Niestety, wygląda na to, że mamy kolejną spółkę, która dobrze sobie żyje z emisji, a o dowiezieniu produktu nie ma mowy :( Szkoda że zawsze jest to kosztem małych akcjonariuszy.
Marne pocieszenie, ale nie tylko małych. PZU weszło mocnk za 87 zł i na webinarze były pytania, dlaczego Zarząd im nie ujawnił, że będą problemy, będzie przesunięcie.
A pamiętam jak zarząd w abb sprzedawał i wszyscy się dziwili że tak tanio, ale z perspektywy czasu, to dobrze na tym wyszli. Gotówką już obracają, a tu mali mrożą środki..
Dlatego śmiem twierdzić, że była to zaplanowana akcja i dlatego zarząd dla mnie traci wiarygodność bo wyczuwam że manipuluje m.in timingiem... no ale chodzi o duża kasę. Sprzedaj po 130, odkup po 65-70zl i żyjesz kilka lat... Od podbitki na 130zl, poprzez PZU po 87zl ( a miało być 92zl chyba) po rekomendacje na 130zl, co im się nie udało bo leszcz nie dał się wypuścić z 90zl na 130zl znów, mimo że styczeń się zbliżał. Aż w końcu webinar nadziei, a w piątek takie info.... pewnie stracili nadzieję na podbite na 130zl znów, a już musieli to info puścić, że jednak maj bo styczeń już za kilka tygodni...
Za dużo zbiegów okoliczności, dlatego ja nie jestem zła na opóźnienie bo to ryzyko każdego start up. Jestem zła na utratę wiarygodności zarządu bo łącząc kropki i mając doświadczenie giełdowe to jest jak otwarta książka. Tak jak to co się dzieje na Polsat dlatego tam lokuje kasę z Bioceltix. Tu już zostało mi stosunkowo nie dużo, a jeśli dokupie to na krótko jak pisałam. Zrobili to już dwa razy, to mogą zrobić i trzeci... i po pewnie podbitce w przyszłym roku na te 90-100 to w kwietniu może być zwala bo każdy będzie się bał powtórki... tyle ten zarząd zdziałał.... zamiast cieszyć się z nadchodzącego maja 2026, będzie obawa o powtórkę z Mikołaja 2025
Odrobicie na Rainbow, tutaj wg mnie strata wiarygodności, pod co ma rosnąć, pod spadki Fibo ? No może. Brak pewności czy nie będzie kolejnych przesunięć, do tego szemrane zagrywki zarządu. 10k można zostawić a reszta na pewne spółki... taka myśl ...
Na pure dalej są tacy, co liczą że będzie jednorożec. Tutaj też liczyli na miliard wyceny, a będzie powolna obsuwa na 30 zł i szereg emisji. Pieniędzy im nie starczy na 2 lata, a zarząd stracił wiarygodność. Nie bez powodu wielgus już w green zebras inwestuje czas i środki..