• STĄD Autor: ~Dniepr [31.183.157.*]
    Podoba wam się ta nazwa dla sklepów bo do mnie w ogóle nie przemawia?
  • Re: STĄD Autor: ~Ec [37.47.208.*]
    Idę do Stąd po mleko. Bez sensu.
  • Re: STĄD Autor: ~Sklepikarz [83.28.243.*]
    Ciekawe co to za gigant wymyślił taką nazwę. Jak z nazwą sieci jest problem to obawiam sie o resztę wyzwań
  • Re: STĄD Autor: jakubiakse [37.209.150.*]
    Nazwa jest bardzo innowacyjna i chwytliwa. Na razie jest STĄD. Na początek. W strategii na 2028-2029 będzie wdrążona nowa sieć TAMTĄD. Chodzi o symboliczną metaforę rozwoju sieci -STĄD DO TAMTĄD... A stamtąd do NIESKOŃCZONOŚCI ale to juz po 2030 tym gdy sieć sklepów zgodnie z planami dobije do miliona. Franczyz oczywiście. Wtedy zgodnie ze strategią długoterminową zacznie komercjalizować MARSA by uprzedzić ruchy Dino. Myślałem, że to pan FlXXXXXXXcz wymyślił ale podobno odszedł STĄD do NIKĄD...
  • Re: STĄD Autor: ~Qwerty [37.30.56.*]
    Odnoszę wrażenie, że ktoś tam dostał za zadanie wymyślić jakąś nową, krótką nazwę, ale zapomniał o tym i zorientował się na 5 minut przed prezentacją dla zarządu. I nie zdążył sobie choćby zadać pytania jak ludzie będą to odmieniać. Wystarczyło sobie pomyśleć jak zabrzmi „ej skocz no do [odmieniona nazwa] po mleko”. I tak jak „Żabki”/„Biedry”/„Lidla”/„Dino” czy nawet ich dotychczasowego „Groszka” pasuje to „Stąd” w ogóle nie gra.
  • Re: STĄD Autor: ~Dniepr [31.183.157.*]
    O ile sama strategia budowy jednego formatu jest słuszna, to tą nazwę STĄD musiał naprawdę jakiś wybitny myśliciel wymyśleć. Chyba, że celowy zabieg marketingowy, by ludzie mieli o czym gadać i pisać. PR na najgłupszej nazwie sklepu w historii.
  • Re: STĄD Autor: ~Handelek [188.146.42.*]
    Jeden format trzeba było 10 lat temu budować teraz pozostał tylko Swąd
  • Re: STĄD Autor: ~dexter [94.101.16.*]
    Już lepsza byłaby nazwa KAKA, np idę do KAKI po mleko jak ładnie brzmi co nie? A teraz mamy Stąd i np. Idę Stąd bo nic tu nie ma...
  • Re: STĄD Autor: ~Techniczny [83.29.140.*]
    Powinni zmienić nazwę na EUROSTRES
  • Re: STĄD Autor: marclim [213.73.31.*]
    Mogliby sprzedawać pod własną nazwą EUROCASH, CASH (o ile nie jest zastrzeżona) albo FRISCO (fajna nazwa). Ale nie STĄD czy SWĄD.
  • Re: STĄD Autor: ~Qwerty [89.151.16.*]
    Swoją drogą to co się stało z tym „genialnym” pomysłem? Czy ten format został porzucony, bo coś o nim nie słychać? Na stronie spółki nie jest on wymieniony wśród „naszych marek”.
  • Re: STĄD Autor: ~rob [83.26.92.*]
    słyszałem coś o nazwie " moja " a może mi się śniło?
  • Re: STĄD Autor: ~Qwerty [89.151.16.*]
    Może masz na myśli „moje sklepy”, czyli to co pojawiło się w zamian za Groszka, ABC i coś tam jeszcze?
[x]
EUROCASH -0,53% 5,58 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.