dzisiaj będą bardzo duże obroty i pewnie notowania zaliczą swój dołek, takie jest moje zdanie, w przyszłym tygodniu może być jeszcze test dołka , potem sytuacja w notowaniach i na wykresie się zmieni.... ale to nie jest rekomendacja !
Kominiarz puka zawsze 2 razy :). Jeżeli sprawdzili raz 155 to będą chcieli się upewnić czy faktycznie już oddane. Więc zalecam ostrożność. Dziś piątek a next week dane z US. Na GPW mogą być jeszcze cuda
No ładnie trafiłeś niechcący z tym 155. Szkoda, że nie skorzystałeś z własnej prognozy. No ale może jeszcze zejdzie, sesja poniedziałkowa powinna dać odpowiedź czy to tylko relief rally : )
Prognozy są po to aby korzystać :). Natomiast dalej podchodzę z zimna głową. Najwyżej zagra się kółko. Tak jak mówisz 2-3 sesję next week pokażą gdzie jedziemy. Bardzo łatwo poszło to odbicie i to dość wysoko od wsparcia do oporu. Papier był wyprzedany natomiast obraz techniczny nadal kiepski. Obroty na tym odbiciu no niby ok ale z tego co pamiętam to 20 bankie zrobione do 12 a później marazm. Będę super zdziwiony oczywiście pozytywnie jak jeszcze nie będzie docisku, do wyników daleka droga. Akcjonariat się dopiero kształtuje i jak łatwo to oddadzą to drugiej szansy już nie bada mieli
A odnośnie trafienia 155 to żadna sztuka jak złamali 169,2 to było wiadomo że pokażą moc. To co mnie tu martwi to że mają bardzo dużą łatwość jeżdżenia up down i ciężko przewidzieć co chcą zrobić.
I jeszcze jedna obserwacja. Kurs Voxel dziś bez reakcji odnośnie NFZ. Jest wyceniany o wiele niżej niż diagnostyka a tempo rozwoju mają podobne. Duży pozytyw że mają ukształtowany mocny akcjonariat tzn Fundy.
Witam w pierwszym dniu notowań 2026 Roku wszystkich obecnych i przyszłych akcjonariuszy spółki Diagnostyka i życzę dużo zdrówka i wszelkiej pomyślności w życiu osobistym, zawodowym oraz sukcesów w inwestycjach giełdowych. Pozdrawiam !
Dnia 2025-12-05 o godz. 09:34 -polak napisał(a): > dzisiaj będą bardzo duże obroty i pewnie notowania zaliczą swój dołek, takie jest moje zdanie, w przyszłym tygodniu może być jeszcze test dołka , potem sytuacja w notowaniach i na wykresie się zmieni.... > ale to nie jest rekomendacja ! > ------------------------------
backuś, piszę ze to nie jest zadna rekomendacja bo nie chcę się upodabniac do ciebie jak rekomendowałes i zapraszałeś wszystkich na SZYBKI ZYSK i kupno JSW, Pamietam tez jak JSW kosztowało ponad 50 zł i gdy trochę spadlo to ty dokupowałeś i chwaliles się ze USREDNIASZ cenę i że sprzedasz dopiero powyzej 70 zł ! wiem ze wielu ludzi poszlo za tą twoją REKOMENDACJĄ, ja osobiście wowczas pisałem żeby nie tykac tej bomby a ty namawiales na kupno i wielu się nabralo na te twoje rekomendacje....
Bombardowanie kursu to klasyka ! Pytasz się o co tu chodzi ? Otóż założywszy to że ta spółka jest dobra , rentowna i perspektywiczna ( i nie są gdzieś pochowane tzw trupy) – a ja tak zakładam - to wówczas inwestorzy instytucjonalni z grubymi portfelami chcą dokupić akcji po jak najniższych cenach. Duży inwestor nie może kupić dużego pakietu akcji po obecnej cenie, bo sam podbiłby kurs i zwróciłby uwagę rynku. Dlatego wywołuje presję podażową, w celu pozbycia się „słabych rąk”i zrobienia właśnie tanich zakupów. Jest to tzw wypychanie drobnych inwestorów detalicznych (shake-out). Stosuje się wówczas gwałtowne zrzuty kursu, fałszywe wybicia w dół, przebijanie ważnych poziomów technicznych (stop-lossy). Efekt jest taki, że drobni inwestorzy sprzedają w panice, instytucje zbierają akcje taniej..... Na giełdzie papierów wartościowych obraz, który widzi przeciętny inwestor podczas sesji i notowań, nie zawsze oddaje rzeczywisty popyt i podaż. Często jest to jedynie „scena”, za którą stoją podmioty dysponujące ogromnym kapitałem, technologią i informacją. Rynek w wielu momentach bardziej przypomina grę psychologiczną niż uczciwą wycenę spółek.
To również wyjaśnienie do rekomendacji. Często dużo wyższe wyceny a kurs leci w dół. Niestety dla indywidualnego inwestora to droga przez mękę i często zwątpienie w wyceny (rekomendacje) biur maklerskich. Dodatkowo instytucje mają znacząco niższe prowizję, co przekłada się na wąskie zmiany a dla nich to już deal. Mały czeka na kilka procent przez 1-2 miesiące a duży już jest zarobiony.
oby, wiadomo że ta spółka zarabia, więc cofka nie powinna być duża, poza tym zaraz cenniki morfoligi wzrosną i pewnie 200 zagości tu na długo, ale ja się poczaję na 140-150--:):)))
Ale ja tak zrobilem.z Datawalk, przeszedlem.z 61 na 124 a potem powrót na 82 sprzedałem bo juz za dużo wycierpiałem, a to bylo identycznie jak tu, mlotek nisko i wybicie, na szczęście za stary jestem już na obrażanie sie na spółkę (szczególnie że 40%to tez był ok wynik) i wróciłem 2 tyg temu po 98 bo zobaczylem wybicie trendu, no i teraz jest po 139 już.
Morał? Bez sensu sprzedawać rozowojowe spółki wzrostowe, bo predzej czy później rynek je musi przetestować i odebrać trochę akcji ze słabych rąk (jak w końcu Datawalk z moich)
koniec sesji i jest równe 200 zł ! kurs mknie do góry jak rakieta, jest dość agresywne granie, nie wiem co to za fundusz tak rządzi oststnio ale podobne agresywne zagrywki były jak kończyly się spadki na 155 zł ! Wskażniki wskazują na hossę ale powinny się wychłodzić aby trend był zdrowszy.....
trend jest trendem i nie ma co z nim wałczyc ! ale jak ktoś chce to mogę podać inne ciekawe i perspektywiczne spółki. bo to może być wkrótce gorąco....
Wojtek , podaj maila to ci wysle społkę , ma bardzo malo akcji w wolnym obiegu, od trzech lat konsolidacja, spólka zwiększa zyski i warto ją mieć moim zdaniu w portfelu z innych wzgledów....
Mamy krótkoterminowy trend spadkowy ale w kwestii wsparcia kluczowym jest moim zdaniem poziom długiej białej czyli wzrostowej świecy z dnia 9 stycznia. Znaczącym wsparciem i zatrzymaniem spadków jest poziom połowy tej świecy czyli ok 183-184 a w ostatecznosci podstawa tej świecy czyli ok 177zł.
Dnia 2026-02-06 o godz. 17:03 -polak napisał(a): > całkiem niezłe zakończenie tygodnia ! > > ps > czy ktoś z Was śledzi zmiany w akcjonariacie ? bo ja już od dawna i widzę jak pojawiają się w akcjonariacie nowe fundusze!
a co tu niezłego te zakonczenie ,kurs spada obecni własciciele uciekaja ,klientow ubywa brak nowycch,podbicie sztuczne na fix ,caly dzien na minusie ,nawet chwilowe podbicie wykorzystane do ucieczki z papiera jak narazie nie widze tu zadnych zachwytow ,a jak sadze efekt stycznia sie konczy i na banan nadchodzi korekta