Szanowni Państwo,
W ostatnim czasie otrzymałem od Państwa wiele zapytań mailowych dotyczących przyszłości tejże Spółki. Chciałbym więc przedstawić mój aktualny punkt widzenia.
W przeszłości traktowałem tę inwestycję długoterminowo. Obecnie jednak podchodzę do niej spekulacyjnie, poprzedni pakiet akcji zbyłem. Niemniej, analiza ostatnich wydarzeń pozwala stwierdzić, że w spółce mogą zachodzić przygotowania do istotnych zmian.
W oficjalnym komunikacie spółka informowała o przesunięciu realizacji określonych działań, co zwykle wskazuje na prowadzenie prac nad nowymi rozwiązaniami organizacyjnymi lub kapitałowymi. Jednocześnie notowania na poziomie ok. 1,00 zł były ostatnio przedmiotem znaczących wymian akcji, co potwierdzają wolumeny przekraczające standardową aktywność.
To z kolei pozwala spekulować, że doszło do akumulacji pakietu przez nowy podmiot. Najważniejsze pytania, jakie się pojawiają, to:
– kto stoi za tym zakupem?
– czy poziom 1,00 zł może zostać wykorzystany jako cena emisyjna przy ewentualnym pozyskaniu kapitału?
Dodatkowo ciekawym elementem nadchodzących wydarzeń jest kwestia zbycia ZCP gamingu. To, za jaką wartość finalnie zostanie sprzedany ten segment działalności, może mieć bezpośrednie przełożenie na sytuację bilansową spółki oraz dalsze finansowanie projektów w obszarze technologii obronnych.
Biorąc pod uwagę układ wydarzeń i dynamikę rynku, uważam, że nadchodzący tydzień może okazać się kluczowy dla dalszego kierunku spółki.
W związku z tym zamierzam odbudować swoją pozycję, stopniowo skupując akcje w przedziale 0,90–1,00 zł.
Z wyrazami szacunku,
ObserwatoR