Niedługo tak będzie. Ta spółka jest groszowa i zapomniana przez rynek.
Jak ogłoszą oficjalnie strategie i partnera, to zleci się pół giełdy. Ja na spokojnie dokupuję:-)
Yyy, ale że co? Spółka będzie pozyskiwać kapitał od funduszy dla spółek zbrojeniowych i pobierze prowizje z tego tytułu? Nie wiem, nie przekonuje mnie to. Samo załatwianie certyfikatów to kilka miesięcy.
Spekuła mocno. Jak na moje za kilka miesięcy dadzą jakieś info z niewiadowem pod wywalenie akcji i tyle z tej spółki.
A mnie przekonuje. Spółki zbrojeniowe będę musiały mieć część wkładu własnego, by pozyskać kasę z SAFE. Z banków, nie wszystkie projekty mają szansę na kredyt.
A za kilka tygodni ogłoszą oficjalną strategię.
Dopiero po tym ogłoszą głównych partnerów finansowych.
Zakładam, że mogą to być różne lub jeden duży fundusz zamknięty, który wyłoży jakiś 100-200 mln.
Poczekamy, zobaczymy.
Hmm, teraz tak pomyślałem, że to mogą być podwaliny pod specjalną wojskową strefę ekonomiczną, o której kiedyś pisali. Wtedy miałoby to sens. Zrzeszaliby mniejsze spółki, dając im finansowanie z fidery
A ile na tym zarobią? Jaka prowizja? 1%? 2%? To jakie przychody rocznie? A poza tym jak długo będzie boom? Kasy z SAFE będzie na 2 lata dla całej Polski? A co potem? Jak pisałem wyszedłem z Raena aby przeczekać to zamieszanie, zarobić gdzieś indziej i wrócić o ile będzie sens. Na razie zero przekonywujących argumentów. Chyba że ktoś coś wie o czymś materialnym co można konkretnie wycenić, a nie o bajkach.
Sprzedałem z zyskiem. Miałem zakupiony pakiecik po poniżej 30 groszy jak kończył się Pirat. Miałem też trochę droższe zakupy, ale ogólnie średnia mocno poniżej ceny sprzedaży więc zysk. Ale dostrzegam, że moje pytania są zasadne i celne i wywołują u Ciebie frustrację z tego powodu. Więc zamiast się rzucać tutaj podaj mi jakiś mierzalny konkret np. oczekiwane C/Z, że zakup akcji po obecnej cenie ma sens.