• Obroty. Autor: nanako [77.222.243.*]
    Obroty utrzymują się wysokie, kurs stoi.

Tradycyjne zbieranie. Ciekawe tylko czy to pociagnie mocniej przed dywidendą czy nie.
  • Re: Obroty. Autor: ~krol_sedesow [165.1.199.*]
    Przed ostatnią zaliczką nie było pompowania kursu to teraz też nie będzie. Widzę tu trochę podobny casus jak swego czasu na XTB - rynek długo nie wierzył, że spółka będzie w stanie powtarzać wyniki i wyceny były śmieszne (ostatecznie kurs się urealnił i spółka dała zarobic setki%). Moim zdaniem żeby ruszyło w górę Votum musi pokazać wymierne efekty z kolejnego projektu (czy to SKD czy służebność przesyłu) - inaczej jest obawa, że po wygaśnięciu projektu frankowego tu bedzię powrót do rocznych zysków rzędu 10-20mln (aczkolwiek póki będzie wysoka dywidenda obsuwy kursu nie przewiduję).
  • Re: Obroty. Autor: nanako [77.222.243.*]
    Oczywiście, że było pomopoiwanie, kurs urósł z 45 na 49 zł w ciągu kilku tygodni. Na X było wiele wpisów, ludzi, którzy kupowali w okolicy sierpnia/września z myślą, że sprzedadzą przed wynikami/po wynikach.

• Re: Obroty. Autor: ~krol_sedesow [165.1.197.*]
    Nie no <10% w kilka tygodni ciężko nazwać pompowaniem :) Dziwię się, że są ludzie którym się chce spekulować w krótkim terminie na społkach o takiej płynności. Nawet ograniczając się do GPW jest pełno innych walorów które do tego służą.
  • Re: Obroty. Autor: ~krol_sedesow [165.1.197.*]
    Na 47.50 póki co mamy opór, ktoś cały czas dorzuca z prawej na tym poziomie. Liczę, że po odcięciu dywidendy szybko wrócimy w rejony 47-48.
  • Re: Obroty. Autor: nanako [77.222.243.*]
    Ja jestem mały inwestor, dla mnie 10% w miesiąc to bardzo dobry zarobek.
[x]
VOTUM 0,21% 47,60 2025-12-12 17:02:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.