W ostatnim czasie otrzymałem od Państwa wiele zapytań mailowych dotyczących przyszłości tejże Spółki. Chciałbym więc przedstawić mój aktualny punkt widzenia.
W przeszłości traktowałem tę inwestycję długoterminowo. Obecnie jednak podchodzę do niej spekulacyjnie, poprzedni pakiet akcji zbyłem. Niemniej, analiza ostatnich wydarzeń pozwala stwierdzić, że w spółce mogą zachodzić przygotowania do istotnych zmian.
W oficjalnym komunikacie spółka informowała o przesunięciu realizacji określonych działań, co zwykle wskazuje na prowadzenie prac nad nowymi rozwiązaniami organizacyjnymi lub kapitałowymi. Jednocześnie notowania na poziomie ok. 1,00 zł były ostatnio przedmiotem znaczących wymian akcji, co potwierdzają wolumeny przekraczające standardową aktywność.
To z kolei pozwala spekulować, że doszło do akumulacji pakietu przez nowy podmiot. Najważniejsze pytania, jakie się pojawiają, to:
– kto stoi za tym zakupem?
– czy poziom 1,00 zł może zostać wykorzystany jako cena emisyjna przy ewentualnym pozyskaniu kapitału?
Dodatkowo ciekawym elementem nadchodzących wydarzeń jest kwestia zbycia ZCP gamingu. To, za jaką wartość finalnie zostanie sprzedany ten segment działalności, może mieć bezpośrednie przełożenie na sytuację bilansową spółki oraz dalsze finansowanie projektów w obszarze technologii obronnych.
Biorąc pod uwagę układ wydarzeń i dynamikę rynku, uważam, że nadchodzący tydzień może okazać się kluczowy dla dalszego kierunku spółki.
W związku z tym zamierzam odbudować swoją pozycję, stopniowo skupując akcje w przedziale 0,90–1,00 zł.
Dnia 2025-12-08 o godz. 07:11 ~Robek napisał(a): > Hahaha, chłop się przebrał i nagania w drugą stronę. Słabe to chłopcy. A może by tak napisać coś z sensem,czy się nie uda?
Ciekawie się tu zaczyna dziać. Brak Bednarowicza na ostatnim walnym, naganianie na spadki od jakiegoś czasu. Ktoś chciał, aby Bednarowicz jak najmniej stąd wyciągnął. Wydaje się, że ktoś chciał to tanio zebrać. Pytanie, dlaczego nie byli w stanie dogadać na umowę?
W mojej ocenie ( już o tym pisałem)było dogadane że ktoś nadstawia koszyczek dla Bednarowicza, bo nie wierzę że nagle pojawił się popyt bo Bednarowicz sprzedaje.Dopoki nie ma komunikatu o naby im to akademicka dyskusja.Ja się cieszę że tyłu głupków się pojawiło na forum, bo to znaczy że nie wiedzą do którego brzegu, a będzie się działo. Oczywiście to tylko moja opinia.Pozdrawiam
Stało się. Emitent oficjalnie wchodzi we współpracę z Seraphim Systems, firmą robiącą realny antydrone tech, nagradzaną m.in. w ramach inicjatyw NATO. Pełna wymiana know-how, wspólne projekty dual-use, komercjalizacja, spółki celowe… to wszystko jest już w papierach.
Najważniejsze jednak, że wprost napisali o rozważanym połączeniu spółek. Kierunek jest jasny, chyba nie trzeba nikomu tłumaczyć, że idzie to w etap odwrotnego przejęcia i zmiana tożsamości rynkowej na stricte militarną.
Do tego mamy ostatnią wymiane ponad 600 tys. akcji przy 1,00 zł. Nie robi tego przypadkowy detal. Może to oznaczać, że Ragnar Trade sprzedawał akcje większym inwestorom którzy są związani z Seraphim.
Jeżeli chodzi o finansowanie to moim zdaniem będzie to emisja. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby cena emisyjna wynosiła 1,00 zł, patrząc na to ile tam się akcji przerzuciło. Chociaż szczerze? Biorąc pod uwagę wartość Seraphim, spokojnie można liczyć nawet wyżej.
Do tego dochodzi sprzedaż ZCP gamingu i to będzie dodatkowy zastrzyk gotówki dla spółki.