• fakty vs. mity Autor: ~widelec [178.183.187.*]
    Fakty: 5 sprzedanych UPS w 2025 1 moduł UPD (do testów)
    Mity/pobożne: życzenia dwa wdrożenia przemysłowe w 2025 roku i minimum 12 szt UPS.
    Przypominam, iż poprzednie dwie emisje akcji miały służyć rozbudowie działu sprzedaży żeby można było obsługiwać ten ogrom planowanych zamówień. Namnożyli etatów, wynajęli drogie biura - (ciekawe czy czasem właściciel powierzchni biurowej nie jest jednocześnie inwestorem który wyłożył kasę na część akcji i odbija sobie na czynszu zagwarantowanym wieloletnią umową - to by były jaja :) jednym słowem napompowali koszty stałe i tyle. Biznesowo to jedna wielka porażka i poziom obrotów małej firmy budowlanej przy czym zysków nie widać.
  • Re: fakty vs. mity Autor: ~Syn [46.112.222.*]
    Ok ale to Ty dzwonisz
  • Re: fakty vs. mity Autor: ~Pozdro600 [93.159.24.*]
    Dnia 2025-12-02 o godz. 10:18 ~widelec napisał(a):
    > Fakty: 5 sprzedanych UPS w 2025 1 moduł UPD (do testów)
    > Mity/pobożne: życzenia dwa wdrożenia przemysłowe w 2025 roku i minimum 12 szt UPS.

Fakty: to ty dzwonisz

Kłamstwa widelca: sprzedane w tym roku UPD służą do testów.

• Re: fakty vs. mity Autor: ~japan [91.220.39.*]
    my tu gadu gadu a tym czasem kolejne urządzenie sprzedane :)

https://www.bankier.pl/wiadomosc/XTPL-S-A-Sprzedaz-urzadzenia-Delta-Printing-System-do-Hellenic-Mediterranean-University-HMU-w-Grecji-9048998.html

• Re: fakty vs. mity Autor: ~widelec [178.183.187.*]
    Jest już uwzględnione w tych 5szt. sprzedanych w tym roku
  • Re: fakty vs. mity Autor: ~Honza [109.196.33.*]
    Faktem jest że sprzedałeś po 67 i możesz się doić i trochę że swoimi wypocinami a ten ruch wzrostowy w tym tygodniu będzie powyżej 100. Do świąt może nawet ATH. A Ty stój
    Dnia 2025-12-02 o godz. 11:54 ~Honza napisał(a):
    > Faktem jest że sprzedałeś po 67 i możesz się doić i trochę że swoimi wypocinami a ten ruch wzrostowy w tym tygodniu będzie powyżej 100. Do świąt może nawet ATH. A Ty stój

Liczę na twój scenariusz Proroku :)
    Czy dzwonię czy nie, to nie zmienia rzeczywistości:

Wdrożenie na linie, szumnie ogłoszone tuż przed emisją (moim zdaniem wątpliwe bo bezpośrednim kupcem był chiński dystrybutor XTPL, który miał sprzedać firmie budującej urządzenia dla klienta końcowego - jak zwykle anonimowego) Wszystko, pomimo wielkich zapowiedzi zakończyło się dostawą 6 szt. UPD bez kontynuacji. Ja nie znalazłem żadnej informacji o sprzedaży w 2025 innego poza tym do Hiszpanii modułu do TESTÓW więc nie wiem nawet skąd u Ciebie liczba mnoga. Przytocz dane i źródła.
  • Re: fakty vs. mity Autor: ~fan22 [46.175.109.*]
    Widelec wymyśl może coś nowego bo nam kurs odjeżdża, klepiesz w koło to samo, a głupcy kupują nadal.
    O to chodzi, fani teorii spiskowych wchodzą w papier. Ja tu rozprzestrzeniam fałszywe informacje żeby ściągnąć kurs w dół, a oni mnie przejrzeli i przekornie kupują :) Rzeczywistość inna jest jednak podmioty związane ze spółką podbijają kurs żeby można było ustalić jak najwyższą cenę emisyjną bazując na średniej z ostatnich 30 dni. Próbują małym kosztem, przy niskim obrocie podbić jak najwyżej. Ten scenariusz powtarza się już któryś raz.
  • Re: fakty vs. mity Autor: ~fan22 [46.175.109.*]
    Taaa, a fundy które będą to brały tego nie widzą, oj widelec ty się już żyletki łapiesz, po ile cie obrzezali?
  • Re: fakty vs. mity Autor: ~japan [91.220.39.*]
    dla mnie mogą sprzedawać piasek na Saharze lub lód na Antarktydzie.... aby tylko kurs był zgodnie z oczekiwaniem
[x]
XTPL -0,81% 61,00 2026-05-08 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.