Dnia 2025-12-08 o godz. 15:35 ~Delaware napisał(a): > wciąż tylko zmiany w tej samej "stajni". Dlaczego GS "śpią", a ten 1 deal-broker na Kajmanach tak "szaleje" ? > > Qube Research & Technologies Limited > CCC > PLCCC0000016 > 0.69 > 2025-11-07 > 2025-11-12 > > Qube Research & Technologies Limited > CCC > PLCCC0000016 > 0.57 > 2025-12-05 > 2025-12-08 >
Ja tych „stajni” nie ogarniam, ale jak czytam takie newsy, to wiem, że przed nami dobry trigger — „Europejskie niskobudżetowe linie lotnicze, Wizz Air, Ryanair i Easy Jet, przygotowują się do ponownego wejścia na rynek ukraiński w momencie podpisania porozumienia pokojowego — podał w czwartek "Financial Times".”
~ka, mamy oficjalnie nad progiem 9 "krótkich gaci", z tego co najmniej połowa jest zarządzana (LOU) przez tego samego dealera-brokera (Kajmany) + ma kilka "gaci" pod progiem. I to ON ostatnio "nabył magiczne pudełko", a w nim m.in. buCCCiki i wprowadzili do obrotu co najmniej 1,6 mln szt.. Teraz "rozpycha się" w ramach swojej stajni.
To wszystko nie ma żadnego znaczenia znajdą sposób zawsze. Nie ma pół pozytywnej informacji od 3 msc a ostatnio to już całkowita cisza. Jak mają ludzi kupić na podstawie czego? Żeby nie było sam wisze.
Miłek to urodzony bajarz, ale nigdy nie wyjdzie i nie uderzy się w pierś "znowu dałem się ponieść i nakupiłem szajsu, do tego przesadziliśmy z kreatywną księgowością". Co najwyżej zwali na "managerów" albo "doradców". A prawda jest taka że to dzięki nim biznes jeszcze jakoś bangla
Miłek to koleś który sprzedawał gacie na bazarze a teraz ma firmę warta prawie 1mld. Ty za to jesteś ekspertem z forum bankiera. Zastanów sie kto więcej osiągnął i kto ma więcej wiarygodnośći.
Na wiosnę może mieć 5 mld, nie życzę mu tego ale sigmę ma tutaj jak na krypto, banki finansujące mogą mieć ciepło jak tak dalej pójdzie, no i pewnie fundy w PL też mogą popuścić.
Skąd pewność że zawieszenie broni na wschodzi to super News? Jak to wpłynie na konsumenta? Kupi więcej butôw? Za 3 lata trumpek pójdzie w odstawkę i putter ponownie uderzy. To kapitulacja Ukrainy i nie wróży nic dobrego.
Zawieszenie broni jest bez znaczenia dla CCC moim zdaniem. Tu ani fundamenty ani wyniki itp nie mają na ta chwilę znaczenia. Aby przerwać tą spekulację zarząd musiał by powiedzieć sprawdzam skupem akcji lub ogarnąć grubasa co kupi papier za 500mln
Mówi oj też że 300 melo ma rzucić na marketing jak postawi te worldboxy, także kasy na skup nie będzie wg mnie, co może go poratować to dynamiczna dezinflacja i spadek stopy ref o 200 pb, taki biały łabądź…
No brali tu grubi po 190 - 1,7mld kupili. Teraz jak by ktoś chciał to spokojnie do 150 może skupić ogromną ilość akcji - nie tykają. Co się zmieniło? Dwa słabsze kwartały po drodze i duuuza ekspansja, która zawsze niesie niepewność i w krótkim/srednim okresie pogorszenie wskaźników. Pokażą dobre wyniki to zacznie się skup. CCC szuka dna (raczej shorty je wyznaczają).