Niech tylko nie spadną nasdaq i dax a Asbis może poszybować w okolice 29,80-29,90. acz wzrost o 1 % moim zdaniem będzie sporym sukcesem. Rynki są wysoko ! niemiecki dax to już chyba 2 liga i nie ma co liczyć na nim na jakieś większe wzrosty. Jak pokona 24000 to potem stanie mu na drodze spadkowa linia trendu poprowadzona przez szczyty. btc ładnie odrobił ostatnie spadki i poprawił pozytywny sentyment na rynkach - acz to działa w dwie strony. Mój sentyment do rynków jest dalej negatywny pomimo ich wysokich pozimów i obstawiam że możemy być już na początku bessy ( 60-40 obstawiam za bessą ) acz palca bym za to nie dał sobie obciąć - inadzej pisząc strach przeważa nad entuzjazmem.
niestety ale wzrostów nie będzie a szkoda bo chciałem wywalić sporo akcji a tu nie ma chętnych trochę chciałem pozaklinać rzeczywistość pisząc o 29,80-29,90 bo wtedy bym wyszedł ze sporej ilości akcji a jak widać zaklinanie rzeczywistości popytu nie uruchomi :) niech choć na 70 wskoczy jak nie chce iść wyżej - zawsze to będzie wyższa baza na piątek.
dużo akcji sprzedałem i czekam na korektę w okolice 29,42-29,3X. chyba że jeszcze coś urośnie to zredukuję pozycje dużo więcej i zostanę z bardzo małym pakietem który oddam w przedziale 30-31 zł
Żeby się tylko nie okazało że to dystrybucja i niebawem się kurs zwali ............... Nie mam 100 % pewności i dlatego staram się mieć jakiś minimalny pakiet akcji żeby coś na wzrosty było ........ ................. sprzedałem akcje kupowane powyżej 29.44 - teraz mam kupione w przedziale od 29,22 do 29.44 z sesji na sesję staram się ciągle obniżać średnią cenę zakupu żeby w razie potrzeby wywalić wszystkie z jak najmniejszą stratą
przekomiczny wątek, wczoraj napisałeś że będzie rosło i calą sesję spadki, godzine przed końcem sesji napisałeś że z analizy wychodzi ze jednak spadki po czym wzrosło, dzisiaj napisałes znowu że będzie rosło i znowu spada xD zacznij stawiać przeciwko swoim analizom to więcej zarobisz
29,80 zaliczyliśmy dzień po tym jak napisałem że możemy dojść do 29,80-29,90 pisząc prościej przez ostatnie dni było widać popyt i myślałem że wczoraj się bardziej uaktywni a on to zrobił dopiero dzisiaj. Dzienne wahania kursu nie mają dla mnie znaczenia ( są dobre bo jest handel ) ale mnie interesują tylko górne i dolne zakresy notowań tak abym mógł tanio kupić i drogo sprzedać w krótkim terminie. Także na zejściach kupowałem i czekałem kiedy będzie można to sprzedać w większej ilości ( według mojego stanu posiadania ) małe pakiety staram się realizować każdego dnia ) o ile się da ) żeby coś zarobić albo zmniejszyć cenę zakupu. A to ze po wzroście na 29,80 kurs spada na 29,40 to bardzo dobrze bo można na tym zarobić.
Nadciąga czas optymalizacji podatkowej ,czyli delikatnie rzecz ujmując należy oczekiwać opierając się na zdarzeniach lat ubiegłych zwiększonej presji podażowej ,a to powinno doprowadzić do rozłożonego w czasie powolnego osuwania się notowań perełki.
I tak i nie :) acz przy Asbisie raczej tak bo to dość specyficzna spółka rajd świętego mikołaja to nic innego jak gra właśnie pod optymalizację podatkową ! czyli sprzedajemy akcje przed końcem roku a potem je odkupujemy ................. i tu teoretycznie ktoś wpadł na pomysł że akcje wtedy mogą zwyżkować :) ale czy ma to jakieś odzwierciedlenie w prawdzie czy nie to wiedzą tylko ci którzy przeprowadzili analizę tego zjawiska ........ moim zdaniem to tylko nazwa i nic wiecej :) a akcje spadają i rosną przez 365 dni w roku :)