• Za wcześnie odbijacie Autor: ~Akcjonariusz [83.21.121.*]
    Czekamy na test 40 zeta, nie wygłupiajcie się.
  • Re: Za wcześnie odbijacie Autor: ~Zibi [31.0.54.*]
    Spokojnie to tylko podbitka
  • Re: Za wcześnie odbijacie Autor: ~Shortujacy [169.155.247.*]
    Tak to tylko podbitka, jutro dalej zjazd
  • Re: Za wcześnie odbijacie Autor: ~Akcjonariusz [83.21.121.*]
    Dnia 2025-12-02 o godz. 13:00 ~Zibi napisał(a):
    > Spokojnie to tylko podbitka

Uff, a już się przestraszyłem, że mają zamiar grzać na północ w kierunku 80 zł.
    Toz to nigdy nie wroci na 80, tylko do dolu
    Dnia 2025-12-02 o godz. 14:25 ~Shortujacy napisał(a):
    > Toz to nigdy nie wroci na 80, tylko do dolu

Z czego wróżysz, fusy, karty, szklana kula?
  • Re: Za wcześnie odbijacie Autor: ~inżynier [46.134.65.*]
    Lubimy się powygłupiać.
    Nie trzeba miec szklanej kuli u nogi, zeby wiedziec ze fundusze, czy szhortujace i firma wrzucaja w rynek akcje. Mali tego nie wyniosa, nie odbiora
    Dnia 2025-12-02 o godz. 14:55 ~Shortujacy napisał(a):
    > Nie trzeba miec szklanej kuli u nogi, zeby wiedziec ze fundusze, czy szhortujace i firma wrzucaja w rynek akcje. Mali tego nie wyniosa, nie odbiora

Czas pokaże gdzie będzie dołek. Ja jako pazerna istota, na spadkach będę łapał tzw noże.
  • Re: Za wcześnie odbijacie Autor: ~Bafet [91.224.144.*]
    Czyli co, miśki rzekomo handlują sami ze sobą, mielą papier, to sprzedadzą to odkupią. Ciekawa koncepcja, cwane gapy nie chcą zbyt nisko zbyt szybko spuścić, żeby zarobić/jak najmniej stracić, tylko w takim układzie kto to odbierze, po przecież nie ulica? Dzienne obroty od 2 miesięcy są regularnie od 2-3 do 10 baniek. Kto to skupuje Gandalfie jak wszyscy duzi wychodzą? Może odpowie nam twoja magiczna kula?
  • Re: Za wcześnie odbijacie Autor: ~juppi [88.199.172.*]
    Piękna jest ta nieoczywistość giełdy ;))) Gdyby którakolwiek ze stron miała szklaną kulę, to nie byłoby fanu.
    A może: szorty już nawrzucały w rynek co pożyczone a teraz trzeba pomyśleć o odkupie i oddaniu? A czasu coraz mniej. Bo za chwilę oprócz 6.8% trzeba będzie jeszcze złotówkę dorzucić dywidendy? Szorty muszą być dobre w matmę ;) Chyba też zasadna jest teza, że sens zohydzania spółki (czyli taki "anty short squeeze") kończy się w momencie gdy ci którzy mieli się przestraszyć i uciec - już uciekli?
    Kto odbiera? Longi i ci którzy nadal uważają, że to okazja. Sam nieco dokupiłem ;) Uważam, że wybicie jest prawdopodobne.
    Pojecie sykresu i obrotu jest wzgledne, to co widzisz na ekranie, to tworca czy market tak zwany gpw, to moze wszystko co chce pokazywac na wlasną korzysc funduszy itp, a Ty masz łykać jak pelikan informacje bez pytania
  • Re: Za wcześnie odbijacie Autor: ~Bafet [91.224.144.*]
    Ależ to ciekawe co piszesz jest, zwłaszcza jak mam podgląd na notowania ciągłe i widzę przerzucane batony, to znaczy, że jestem w matrixie, wziąłem niebieską pigułkę? A może ty jesteś na dropsach, czas je odstawić albo zawiadomić nadzór giełdowy, że coś jest nie halo.
    Haha toz siedzisz po stronie market, jezeli widzisz jak lataja pakiety, czyli od strony tworcow, ktorzy zarabiaja nie wazne w ktora strone idzie
[x]
TEXT -0,30% 40,02 2025-12-05 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.