Ok, wiem że można, czyli jak to oni skopują to będziemy mieli zaraz info informacji o zwiększeniu zaangażowania przez Orlen tak?. Pytam dlatego bo może ktoś inny może skupować licząc że nie dojdzie do przekroczenia 95% i będą musieli zrobić drugie wezwanie.
Lepiej nie filozofuj tylko kupuj bo Orlen włączył odkurzacz i zasysa wszystko z rynku. Nie będzie już jak dawniej, że przez dwa tygodnie kurs na tym samym poziomie. Będą wzrosty do 30 zł jeszcze w tym roku.
Mnie bardziej zastanawia czy Enea nie pójdzie w ślady Orlanu i nie ogłosił wezwania na Bogdankę? Przy dzisiejszej cenie koszt skupu pozostałych 12 mln akcji byłby niższy niz kwota jaką Bogdanka ma w gotówce.
mało myślący jesteś skoro naganiasz na Bogdankę,Orlen ma Energę którą doi,Enea to samo robi z Bogdanką,węgiel ma być tani by Enea mogła zarabiać na prądzie
Bogdanka zbita strasznie i moze mozna parę akcji kupic -napewno to nie jest Energa gdzie nawet obecnie % zaagazowania powinien być dużo wyższy Co do wczorajszej sesji i pytania czy to brał Orlen ?Rzecz jasna trudno to wywnioskowac ale zachowując duzą doze podejrzenia co do ich dzialań można powiedzieć ze duze zlecenie kupna postawiono cos przed 12 i to napewno mogł być Orlen Przed tą godz zlecenia były chaotyczne i mozna założyc ze ok 750k akcji poszło do kogos innego No ale to tylko spekulacje bo pewnosci nie ma Co by nie mowic to obroty bardzo duze i zapewne oddawał ktos wczesniej gromadzący na krotki zysk albo pod Orlen Moja drobnica akcje oddała bo jak tlumaczy cena znow spadnie i odkupią tanszy towar W czasie sesji obserwowane małe ilosciowo transakcje potwirdzają wyjscie czesci mniejszych akcjonariuszy Wobec tego ze GG zaleca trzymanie i cena nas jest słaba ja rowniez trzymam - to oni mają przyjsc do mnie z propozycją odkupienia papieu Jesli to bedzie za rok to trudno Wiadomo kazdy zrobi co zechce