• Reko od BOŚ DM Autor: ~inwestorrex [89.68.229.*]
    Jeśli ktoś zna nową rekomendację od DM BOŚ, będę wdzięczny za podzielenie się.
  • Re: Reko od BOŚ DM Autor: ~XYZ [185.71.242.*]
    Jest nowa rekomendacja z MBanku: 37 zł/ kupuj
  • Re: Reko od BOŚ DM Autor: ~Krowa [77.73.16.*]
    Daliby sobie siana z tymi rekomendacjami... nic nie wnoszà... dzisiaj w pb kest artykuł o answear... wsxystko dobrze... ale komentarza do kursu nie ma....
  • Re: Reko od BOŚ DM Autor: ~helpi [46.112.75.*]
    Fundacje rodzinne które ostatnio powstały ? To taka rodzina i spekulacja rodzinna ? Tak sobie tylko głośno myślę ...
    Fundacje fundacjami... ale o co tu k
    ... chodzi... aż tak rynek w te spolke nie wierzy? Blisko mi do wywalenia tego ze stratą...
    Jak nie wiadomo i co chodzi to chodzi o ... PIENIĄDZE. Proste.
    XYZ - moja "Rekomendacja" = 23
    Kto to ciagle zasypuje? I to po tej cenie... moze do reszty sie mci wywala?
  • Re: Reko od BOŚ DM Autor: ~Konrad [185.79.32.*]
    MCI nie sypie bo ma lock-up do kwietnia 2026. Sypać musi jakieś TFI / OFE. Inwestorzy są bardzo wymagający wobec Answear. Inne spółki rosną mimo niedowożenia konsensusów, a Answear mimo bardzo dobrych dynamik r/r i bicia konsensusów spada. Możliwe powody spadków: 1) negatywny sentyment związany ze zjazdem CCC (chociaż tutaj mamy do czynienia z niedowożeniem prognoz i prawdopodobnie przeskalowaniem wzrostu powierzchni i średnio udanym wejściem w nowe branże, wątpliwymi praktykami księgowymi), 2) wspomnieniu przez spółkę o inwestycjach w magazyn, co może opóźniać rozpoczęcie wypłat dywidendy, 3) pojawiała się rekomendacja BOŚ z ceną 33 PLN, przy czym mimo oczekiwania znacząco wyższych przychodów, szacowana marża brutto ze sprzedaży i EBITDA są o 10% niższe r/r w Q4 2025, 4) technicznie mamy średnioterminowy trend spadkowy, wsparcia w strefie 22-24 PLN. Podsumowując, wygląda to bardzo słabo, szczególnie w trakcie najlepszego kwartału dla spółki. Nawet potencjalne upside'y związane z Ukrainą, spadającymi stopami procentowymi, potencjalnym osłabieniem PLN nic nie pomagają.
  • Re: Reko od BOŚ DM Autor: ~Istotnie [188.33.40.*]
    Można też dodać wejście w rynek premium które mimo lepszych marż powoduje odejście mniej zamożnych klientów . Albo problemem niskiego kursu jest założenie dobrych wyników za q4 i cały rok jeśli będą... to na 1-2 miesiące przed nimi zacznie się rajd w górę. Więc teraz mamy akumulację ewentualnie jeszcze mały zjazd .
  • Re: Reko od BOŚ DM Autor: ~Olo [91.226.196.*]
    wpadło mi reko i założenie w nim jest takie ze przychody w Q4 będą tylko 8,7% większe rdr. Przychody i zysk netto na kolejne lata to 1915,5mln i 42,6 w 2026 i 2115,4mln i 56,3 w 2027r.
  • Re: Reko od BOŚ DM Autor: ~Antoni [147.161.248.*]
    do ~Konrad_ Moim zdaniem spadek kursu wiąże się z niewielkim zyskiem netto w Q3. A to chyba jest tłumaczone przez spółkę jako efekt większych kosztów marketingowych, w szczególności nastawionych nie na bieżące zwiększenie przychodów, a na długoterminową strategię budowania świadomości marki. Zobaczymy jakie będą tego efekty "długoterminowo". Wyniki Q3 były lepsze niż w 2024. Oczywiście najważniejszym kwartałem jest Q4. Pogoda nie sprzyjała, ale od tygodnia mamy prawdziwą zimę. Pierwsze trzy kwartały w 2025 były lepsze rdr., jeśli podobnie będzie z najważniejszym Q4, to cały rok będzie można zaliczyć do bardzo udanych. Co prawda, z powodu pogody może nastąpić pewne przesunięcie przychodów z Q4 2025 na Q1 2026, ale zauważ już od kilku lat nie było w Polsce takiej zimy jaką mamy od tygodnia. Taka pogoda prawdopodobnie utrzyma się jeszcze co najmniej przez 2-3 tygodnie, a możliwe że do końca lutego. To z pewnością bardzo pozytywnie wpłynie na wyniki Answear (i całej odzieżówki). Chciałem sprzedać ten papier w okolicy 30 zł, ale nie zdażyłem... szybko spadł po raporcie za Q3. A cena poniżej 26 zł, to raczej skłaniała do kupna niż sprzedaży. Skorzystałem z okazji i znowu dokupiłem trochę poniżej 25,50 zł. A przy obecnej pogodzie na pewno nie sprzedam żadnej z odzieżowych spółek. Za kilka dni Answear poda dane dotyczące sprzedaży w Q4. Zobaczymy czym się pochwalą. W każdym razie, kurs poniżej 30 zł uważam za śmiesznie niski.
  • Re: Reko od BOŚ DM Autor: ~Konrad [83.1.195.*]
    Ja z kolei w grudniu zredukowałem pakiet i kupiłem inne małe spolki, które w odróżnieniu od answear wzrosły. Obawiam się że jednocyfrowy wzrost przychodów w q4 przerazi rynek i będzie można dokupić niżej.
    Tu wszstko wszystkich przeraża.. mnie osobiście kurs
    Tfi santander i inni akcjonariusze nie wydają się bać i zbierają akcje... dziwne to Twoje tłumaczenie... spolka caly czas mowi, praktucznie co wyniki, że nie da sie utrzymac takiego wzrostu na dłużdzy czas...
  • Re: Reko od BOŚ DM Autor: ~Antoni [147.161.248.*]
    Jednocyfrowy wzrost przychodów? Skąd taki pesymizm?
  • Re: Reko od BOŚ DM Autor: ~maciej [83.104.179.*]
    ja liczę na bardzo dobrą sprzedaż w PRM
    moim zdaniem wzrost przychodów dla całej grupy Answear.com wyniesie w przedziale 11%-14%
  • Re: Reko od BOŚ DM Autor: ~Olo [91.226.196.*]
    Twoim zdaniem w Q4 pogoda nie dopisywała? :D to gdzie ty byłeś bo chyba nie w Polsce, nie było ciepłych dni w tym czasie, ciągle zimno
  • Re: Reko od BOŚ DM Autor: ~Antoni [5.173.157.*]
    W Q4 było zimno? Zimno to było przez tydzień pod koniec listopada i ostatnich kilka dni roku. Do Świat grudzień 2025 był najcieplejszym grudniem w historii pomiarów. Październik był również bardzo ciepły. Liczę na 12-13% wzrostu przychodów, bo spółka buduje markę i wyniki systematycznie, niezależnie od pogody. Myślę, że w 2026 roku wyjątkowo dobry będzie Q1, właśnie z powodu pogody. Ostatni spadek kursu był wywołany niskim zyskiem netto w Q3 (a to tylko z powody większych nakładów na marketing) i emisji akcji na premię dla zarządu. Za kilka dni Answear poda szacunek sprzedaży w Q4. Jeśli przychody przebija 600 mln to w podskokach kurs przebije 30 zł. A jeśli zimowa pogoda utrzyma się przez cały styczeń i luty to kurs będzie piął się dalej. Oczywiście kluczowy będzie raport za Q4. Przychody przychodami, ale zysk tez musi być.
    I jeszcze jedna.. już dosyć zgrana śpiewka - wstrzymanie wojny na Ukrainie. Ale tym razem jest na rzeczy, to może się skończyć do wiosny, a wtedy dopiero hossa się rozpędzi. A Ukraina jest bardzo istotna dla Answear.
    Nie będzie żadnego pokoju. Będzie ZIMA wojenna. Atak USA wszystko zmienił. Rok 2026 będzie rokiem niepewności.
  • Re: Reko od BOŚ DM Autor: ~desideratum [91.94.90.*]
    https://www.youtube.com/watch?v=oxSwWc3v1DU&list=RDoxSwWc3v1DU&index=1 i rozwiniecie  : https://suno.com/playlist/8315f8ee-c01b-46dc-bbcc-ae8002c1eca9

[x]
ANSWEAR -2,39% 17,98 2026-05-18 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.