• Utopiony Autor: ~Peaky [37.225.81.*]
    Jestem tak utopiony jak gówno w szambie... Sprzedawać i ratować resztki kapitału czy czekać do wiosny?
  • Re: Utopiony Autor: ~Wejherowo [85.222.45.*]
    Jak bym mega wtopil, typu 80-90% w kibel albo PCF, to bym chyba poczekał, zawsze jakiś cud może się zdarzyć, a kasa już i tak przepadła.
  • Re: Utopiony Autor: ~Ja [46.112.0.*]
    Zawsze moze spaść np na 1zł i będzie jeszcze wieksza strata.
  • Re: Utopiony Autor: ~Jazon [31.61.245.*]
    Zastanawiam sie jaki sens ma topienie spółki tymi odpisami dlaczego Wojciechowskiemu zależy na niskiej wycenie, kurs jest już poniżej ostatnej ceny emisyjnej....przecież nikt na tym już nie zarabia....
  • Re: Utopiony Autor: ~MurarzZdzichu [31.61.165.*]
    Czy oby na pewno nikt nie zarabia? Przecież koszty, to czyjś zarobek. W naturze nic nie ginie. Można np. zlecać zadania spółce córce i w ten sposób legalnie wyprowadzać kasę (nie twierdzę, że ma to tutaj miejsce).
    Możliwe również, że celowo pozwalają wypaść wszystkim trupom z szafy, aby kurs zjechał jak najniżej. Zbiorą papier i wyskoczą z super newsami.

• Re: Utopiony Autor: ~xcv [176.221.123.*]
    Nie topi spółki odpisami, tylko słabymi projektami… ponieśli policzalne nakłady, gra wymaga kolejnych bo to jest EA a aktualne i przyszłe zyski z Lost Rift (ten i kolejny rok podatkowy) nie pokryją ich, więc księgowość nakazuje obniżyć wartość aktywów co przekłada się na niższy podatek dochodowy (bo podstawa opodatkowania jest niższa). Bardziej zastanawia mnie wysokość tego odpisu.
  • Re: Utopiony Autor: ~NiedzielnyInwestor [91.150.209.*]
    Ja tu mam stratę 78% obecnie. I to już po uśrednieniu. A papier trzymam od 2023. Przegapiłem wtedy moment wyjścia i od tego czasu już tylko w dol. Uśredniał bym dalej ale szkoda mi tutaj mrozić kapitał dalej, skoro na innych instrumentach radzę sobie na tyle, że już dawno odrobiłem stratę z PCF. Zostawiam to i zapominam. Albo zbankrutują, albo zabiorę te akcje do grobu albo odbije i sprzedam, już wystarczy mi wyjście na 0 XD
  • Re: Utopiony Autor: ~BuryMisiek [37.31.24.*]
    Nie jesteś sam :))
  • Re: Utopiony Autor: ~Kowal [84.40.159.*]
    Ja uciekłem w trakcie ostatniej podbitki po 13,80 ale i tak wyhodowałem tutaj stratę życia. Widzę jednak że z perspektywy czasu to był dobry ruch.
  • Re: Utopiony Autor: ~www3 [178.42.226.*]
    rety i co ja mam powiedzieć bralem po 3,50 i 3,25 heheheh
  • Re: Utopiony Autor: ~Kowal [46.112.99.*]
    Twoja sprawa co zrobisz teraz możesz brać po 3.00
  • Re: Utopiony Autor: ~Wejherowo [85.222.45.*]
    TAA, tylko niedługo kupi po 2, potem po 1 a w końcu za zero zł. Tu kierunek jest jasno wyznaczony kompetencją Pana prezesa Dyzmy.
[x]
PCFGROUP -5,09% 3,73 2026-01-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.