Grzech będzie to sprzedawać w tej cenie.
Proponuję się dobrze zastanowić
Bo rozliczenie transakcji jest przed kolejną miesięczną dynamiką sprzedaży
Przypadek? Nie sądzę
Ja prywatnie nie będę się schylał po te 10zl przy redukcji pewnie z 70-80%
Teraz powinno być sporo mniej akcji. Stawiam na ok 1,2mln nie więcej.
Straszaki utrzymujące w ryzach cenę poznikały. Jeżeli ktoś sprzeda żeby odkupić, może się mocno zdziwić bo nie będzie od kogo.
Trzeba pamiętać że przed nami po pierwsze korekta ostatniego espi z +42% na 44/45% a następnie wynik za październik który może przebić 50%
Jeżeli to podadzą przed wpływem na rachunki forsy ze skupu to „umrę” ze śmiechu
Tak sobie myślę ze słaby dolar jest paradoksalnie dla spółki błogosławieństwem obniżając cenę ich usług pozwalając jednocześnie szybciej przejmować kolejną część tego tortu.
ja tez sie zastanawiałem nad tym wezwaniem , co prawa mam kilkaset sztuk nie tysięcy, wiec leszczyk ze mnie ...ale ze średnia 28pln i jakoś mimo wszystko nie oddaje. dynamika mnie przekuje, a poza tym to najbardziej przejrzysta spółka w jakie inwestowałem. Zarzadzanie, przekazywanie informacji. Dolar pójdzie do góry i pojawi się 1xx za sztuke. Parcia nie mam wiec , czekam. pozdro
Niestety dla nich słaby dolar to być albo nie być. Ja zakładam raczej uderzenie w złotówkę gdy skumuluje się efekt korekty na WIG20 i nowych potrzeb pożyczkowych. Trzeba pamiętać że polskie banki mają polskich obligacji już pod korek i ich zdolność absorpcyjna jest mocno ograniczona. Więc już szukają nabywców na zachodzie i dlatego USD/ PLN tak wyglada
a ja się spodziewałem dużej redukcji dlatego że w ostatnim skupie brał udział o ile pamiętam ktoś z zarządu więc teraz pewnie jest tak samo, efekt jest taki że jak oni się zapisują a posiadają znaczne ilość akcji to drobni akcjonariusze niewiele na tym skorzystają, najlepiej dla drobnych byłoby gdyby skup był z rynku podczas sesji a nie ta forma która jest obecnie
Całkiem całkiem.
Listopad i grudzień będzie podobny
Optymistycznie zakładam że kolejne 2 może nawet 3 kwartały będą z podobną dynamiką
No może 40/50%
Spokojnie można na spadkach dobierać i czekać na 200-250zl
Wróciłem! Już raz tu byłem z 7zl na 80zl parę lat tu siedziałem. Ale to co teraz chłopaki odstawiają to kosmos chyba rynek tego jeszcze nie widzi. Ale fakt nie ma co zbierać akcji. Panowie tutaj matematyka sama sie broni. Oni mają powiedzmy 11mln ze sprzedaży danych kwartalnir to jak będą mieli dynamikę 50% to zysk z powiedzmy 5mln robi sie 10mln. Wiadomo dolar słabszy i różnice kursowe ale mam wrażenie ze te 60% to im wychodzi bo lepiej trafili z możliwościami sprzedaży i bedzie tylko lepiej. A chlopaki maja słabe zyski bo skupy na program motywacyjny bo różnice kursowe bo amortyzację starych projektów z dotacji i zakupy technologii. Oni mają stała bazę kosztowa a każda dodatkowa złotówka na przychodzi idzie na zysk! Ale oni z tego co pamiętam mają zerowy dlug. Dodatnie przepływy, a jak teraz tobia 50% z juz wysokiej bazy to 200zl w 2026 jak psu buda sie należy. Wracam skupuje i mega optymistą jestem. Dobrze ze jeszcze w żadnym systemie nie zaświeciło sie ze sa tani bo c/z 50 odstrasza.
Przetrwałem te spadki, konsolidację, odkupiłem nawet 300 szt. po 40 zł, ale szybko sprzedałem po około 50 zł. Mam żelazny pakiet 700 szt., ale żałuję, że nie równe 1000. Wiadomo. Można było całkowicie się wyleszczyć z akcji. Teraz najwięcej się angażuję w Medicalg, czyli spółki z podobnych tematów. Rozwój technologiczny trwa i nikt tego nie zatrzyma..
Ja na szczęście potroiłem pakiet
Ps. Z około medycznych zerknij na Readgene- Profesor Lubiański robi mega robotę i od 2 miesięcy zaczyna mocno promować swoje rozwiązania
Tam same patenty są warte ok 500mln ( choć ja sądzę że grubo ponad 1mld)