• Dziś jest szansa na jakieś wzrosty .......... Autor: arkadiusztoja [217.96.163.*]
    Niech tylko nie spadną nasdaq i dax a Asbis może poszybować w okolice 29,80-29,90. acz wzrost o 1 % moim zdaniem będzie sporym sukcesem.
    Rynki są wysoko ! niemiecki dax to już chyba 2 liga i nie ma co liczyć na nim na jakieś większe wzrosty. Jak pokona 24000 to potem stanie mu na drodze spadkowa linia trendu poprowadzona przez szczyty.
    btc ładnie odrobił ostatnie spadki i poprawił pozytywny sentyment na rynkach - acz to działa w dwie strony.
    Mój sentyment do rynków jest dalej negatywny pomimo ich wysokich pozimów i obstawiam że możemy być już na początku bessy ( 60-40 obstawiam za bessą ) acz palca bym za to nie dał sobie obciąć - inadzej pisząc strach przeważa nad entuzjazmem.

• Re: Dziś jest szansa na jakieś wzrosty .......... Autor: ~Helios [31.61.254.*]
    Pełnia grudniowa robi swoje,ale o Carolanie szara masa nie ma pojęcia.
  • Re: Dziś jest szansa na jakieś wzrosty .......... Autor: ~ence_pence [79.191.55.*]
    Szukanie korelacji pomiedzy kursem Asbis a rynkiem jest skazane na sukces z rodzaju... tych mniejszych, dyskretnych
  • Re: Dziś jest szansa na jakieś wzrosty .......... Autor: ~garhzz [217.119.79.*]
    póki co ci świetnie poszła analiza, dobrze że tacy eksperci są wśród nas i się dzielą swoimi przemysleniami ;)
  • Re: brak popytu - widoczna podaż Autor: arkadiusztoja [217.96.163.*]
    niestety ale wzrostów nie będzie a szkoda bo chciałem wywalić sporo akcji a tu nie ma chętnych
    trochę chciałem pozaklinać rzeczywistość pisząc o 29,80-29,90 bo wtedy bym wyszedł ze sporej ilości akcji a jak widać zaklinanie rzeczywistości popytu nie uruchomi :) niech choć na 70 wskoczy jak nie chce iść wyżej - zawsze to będzie wyższa baza na piątek.
  • Re: Dziś jest szansa na jakieś wzrosty .......... Autor: arkadiusztoja [217.96.163.*]
    Miało być wczoraj a jest dziś ..............
  • Re: Dziś jest szansa na jakieś wzrosty .......... Autor: arkadiusztoja [217.96.163.*]
    dużo akcji sprzedałem i czekam na korektę w okolice 29,42-29,3X.
    chyba że jeszcze coś urośnie to zredukuję pozycje dużo więcej i zostanę z bardzo małym pakietem który oddam w przedziale 30-31 zł
  • Re: 29,42 zaliczone Autor: arkadiusztoja [217.96.163.*]
    Żeby się tylko nie okazało że to dystrybucja i niebawem się kurs zwali ...............
    Nie mam 100 % pewności i dlatego staram się mieć jakiś minimalny pakiet akcji żeby coś na wzrosty było ........
    ................. sprzedałem akcje kupowane powyżej 29.44 - teraz mam kupione w przedziale od 29,22 do 29.44
    z sesji na sesję staram się ciągle obniżać średnią cenę zakupu żeby w razie potrzeby wywalić wszystkie z jak najmniejszą stratą
  • Re: Dziś jest szansa na jakieś wzrosty .......... Autor: ~garhzz [140.101.160.*]
    przekomiczny wątek, wczoraj napisałeś że będzie rosło i calą sesję spadki, godzine przed końcem sesji napisałeś że z analizy wychodzi ze jednak spadki po czym wzrosło, dzisiaj napisałes znowu że będzie rosło i znowu spada xD zacznij stawiać przeciwko swoim analizom to więcej zarobisz
  • Re: Dziś jest szansa na jakieś wzrosty .......... Autor: ~PapaLeone [31.61.246.*]
    Ar usz to ciemniak bo na WGPW działa system FIFO i wyrzuca w kolejności a nie tak jak bajkopisarz chce kit wstawiać.
  • Re: garhzz Autor: arkadiusztoja [217.96.163.*]
    29,80 zaliczyliśmy dzień po tym jak napisałem że możemy dojść do 29,80-29,90
    pisząc prościej przez ostatnie dni było widać popyt i myślałem że wczoraj się bardziej uaktywni a on to zrobił dopiero dzisiaj.
    Dzienne wahania kursu nie mają dla mnie znaczenia ( są dobre bo jest handel ) ale mnie interesują tylko górne i dolne zakresy notowań tak abym mógł tanio kupić i drogo sprzedać w krótkim terminie. Także na zejściach kupowałem i czekałem kiedy będzie można to sprzedać w większej ilości ( według mojego stanu posiadania ) małe pakiety staram się realizować każdego dnia ) o ile się da ) żeby coś zarobić albo zmniejszyć cenę zakupu. A to ze po wzroście na 29,80 kurs spada na 29,40 to bardzo dobrze bo można na tym zarobić.

• Areczek znafca rynku Autor: ~PanAndrzej [37.225.49.*]
    Dziś tez handlowałeś akcjami Asbisu?
    Hahahaha
  • Re: Areczek znafca rynku Autor: ~Andrzej [83.5.243.*]
    Jutro też będzie sprzedawał (no chyba że coś dokupi) w końcu to handlowa niedziela!
  • Re: Areczek znafca rynku Autor: ~Soltys_zmiasta [31.61.246.*]
    Nadciąga czas optymalizacji podatkowej ,czyli delikatnie rzecz ujmując należy oczekiwać opierając się na zdarzeniach lat ubiegłych zwiększonej presji podażowej ,a to powinno doprowadzić do rozłożonego w czasie powolnego osuwania się notowań perełki.
  • Re: Soltys_zmiasta Autor: arkadiusztoja [217.96.163.*]
    I tak i nie :)
    acz przy Asbisie raczej tak bo to dość specyficzna spółka
    rajd świętego mikołaja to nic innego jak gra właśnie pod optymalizację podatkową !
    czyli sprzedajemy akcje przed końcem roku a potem je odkupujemy ................. i tu teoretycznie ktoś wpadł na pomysł że akcje wtedy mogą zwyżkować :) ale czy ma to jakieś odzwierciedlenie w prawdzie czy nie to wiedzą tylko ci którzy przeprowadzili analizę tego zjawiska ........ moim zdaniem to tylko nazwa i nic wiecej :) a akcje spadają i rosną przez 365 dni w roku :)
[x]
ASBIS -0,61% 32,68 2026-01-02 17:03:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.