• Z armatami na komara.... Autor: ~arskiozan [2.137.140.*]
    Szanowni, przypomnijmy słowa Pana Prezesa Ireneusza Fafary .../ uregulowanie sprawy inwestorów mniejszościowych
    będzie wyzwaniem ../ No to zobaczmy: Jest wycena wartości Energi / Orlen ją ukrywa / Są zidentyfikowani akcjonariusze i ilość akcji do wykupienia Są ściśle określone przepisy prawa jak wykupić te akcje. Widzicie jakieś wyzwanie! Ja nie!
    Płacę - po cenie wyceny i mam akcje. Tu pojawia się mur mentalności niezdolnej do moralnych i zgodnych z prawem. działań. Chodzi o 1,5 mld .Rada Nadzorcza Orlenu , Zarząd Orlenu , / przyzwolenie / MAP i KNF i wszyscy święci reprezentujący autorytet państwa zaczynają kombinować jak obejść przepisy i okraść mniejszościowych akcjonariuszy o
    połowę / kupić akcje za 750 mln. / Rodzą się pytania i dylematy moralne.
    - Kogo reprezentują Ci ludzie ? na pewno nie obywateli polskich,
    - Kto nadaje sprawie akcjonariuszy mniejszościowych w Enerdze znaczenie jakiegoś kamienia węgielnego ro\zwoju energetyki.
    artykuły prasowe, analizy , szczekaczki ekonomiczne itp.
    - Kto zapętla politycznie budowę potężnego holdingu z drobniutką sprawą akcjonariuszy mniejszościowych?
    - Kto w końcu robi z siebie niemoralną przekupę.
    - Czy rzeczywiście te 750 mln / planowany łup z kradzieży / jest warte utraty autorytetu państwa i zdołowania
    sensu inwestycji na GPW.?
    Póki co żyjemy jeszcze w niepodległym kraju, a już ktoś zmobilizował państwowe armaty na prywatnego komara.
    Pozdrawiam.

-
  • Re: Z armatami na komara.... Autor: ptak1234 [91.150.198.*]

Gdyby to jakiś prywatny właściciel robił takie sztuczki, ale czempion .

• Re: Z armatami na komara.... Autor: ~arskiozan [2.137.140.*]
    Szanowny ptak 1234, to naprawdę zdumiewa kto każe Prezesowi Fąfarze robić z siebie takiego pajaca.
    Sprawa jest prosta. Budujemy holding. Nie mam forsy na wykup w/g prawa , to zostawiam mniejszościowych
    na pokładzie Energi lub wymieniam na Orlen z Parytetem . Madrze i honorowo.
    Boże ! oświeć tego działacza PSL.
  • Re: Z armatami na komara.... Autor: ~fan22 [46.175.109.*]
    Mam dla ciebie smutną wiadomość, gumofilce z zsl-u są nie reformowalni za to łasi na kasę , obojętnie kto płaci!
  • Re: Z armatami na komara.... Autor: ptak1234 [91.150.198.*]
    Dnia 2025-12-03 o godz. 11:23 ~arskiozan napisał(a):
    > Szanowny ptak 1234, to naprawdę zdumiewa kto każe Prezesowi Fąfarze robić z siebie takiego pajaca.
    > Sprawa jest prosta. Budujemy holding. Nie mam forsy na wykup w/g prawa , to zostawiam mniejszościowych
    > na pokładzie Energi lub wymieniam na Orlen z Parytetem . Madrze i honorowo.
    > Boże ! oświeć tego działacza PSL.

Ale co robić ,pewnie wszyscy mamy takie dylematy . Po takiej cenie nie warto sprzedawać, ale ,zawsze są kółkowicze . Może prezes z nominatami, pójdzie po rozum do głowy i podniesie cenę . Może prezesik ma premie za sukces ,Ja pracuję w SSP ilu już prezesów przeżyłem ilu mieszało zabierało nam przywileje na końcu kopa dostali . Oby z tym było tak samo . Stary człowiek a taki chytrus
  • Re: Z armatami na komara.... Autor: ~IP [83.26.227.*]
    Prezes to figurant, wykonuje polecenie i tyle.
    Fakt jest taki, iż po tych wszystkich rzeczach, które się wydarzyły w ostatnich 2 latach, że jest dalej jeszcze prezesem?,
    to ma........lub jest.........
  • Re: Z armatami na komara.... Autor: ~Finansista [77.54.164.*]
    Czego Wy się spodziewacie od chłopa z PSL-u, którego przodek na traktorze jeździł a może i Fąfara sam na snopowiązałce zasuwał albo sznurek uzupełniał. To jest mentalność. To pokolenie trzeba 40 lat po pustyni włóczyć żeby ich dzieci już były normalne. W USA byle startupy robią po 1000% a w grajdole taki polak prosto z pola nie da zarobić drugiemu bo jak to będzie we wsi wyglądało, że Trzciński jeździ lepszym samochodem od prezesa Orlenu.
[x]
ENERGA 0,11% 18,82 2026-05-20 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.