będą problemy, będzie przesunięcie.
  • Re: Pure 2,0 Autor: alicja1992 [37.31.45.*]
    Bo teraz mogą skupić tych akcji więcej jak mają kasę od PZU :))))
  • Re: Pure 2,0 Autor: ~Zawiedziony [81.18.219.*]
    A pamiętam jak zarząd w abb sprzedawał i wszyscy się dziwili że tak tanio, ale z perspektywy czasu, to dobrze na tym wyszli. Gotówką już obracają, a tu mali mrożą środki..
  • Re: Pure 2,0 Autor: alicja1992 [83.27.11.*]
    Dlatego śmiem twierdzić, że była to zaplanowana akcja i dlatego zarząd dla mnie traci wiarygodność bo wyczuwam że manipuluje m.in timingiem... no ale chodzi o duża kasę. Sprzedaj po 130, odkup po 65-70zl i żyjesz kilka lat... Od podbitki na 130zl, poprzez PZU po 87zl ( a miało być 92zl chyba) po rekomendacje na 130zl, co im się nie udało bo leszcz nie dał się wypuścić z 90zl na 130zl znów, mimo że styczeń się zbliżał. Aż w końcu webinar nadziei, a w piątek takie info.... pewnie stracili nadzieję na podbite na 130zl znów, a już musieli to info puścić, że jednak maj bo styczeń już za kilka tygodni...
  • Re: Pure 2,0 Autor: ~biobio [188.146.163.*]
    Też uważam że to przekręt, trzeba być naiwnym twierdząc, że emisja przed tym negatywnym zdarzeniem to przypadek. Zarząd dobrze o tym wiedział
    Za dużo zbiegów okoliczności, dlatego ja nie jestem zła na opóźnienie bo to ryzyko każdego start up. Jestem zła na utratę wiarygodności zarządu bo łącząc kropki i mając doświadczenie giełdowe to jest jak otwarta książka. Tak jak to co się dzieje na Polsat dlatego tam lokuje kasę z Bioceltix. Tu już zostało mi stosunkowo nie dużo, a jeśli dokupie to na krótko jak pisałam. Zrobili to już dwa razy, to mogą zrobić i trzeci... i po pewnie podbitce w przyszłym roku na te 90-100 to w kwietniu może być zwala bo każdy będzie się bał powtórki... tyle ten zarząd zdziałał.... zamiast cieszyć się z nadchodzącego maja 2026, będzie obawa o powtórkę z Mikołaja 2025
  • Re: Pure 2,0 Autor: ~Zwykłyleszcz-krytyk [37.47.90.*]
    Serio? Pure też miało 3 produkty po wszystkich fazach klinicznych,?
    Odrobicie na Rainbow, tutaj wg mnie strata wiarygodności, pod co ma rosnąć, pod spadki Fibo ? No może. Brak pewności czy nie będzie kolejnych przesunięć, do tego szemrane zagrywki zarządu. 10k można zostawić a reszta na pewne spółki... taka myśl ...
  • Re: Pure 2,0 Autor: ~Zawiedziony [81.18.219.*]
    Na pure dalej są tacy, co liczą że będzie jednorożec. Tutaj też liczyli na miliard wyceny, a będzie powolna obsuwa na 30 zł i szereg emisji. Pieniędzy im nie starczy na 2 lata, a zarząd stracił wiarygodność. Nie bez powodu wielgus już w green zebras inwestuje czas i środki..
  • Re: Pure 2,0 Autor: ~Hehe [37.47.113.*]
    Buhaahaha, w zebre? chyba ty.xd
    Tutaj gra była pod styczeń 2026, a teraz może 2027.... jeśli generalnie to prawda co piszą. Szkoda kasy zamrożone
    j
[x]
BIOCELTIX -1,22% 80,80 2026-05-28 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.