• aktualności są dostępne Autor: ~ano [31.0.117.*]
    https://playway.com/pl/relacje-inwestorskie-gpw/10041-relacje-inwestorskie/aktualnosci/1303-playway-61
  • Re: aktualności są dostępne Autor: ~qw [83.26.189.*]
    Czy dobrze interpretuje wypowiedz Prezesa ze z planu motywacyjnego (akcje) zostaną wykorzystane na inwestycje PLW?
  • Re: aktualności są dostępne Autor: ~shiro [31.60.90.*]
    Dnia 2025-11-30 o godz. 18:07 ~qw napisał(a):
    > Czy dobrze interpretuje wypowiedz Prezesa ze z planu motywacyjnego (akcje) zostaną wykorzystane na inwestycje PLW?

Przesłuchałem, też odniosłem takie wrażenie. Prezes planuje inwestycje, bo PLW to spółka "inwestycyjna" i środki z programu mogą być na inwestycje wykorzystane. Warto zwrócić uwagę, że tego typu programy motywacyjne (akcyjne) nie będą promowane w Grupie PLW - na rzecz programów pieniężnych: przykład President.
  • Re: aktualności są dostępne Autor: ~jarek [83.26.250.*]
    Nie, źle rozumiesz. To co mówi prezes to że księgowa niepieniężna strata związana z programem motywacyjnym pozwoli na niewypłacenie o tę wartość pieniędzy z jednostki dominującej w postaci dywidendy a przez to te środki zasilą kapitał spółki i mogą służyć do inwestycji.
    Info neutralne - ja bym jednak wolał by powiedział że oprócz dywidendy będzie wypłata z kapitału zapasowego by dywidenda był mw taka sama jak rok temu, a tak będzie o 18 mln zł mniej.
  • Re: aktualności są dostępne Autor: ~shiro [31.60.122.*]
    W sumie napisałeś: " te środki zasilą kapitał spółki i mogą służyć do inwestycji". więc co za różnica z zapisem "mogą zostać zainwestowane" ?
  • Re: aktualności są dostępne Autor: ~Gracz [178.43.234.*]
    Spoko, giełda dyskontuje przyszłość. Zamiast wiekszej dywidendy inwestycja.
[x]
PLAYWAY -4,25% 259,00 2025-12-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.