• Dla nieświadomych... Autor: ~Jirzik [152.233.16.*]
    Zadajcie Zarządowi Patentusa pytanie: Jaki jest portfel zamówień na następny rok?
    Dla nieświadomych:
    - Jastrzębska Spółka Węglowa na skraju bankructwa - zero przetargów - wszystkie urządzenia wytwarzają dla nich Jastrzębskie Zakłady Remontowe.
    - Polska Grupa Górnicza - 2026 rok mega oszczędności - zero przetargów - gros urządzeń wykonuje dla nich Zakład Remontowo-Produkcyjny.
    - Południowy Koncern Węglowy i Bogdanka - mega oszczędności - dodatkowo Patentus na tych rynkach nie istnieje.
    - Eksport - totalnie zaniedbany, pomijalny w działalności Patentusa.
    Jak zatem zamierzają przeżyć pszyszły rok?
    Z zysków z lat ubiegłych?

• Re: Dla nieświadomych... Autor: ~Jirzik [152.233.16.*]
    Literówka: "...przyszły rok...".
  • Re: Dla nieświadomych... Autor: ~bagieta [84.40.156.*]
    dlatego czekam z zakupami..
    w okolicach 2, 70 będę kupował...

a do tych pytań odnośnie kolejnych lat, to może Qwe by się wypowiedział..
  • Re: Dla nieświadomych... Autor: ~Joanna [78.30.65.*]
    O ile dobrze pamiętam,
    to taka sytuacja była w latach 2018-2020
    Akcje były 0,8 -1,2 zł
    Ktoś zbierał i ktoś je ma ?
    Pewnie zapomniał ?
  • Re: Dla nieświadomych... Autor: ~Franz [156.146.61.*]
    Też to czarno widzę.
    A do tego przegrany ostatni przetarg w PGG.
    Czekamy na dane za IV kwartał 2025 - tam może być jeszcze na plus, ale w I kwartale 2026 obawiam się już tragedii.
    Ciekawe, czy będą musieli pójść w zwolnienia grupowe.
    w tej nowo wybudowanej hali coś się dzieje...czy stoi pusta???
  • Re: Dla nieświadomych... Autor: ~Świadomy [78.30.67.*]
    Bagieta- to forum i wypowiedzi jest tyle warte co pokrzykiwania pomocników przy stoliku* trzech Kart*
    Mam nadzieję,znasz tą grę.?? I nikt tu poważnie nic nie napisze.To nie jest wiarygodne żródło .
    Prowokujesz tylko do pisania głupot na forum.

Masz akcje,to dlaczego nigdy nie pojawiłeś się na WZA ?? Kilka lat pod rząd nie było ciebie.
    Czasem warto, przyjechać,poznać firmę ,ludzi,wypowieć kilka zdań.

• Re: Dla nieświadomych... Autor: ~taa [84.234.124.*]
    Dnia 2025-12-06 o godz. 12:56 ~Świadomy napisał(a):
    > Bagieta- to forum i wypowiedzi jest tyle warte co pokrzykiwania pomocników przy stoliku* trzech Kart*
    > Mam nadzieję,znasz tą grę.?? I nikt tu poważnie nic nie napisze.To nie jest wiarygodne żródło .
    > Prowokujesz tylko do pisania głupot na forum.
    >
    > Masz akcje,to dlaczego nigdy nie pojawiłeś się na WZA ?? Kilka lat pod rząd nie było ciebie.
    > Czasem warto, przyjechać,poznać firmę ,ludzi,wypowieć kilka zdań.
    >

serio? myślisz że ktoś kto ma 10k w akcjach będzie bulił za zaświadczenie imienne i dopisywał się na WZA a potem jechał np 400km żeby zadać pytanie albo "poznać ludzi"? w czasach kiedy konto na Kajamanch otwierasz online, spółkę rejestrujesz online a jednym kliknięciem jestes w stanie kupić sztabkę złota? Ktoś wyda kilka stówek na paliwo, poświeci dzień albo i dwa żeby przyjechać na WZA żeby poznać ludzi i wypowiedzieć kilka zdań - które nie mają żadnego, najmnijeszego znaczenia bo trudno żeby poznani ludzie którzy maja 70% akcji od wielu lat mieli się liczyć z kimś kto ma promil akcji kupionych miesiąc przed WZA.

• Re: Dla nieświadomych... Autor: ~Qwe [83.30.84.*]
    "Jastrzębska Spółka Węglowa na skraju bankructwa - zero przetargów - wszystkie urządzenia wytwarzają dla nich Jastrzębskie Zakłady Remontowe.
    - Polska Grupa Górnicza - 2026 rok mega oszczędności - zero przetargów - gros urządzeń wykonuje dla nich Zakład Remontowo-Produkcyjny.
    - Południowy Koncern Węglowy i Bogdanka - mega oszczędności - dodatkowo Patentus na tych rynkach nie istnieje.
    - Eksport - totalnie zaniedbany, pomijalny w działalności Patentusa.
    Jak zatem zamierzają przeżyć pszyszły rok?
    Z zysków z lat ubiegłych?"

Dla świadomych;
    1. JSW nie będzie bankrutem.
    2. JSW nie "wytwarza" urządzeń.
    3. PGG cały czas prowadzi przetargi.
    4. Eksport nie jest "zaniedbany" i "pomijalny".
    5. "Przeżyje" kolejne lata.

Qwe, wejdą w zbrojeniówkę ?
  • Re: Dla nieświadomych... Autor: ~Zigi [31.0.66.*]
    To jest kina co tu sie wyrabia pare akcji I ponad minus trzy
  • Re: Dla nieświadomych... Autor: ~taa [84.234.124.*]
    Dnia 2025-12-08 o godz. 10:06 ~bagieta napisał(a):
    > Qwe, wejdą w zbrojeniówkę ?

skąd ma to wiedzieć ktoś spoza zarządu i firmy?
    wejdą jak tylko skończą te grube inwestycje w Indiach które trwają od 2? 3? lat? potem szybko zbudują elektrownie atomową i zaraz potem zbrojenia i prom kosmiczny
    Co za dziadostwo sie dzieje na tej spółce,
  • Re: Dla nieświadomych... Autor: ~analityk_technik [193.242.142.*]
    Ostrzegałem we wrześniu, że może być zjazd do luki na 2.00 albo nawet 1.50.
    Wszyscy wyśmiewali. Od mojego wpisu z 3 września kurs spadł o 70 groszy, a od ATH na podbitce 9 września po dobrych wynikach za 2 kw. kurs spadł o 1.15 zł. Pisałem, że tu są tylko podbitki dla swoich i spadki dla reszty. Mój scenariusz się realizuje szybciej niż myślałem. Do 2 zostało tylko 1 zł, do 1.50 trochę więcej, bo 1.50, ale wcale nie jest to niemożliwe na tej spółce.
    Nie straszę tak jak trole, że spółka będzie zwalniać pracowników i nie będzie miała za co przeżyć, ale pisałem, że będą słabe kilka kwartałów i na razie miałem rację. Jak pisałem jest wiele dobrych spółek w niskich cenach teraz na GPW, więc jest w czym wybierać i nie warto łapać spadającego noża jak PAT, dopóki nie znajdzie twardego dna. Będą tu jeszcze podbitki, ale warto czekać na domknięcia luk z sierpnia 2023.
    Ja mysle ,ze spadnie do 0 zl i wtedy będziesz zadowolony
  • Re: Dla nieświadomych... Autor: ~analityk_technik [193.242.142.*]
    Nie interesuje mnie co myślisz Zigi.
[x]
PATENTUS 5,57% 3,03 2025-12-12 16:25:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.