Szanowni, przypomnijmy słowa Pana Prezesa Ireneusza Fafary .../ uregulowanie sprawy inwestorów mniejszościowych będzie wyzwaniem ../ No to zobaczmy: Jest wycena wartości Energi / Orlen ją ukrywa / Są zidentyfikowani akcjonariusze i ilość akcji do wykupienia Są ściśle określone przepisy prawa jak wykupić te akcje. Widzicie jakieś wyzwanie! Ja nie! Płacę - po cenie wyceny i mam akcje. Tu pojawia się mur mentalności niezdolnej do moralnych i zgodnych z prawem. działań. Chodzi o 1,5 mld .Rada Nadzorcza Orlenu , Zarząd Orlenu , / przyzwolenie / MAP i KNF i wszyscy święci reprezentujący autorytet państwa zaczynają kombinować jak obejść przepisy i okraść mniejszościowych akcjonariuszy o połowę / kupić akcje za 750 mln. / Rodzą się pytania i dylematy moralne. - Kogo reprezentują Ci ludzie ? na pewno nie obywateli polskich, - Kto nadaje sprawie akcjonariuszy mniejszościowych w Enerdze znaczenie jakiegoś kamienia węgielnego ro\zwoju energetyki. artykuły prasowe, analizy , szczekaczki ekonomiczne itp. - Kto zapętla politycznie budowę potężnego holdingu z drobniutką sprawą akcjonariuszy mniejszościowych? - Kto w końcu robi z siebie niemoralną przekupę. - Czy rzeczywiście te 750 mln / planowany łup z kradzieży / jest warte utraty autorytetu państwa i zdołowania sensu inwestycji na GPW.? Póki co żyjemy jeszcze w niepodległym kraju, a już ktoś zmobilizował państwowe armaty na prywatnego komara. Pozdrawiam.
Szanowny ptak 1234, to naprawdę zdumiewa kto każe Prezesowi Fąfarze robić z siebie takiego pajaca. Sprawa jest prosta. Budujemy holding. Nie mam forsy na wykup w/g prawa , to zostawiam mniejszościowych na pokładzie Energi lub wymieniam na Orlen z Parytetem . Madrze i honorowo. Boże ! oświeć tego działacza PSL.
Dnia 2025-12-03 o godz. 11:23 ~arskiozan napisał(a): > Szanowny ptak 1234, to naprawdę zdumiewa kto każe Prezesowi Fąfarze robić z siebie takiego pajaca. > Sprawa jest prosta. Budujemy holding. Nie mam forsy na wykup w/g prawa , to zostawiam mniejszościowych > na pokładzie Energi lub wymieniam na Orlen z Parytetem . Madrze i honorowo. > Boże ! oświeć tego działacza PSL.
Ale co robić ,pewnie wszyscy mamy takie dylematy . Po takiej cenie nie warto sprzedawać, ale ,zawsze są kółkowicze . Może prezes z nominatami, pójdzie po rozum do głowy i podniesie cenę . Może prezesik ma premie za sukces ,Ja pracuję w SSP ilu już prezesów przeżyłem ilu mieszało zabierało nam przywileje na końcu kopa dostali . Oby z tym było tak samo . Stary człowiek a taki chytrus
Prezes to figurant, wykonuje polecenie i tyle. Fakt jest taki, iż po tych wszystkich rzeczach, które się wydarzyły w ostatnich 2 latach, że jest dalej jeszcze prezesem?, to ma........lub jest.........
Czego Wy się spodziewacie od chłopa z PSL-u, którego przodek na traktorze jeździł a może i Fąfara sam na snopowiązałce zasuwał albo sznurek uzupełniał. To jest mentalność. To pokolenie trzeba 40 lat po pustyni włóczyć żeby ich dzieci już były normalne. W USA byle startupy robią po 1000% a w grajdole taki polak prosto z pola nie da zarobić drugiemu bo jak to będzie we wsi wyglądało, że Trzciński jeździ lepszym samochodem od prezesa Orlenu.