Ale.o czym.piszesz ?.Ja widxę tylko komunikat o bardzo odpowiedzialnej decyzji zarządu która uwzględniła opinię doradcy branżowego i zdecydowałsie na potórzenie czesci badań laboratoryjnych żeby wyeliminować ryzyko odrzucenia wniosku Jak rozumiem powtórzenie badań zajmuje 6 miesiecy a czas na uzupelnienie dokumentacji w pytaniach dodatkowych to 2 miesiące , tak więc jakakolwiek prosba EMA o uzupelnienie tych badan skutkowalaby definitywnym.odrzuceniem.wniosku o rejestrację . Dla mnie to dzialanie bardzo odpowoedzialne i profesjonalne , zresztą rynek tak to ocenił inaczej byloby od wczoraj -30%
Tak jest zawsze ... nie bez kozery zrobili webinar we wtorek... bananowa giełda, teraz spekula kupuje i będzie sprzedawać po 90zl przez następne 2 miesiące... tyle ze stabilnych wzrostów
Dnia 2025-12-09 o godz. 14:29 alicja1992 napisał(a): > Tak jest zawsze ... nie bez kozery zrobili webinar we wtorek... bananowa giełda, teraz spekula kupuje i będzie sprzedawać po 90zl przez następne 2 miesiące... tyle ze stabilnych wzrostów
Alicjo kochana, moja imienniczko (chociaż słyszałam, że jesteś facetem...).
Nie przejmuj się. Ludzie będą kupować na IKE po nowym roku. Na pewno wrócimy na 85, a może i 90. Fundusze też się czają i to nie tylko polskie. Na pewno będą chciały wykorzystać okazję.
Poza tym roczna stopa zwrotu może okazać się tak naprawdę wyższa niż do tej pory uważano, mimo półrocznej obsuwy. Wielgus powiedział, że ceny sprzedaży będą wyższe, a więc marże będą wyższe niż przypuszczali, a więc i dywidenda, i zwrot.
A partnering? Wielgus coś tam kręcił, ale tak naprawdę nie znasz dnia ani godziny, kiedy zostanie nawiązana jakaś współpraca... Albo wpadnie jakieś lepsze info... Z takich spadków wróci do normy w jedną chwilkę. A może i ATH przebije.
Wielgus z tą ceną sprzedaży to kręci już od jakiegoś czasu. Jak to mówią cena jest taka jak ktoś chce zapłacić nikomu nie znanej firmie z Polski, no Roche to nie jest. On sam ostatnio nie wiedział jak to wycenić bo lek ponoć rzadziej będzie stosowany, co z pktu widzenia biznesu i dobrze i źle, w sensie rzadziej będzie sprzedawany w ilości. Stąd prawdopodobnie wierzy że można podwyższyć cenę. Dla mnie za długo to trwa a konkurencja nie śpi. Tak było w SDS Optics i finalnie objedli się smakiem